Ηλιόλουστα Θεοφάνια στον Πόρο (βίντεο & φωτογραφίες)Με ηλιοφάνεια γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρου. Όπως έχει καθιερωθεί, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε από το παραδοσιακό αλιευτικό «Χρυσούλα», το οποίο πλαισιώθηκε από κωπηλατικές λέμβους του Ν.Ο.Π.Τ. και από λέμβους Πόρου – Γαλατά.

Στη θάλασσα βούτηξαν δώδεκα κολυμβητές, οι Γιάννης Δ. Αναγνωστόπουλος, Κυριάκος Γερογιάννης, Αντώνης Καϊκας, Βαγγέλης Κουβάτσος, Βαγγέλης Κρητικός, Παναγιώτης Κώτσαινας, Νίκος Μοσχογιάννης, Ντίνος Παγώνης, Ανδρέας Φραγκεδάκης, Στέλιος Χατζόπουλος, Στέλιος Χίος και ο αειθαλής Δημήτρης Διαμαντόπουλος με τον Στέλιο Χίο να πιάνει το Σταυρό.

Πλάνα από την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Πόρο, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Antenna, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην… προσποίηση του ιερέα, στην κατάδυση του Σταυρού.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων, η δημοτική αρχή υποδέχθηκε εκπροσώπους φορέων και πολίτες στο χώρο εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού, όπου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το φλουρί της οποίας κέρδισε η μικρή Σοφία Πόποβιτς.
Την Κυριακή 7.1.2018 ολοκληρώνεται η λειτουργία του παιδικού Carousel στην πλατεία Καραμάνου, όπου οι εκδηλώσεις της «Γειτονιάς των Χριστουγέννων» πραγματοποιήθηκαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι «WalkmanTheBand», οι «2+2», η χορωδία του Γυμνασίου, η Φιλαρμονική του Δήμου, το χοροδιδασκαλείο του Ν.Ο.Π.Τ., οι ανιματέρ με τα παιδικά προγράμματα, αλλά και ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα που μοίρασε, χάρισαν μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους και ζέσταναν τον Πόρο την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο, όπως ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.

Σχολιάστε