Ε. Βενιζέλος: “Να προστατεύσουμε την τουριστική οικονομία της χώρας”… άργησες πρόεδρε…Την αγωνία του για τον τουρισμό (λιγάκι καθυστερημένα) εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, σε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους. Φυσικά δεν γνωρίζουμε, αν απολογήθηκε στους επιχειρηματίες του τουρισμού για την «αμαρτωλή» ΚΥΑ για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών, που βάζει ταφόπλακα σε πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, με προοπτική τουριστικής ανάπτυξης. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Οικονομικών, βρίσκεται ανάμεσα στους 8 υπουργούς που συνυπέγραψαν την επίμαχη ΚΥΑ υπέρ της βιομηχανοποίησης τουριστικών περιοχών, και για τους οποίους εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά.
Στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «Ο ελληνικός τουρισμός έχει δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα, λόγω της εικόνας της πολιτικής αστάθειας και της ακυβερνησίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπου η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Σημείωσε δε ότι «πρέπει να βρούμε με ποιο τρόπο θα επαναφέρουμε τις θετικές εικόνες για την Ελλάδα, πώς θα προστατεύσουμε και θα διασώσουμε την τουριστική οικονομία της χώρας», διότι, όπως εξήγησε, «μια επιδείνωση της κατάστασης στον τουρισμό θα βαθύνει την ύφεση και θα διογκώσει την ανεργία».

Ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τακτικό διάλογο με τον τουριστικό κόσμο, τον ΣΕΤΕ και τους άλλους φορείς και υπογράμμισε ότι είναι «απολύτως επιβεβλημένο να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να κάνουμε ό, τι πρέπει να κάνουμε, πριν και μετά τις εκλογές, για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα ζητήματα του τουρισμού», που, όπως επεσήμανε, «αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας με μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ και την απασχόληση».
Πηγή: enikos.gr
Σχολιάστε