Ζυμαρικά με σπανάκι και κουκουνάρι… στα γρήγορα



Γράφει, φωτογραφίζει και… μαγειρεύει η Χρύσα Τζανετοπούλου
Καλησπέρα, Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
Ένα πιατάκι ελαφρύ, γρήγορο, νόστιμο και νηστήσιμο έφερα να σας κεράσω σήμερα…
Πιο απλό, πιστέψτε με, δεν γίνεται!

Υλικά: (ποσότητες δε δίνω, προσαρμόστε τη ανάλογα τα άτομα και τα γούστα σας)
ζυμαρικά (εγώ χρησιμοποίησα σέλινο)
κρεμμυδάκι φρέσκο
τρυφερά φύλλα σπανάκι
ελαιόλαδο
κουκουνάρι
αλάτι, πιπέρι
σκόνη σκόρδου
λίγη μουστάρδα πικάντικη

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι όπως πάντα.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα κουκουνάρια.
Προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε τη φωτιά.
Βάζουμε όσο μουστάρδα θέλουμε, την ανακατεύουμε κι αυτή και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά (αφού πρώτα τα σουρώσουμε με μια τρυπητή κουτάλα).
Ανακατεύουμε πάλι ελαφρά και σερβίρουμε καυτά με λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τόσο απλά…

Καλή μας όρεξη!!!
Κουζίνο – therapy




Σχολιάστε