Ερώτηση για τη Δ.Ο.Υ Πόρου από τον Π. ΜελάΤα προβλήματα που δημιουργούνται από την αναστολή της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Πόρου, έθιξε με ερώτηση του, σήμερα το πρωί, ο βουλευτής στην Α’ Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγίωτης Μελάς. Ο κ. Μελάς κάνει λόγο για μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών από τον Πόρο, την Ύδρα, την Τροιζηνία και τις Σπέτσες, με δεδομένο ότι υπάρχει και πρόβλημα στις συγκοινωνιακές συνδέσεις.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτη Μελά για την ΔΟΥ Πόρου και Αργοσαρωνικού.

«Πρόβλημα για τους κατοίκους των Νησιών του Αργοσαρωνικού η κατάργηση των τοπικών Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.)»
Στα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού (Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες), με το κλείσιμο των γραφείων της Δ.Ε.Η., του Ο.Τ.Ε., τη δραματική μείωση των δρομολογίων των πλοίων κλπ., προστίθεται τελευταία και η αναφερόμενη κατάργηση όλων των Δ.Ο.Υ.
Αποτέλεσμα της κατάργησης αυτής είναι, οι κάτοικοι των νησιών Ύδρας, Πόρου αλλά και του Δήμου Τροιζηνίας, που υπάγονται μέχρι τώρα στη Δ.Ο.Υ. Πόρου, να μετακινούνται σε Δ.Ο.Υ. του Πειραιά, ενώ, οι κάτοικοι των Σπετσών να μεταβαίνουν στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο, αφού δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση.
Αναφέρεται ότι, περισσότερες από 40 διαφορετικές φορολογικές συναλλαγές, απαιτούν τη φυσική παρουσία του πολίτη στη Δ.Ο.Υ.
Έτσι, η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Πόρου και Σπετσών, θα οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες αλλά και σε οικονομικό κόστος, στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο.
Γι΄αυτό, υπάρχει μεγάλη αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των διαφόρων τοπικών Φορέων αλλά και των πολιτών και ζητούν να διατηρηθεί τουλάχιστον η Δ.Ο.Υ. Πόρου και να εξυπηρετούνται από εκεί η Ύδρα, οι Σπέτσες καθώς και ο Δήμος Τροιζηνίας, που εξυπηρετείτο μέχρι σήμερα.
Έτσι, θα αποτραπεί το οξύτατο πρόβλημα που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί, με τη μετακίνηση των πολιτών της Ύδρας, Τροιζηνίας και Πόρου στον Πειραιά και των Σπετσών στο Ναύπλιο.
Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Θα δείτε με ευαισθησία την ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών του Αργοσαρωνικού;
Θα φροντίσετε να παραμείνει σε λειτουργία η Δ.Ο.Υ. Πόρου και από αυτήν να εξυπηρετούνται τα νησιά Ύδρα, Σπέτσες και ο Δήμος Τροιζηνίας;
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
02/12/2012
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Θέλω να κάνω μία ερώτηση στους πολέμιους του δημόσιου τομέα. Το κόστος για τους πολίτες να μετακινούνται για όλες αυτές τις δουλειές, σε συνδιασμό με την μείωση της δημόσιας συγκοινωνίας είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από το κόστος της λειτουργίας των υπηρεσιών;
    Επίσης το κόστος της εξυπηρέτησης της συγκοινωνίας είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από το κόστος της ιδιωτικής μετακίνησης όλου αυτού του πληθυσμού;
    Γιατί λοιπόν επιλέξαμε την πολιτεία που μας επιβαρύνει οικονομικά; Στις επόμενες εκλογές λοιπόν ας σκεφτούμε με γνώμονα το κοινό καλό γιατί το κοινό καλό σημαίνει ατομικό καλό επί του συνόλου του πληθυσμού και συμφέρει και τις τσέπες του καθενός μας.

Σχολιάστε