Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για τα δρομολόγια των πλοίων στα ΜέθαναdimarΕρώτηση προς τoν Υπουργό Ναυτιλίας κατάθεσε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην Α’ Πειραιά Μαρία Ρεπούση, μαζί με τους συναδέλφους της Θ. Ψύρρα και Γ. Ψαριανό, με θέμα τα δρομολόγια των πλοίων στα Μέθανα. Η ερώτηση έχει ως εξής:

Θέμα: « Δρομολόγια πλοίων στα Μέθανα»

Κύριε Υπουργέ,

Ενόψει της τουριστικής περιόδου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την σοβαρή έλλειψη δρομολογίων συμβατικών και ταχύπλοων σκαφών της ακτοπλοΐας σχετικά με τα Μέθανα. Τους μήνες από Οκτώβριο έως Μάιο τα συμβατικά πλοία εκτελούν δρομολόγια μόνο το Σάββατο και την Κυριακή ενώ από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο εκτελείται ένα μόνο δρομολόγιο την ημέρα και αυτό όχι όλες τις φορές. Σας επισημαίνουμε επίσης πως δρομολόγια ταχύπλοων σκαφών δεν εκτελούνται.

Οι επαγγελματικοί φορείς της περιοχής ζητούν να εκτελούνται δρομολόγια πλοίων προς τα Μέθανα δεδομένου ότι κατά τα δρομολόγια προς Πόρο διέρχονται πολύ κοντά από την εκεί περιοχή. Θεωρούν επίσης αναγκαίο τα συμβατικά πλοία να εκτελούν κάθε μέρα ένα πρωινό δρομολόγιο από Πειραιά- μετά επιστροφής το απόγευμα- για την εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

• Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αναβαθμιστεί η ακτοπλοϊκή
συγκοινωνία με τα Μέθανα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μαρία Ρεπούση

Θωμάς Ψύρρας

Γρηγόρης Ψαριανός
Σχολιάστε