Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για σεισμό σε επίπεδο ΔήμωνDSC_0580Μέτρα και προτάσεις για  πρόληψη,  αντιμετώπιση και  αποκατάσταση μετά  από πιθανούς σεισμούς, παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Χατζηπέρος Παναγιώτης, κατά τον χαιρετισμό του στο 4ο Επιχειρησιακό Εργαστήριο για σεισμό σε επίπεδο Δήμων. Ο κ.Χατζηπέρος επισήμανε την σοβαρότητα του σχεδιασμού του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας πολύ περισσότερο που η Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης και κατά συνέπεια θα πρέπει να είμαστε άριστα προετοιμασμένοι.

Σε ότι αφορά στην πρόληψη, διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνει προγραμματισμός αντισεισμικού ελέγχου όλων των δημόσιων κτιρίων (σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ), εκπαίδευση στα σχολεία όλων των βαθμίδων και ενημέρωση των τοπικών πληθυσμών. Οι Δήμοι πρέπει να είναι οργανωμένοι και να έχουν καταστρώσει σχέδιο εκκενώσεως και καταγραφής όλων των διαθέσιμων μέσων (μηχανήματα, Πυροσβεστική, Πολεμικό Ναυτικό, εθελοντές) και βέβαια πρέπει να γίνεται εκπαίδευση και όσο το δυνατό περισσότερο ρεαλιστικές ασκήσεις αντιμετώπισης του φαινομένου.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης, λόγω της απουσίας των νησιωτικών Δήμων εξαιτίας του απαγορευτικού των πλοίων λόγω κακών καιρικών συνθηκών, πρότεινε τον προγραμματισμό αντίστοιχων σεμιναρίων σε κάθε νησί της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και στην Τροιζηνία ξεχωριστά.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Το πρόβλημα των δημόσιων κτιρίων σε σχέση με τον σεισμό και με πολλά άλλα, είναι ότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές και σε αρκετές περιπτώσεις οι μελέτες. Αν αποφασιστεί να ασχοληθεί κάποιος με αυτά, καλό θα είναι να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ότι βρούμε σκαλίζοντάς τα.

Σχολιάστε