Ερώτηση Μελά για τη διακοπή σύνδεσης Ύδρας – ΜετόχιΕρώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Α’ Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς. Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Πρόβλημα για το νησί της Ύδρας η συζητούμενη διακοπή θαλάσσιας επικοινωνίας του με το Μετόχι
Μεγάλο πρόβλημα θα προκληθεί στο ιστορικό νησί της Ύδρας, εάν πραγματοποιηθεί η συζητούμενη διακοπή επικοινωνίας του νησιού με το Μετόχι, που γίνεται με τα θαλάσσια ταξί και δυο επιβατικά δρομολογιακά σκάφη, με πρόσχημα την ακαταλληλότητα της προβλήτας που υπάρχει στο Μετόχι.
Η διακοπή αυτή, θα προκαλέσει προβλήματα στην τουριστική κίνηση του νησιού και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του.
Ακόμη, θα δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ύδρας, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μεταφοράς τους για λόγους υγείας κλπ.
Τον τελευταίο καιρό, έχει ελαττωθεί η θαλάσσια εξυπηρέτηση του νησιού. Δεν υπάρχουν για αρκετά χρόνια δρομολόγια συμβατικών πλοίων. Ακόμη, πριν το καλοκαίρι, αποσύρθηκε το ταχύπλοο σκάφος Flying Cat 2, επιφέροντας μείωση των δρομολογίων με ταχύπλοα, με επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του νησιού.
Η προβλήτα στο Μετόχι λειτουργεί επί δεκαετίες και εξασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση στην Ύδρα με τα θαλάσσια ταξί και τα δυο επιβατικά δρομολογιακά σκάφη, χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο ατύχημα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Εάν η προβλήτα χρειάζεται κάποια βελτίωση, αυτό απαιτείται να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στο νησί, είτε στην τουριστική του κίνηση είτε στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Θα γίνει άμεση μελέτη της προβλήτας στο Μετόχι, ώστε, εάν χρειάζεται κάποια βελτίωση, να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο νησί της Ύδρας;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
29/10/2012
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Σχολιάστε