Επιτυχημένη η 10η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής»Η 10η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής» ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες της στο νησί του Πόρου που φέτος διήρκεσαν από τις 22 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 86 μαθητές από 26 διαφορετικές χώρες του κόσμου, οι οποίοι παρακολούθησαν masterclasses από 10 καθηγητές πιάνου διεθνώς καταξιωμένους.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν πιανιστικές τεχνικές από διαφορετικές σχολές πιάνου και στους καλύτερους δόθηκε η ευκαιρία να συμπράξουν με την Ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη στις 25 Αυγούστου.
Με την συνεργασία της Εφορείας Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, δόθηκε το καθιερωμένο Ρεσιτάλ Πιάνου στο Ιερό του Ποσειδώνα με πανσέληνο στις 26 Αυγούστου, το οποίο απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στην Ακαδημία, το φιλόμουσο κοινό του Πόρου και επισκέπτες του νησιού, καθώς και οι αρμόδιες αρχαιολόγοι της περιοχής τέως και νυν κ. Ελένη Κονσολάκη και κ. Μαρία Γιαννοπούλου.
Τα 29 ατομικά και 5 ομαδικά ρεσιτάλ που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο υπαίθριο αμφιθέατρο Συγγρού, στην αίθουσα Νεφέλη του ξενοδοχείου Σειρήνα και στην Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη απόλαυσαν συμμετέχοντες, κάτοικοι και επισκέπτες εντελώς δωρεάν.
Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου του Πόρου που καθιερώθηκε για την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού στον Πόρο εόρτασε φέτος την 10η επετειακή διοργάνωση χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση αφενός του Δήμου Πόρου που παραχωρεί τα δημοτικά κτήρια και τα σχολεία για τον σκοπό αυτό και που φέτος κάλυψε το κόστος για τον ήχο και τον φωτισμό, αφετέρου μεγάλων χορηγών όπως ο κ. Σπύρος Λάζαρης ιδιοκτήτης του Sirene Blue Resort που προσφέρει άψογες συνθήκες διαμονής και διατροφής στους καθηγητές της Ακαδημίας, ο μουσικός οίκος Σπύρος Νάκας που διαθέτει δωρεάν 22 πιάνα, καθώς και η Hellenic Seaways, η οποία προσέφερε την δωρεάν μετακίνηση των μελών της Ορχήστρας Sinfonietta Aθηνών.
Η καλλιτεχνική ιδρύτρια και διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ κ. Αγάθη Λεϊμονή ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς, την δημοτική αρχή και το κοινό για την θερμή υποστήριξη μιας διοργάνωσης που εξαπλώνει την φήμη του Πόρου ως τα πέρατα του κόσμου.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

    [* Shield plugin marked this comment as “0”. Reason: Human SPAM filter found “!..” in “comment_content” *]
    ΠΡΟΣ “ΑΡΗΣ”

    Άρη, πού είσαι, ρε; Χάθηκες!….

    Άρις

Σχολιάστε