Επιστρέφει η ιστορική μάρκα ΙΖΟΛΑizolaΤην ιστορική, ελληνική μάρκα λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ αναβιώνει η Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε, μέσα από νέα, υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας προϊόντα, εξελίσσοντας το ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο μαρκών που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι νέες συσκευές ΙΖΟΛΑ συμβαδίζουν, σχεδιαστικά, με τις τάσεις της εποχής και τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού και ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις στην ιδανική σχέση αξίας-τιμής.

Ήδη, διατίθενται στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών οι πρώτες κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.

«Η ΙΖΟΛΑ υπήρξε μια θρυλική μάρκα, υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη νέα γενιά καταναλωτών την ευκαιρία να τη γνωρίσει, να την εμπιστευτεί και να την αγαπήσει, όπως οι προηγούμενες», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Δημητρίου, σχολιάζοντας το νέο αυτό εγχείρημα.

Η ΙΖΟΛΑ ιδρύθηκε το 1930 και αποτέλεσε για τη χώρα, για πάνω από 50 χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες με περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους και παραγωγή 800.000 συσκευών ετησίως.

Το 1951 παράχθηκε η πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ και το 1952 το πρώτο ψυγείο. Από τότε και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η μάρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, ξεπερνώντας σε μερίδια αγοράς το 48%.

Η ΙΖΟΛΑ μεσουράνησε στην ελληνική αγορά ως η βιομηχανία οικιακών συσκευών που έφερε «τον πολιτισμό στο σπίτι», όπως επιβεβαίωνε το σύνθημα που την ακολουθούσε για πολλές δεκαετίες.

http://www.naftemporiki.gr/

 
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή της “επαναβιομηχάνiσης¨της Χώρας και θα ακολουθήσουν και άλλες όπως οι εριουργίες (ΔΔΔ,ΑΑΑ,Μηναίδης-Φωτιάδης κλπ),οι βιομηχανίες Βαμβακερών,(Πειραική-Πατραική,Αιγαίο κλπ)οι βιομηχανίες υποδημάτων (Πετρίδης,Σεβαστάκης,Μουριάδης)οι οποίες ήταν εξαγωγικές με αποτέλεσμα εκτός των θέσεων εργασίας να φέρνουν και συνάλλαγμα στην Χώρα.Αλλά θα πρέπει να ξαναφέρουμε και τις ξένες βιομηχανίες (ΡΙRELI,GOUD YEAR,STAYER κλπ που έδιωξε η αλοπρόσαλη πολιτική της δεκαετίας του ’80.Βεβαίως για να γίνουν αυτά θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα και πολιτική Βούληση.Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν.

 2. 1 says:

  Νομίζω ότι έχετε μπερδευτεί, η είδηση αφορά στην εισαγωγή προϊόντων(από την Κίνα πιθανότατα), με όνομα πρώην Ελληνικών συσκευών, από την εισαγωγική εταιρία Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε (www.gedsa.gr).

 3. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Κύριε/κυρία 1says
  Το δημοσίευμα δεν διευκρίνιζε εάν πρόκειται περί κατασκευαζομένων στην Ελλάδα ή εισαγομένων συσκευών.Πάντως όπως και να έχει οι σκέψεις που εκθέτω στο σχόλιό μου ισχύουν.Εάν δεν μπορέσουμε να παράγουμε προιόντα και μάλιστα εξαγώγιμα όσα μνημόνια,ή όπως διαφορετικά θέλετε να τα ονομάσετε, και να υπογράψουμε δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι.

 4. 1 says:

  Μην το παίρνεται προσωπικά, εγώ εννοούσα όλες τις ιστοσελίδες που το αναπαράγουν, κάνοντας ουσιαστικά δωρεάν διαφήμιση.
  Δεν διευκρινίζεται η χώρα κατασκευής επίτηδες, για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Εάν όντως κατασκευαζόταν στην Ελλάδα θα το έγραφε με μεγάλα γράμματα! Η εταιρία είναι καθαρά εισαγωγική.
  Εννοείται συμφωνώ και επαυξάνω για τα λεγόμενά σας, απλά το άρθρο αποδεικνύει ότι είμαστε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

 5. Sisyphus says:

  @ΠΑΚΩΜΟ: Συμφωνω απολυτως..και σημερα να μας διαγραψουν ολα τα χρεη, αυριο θα πρεπει να ξαναζητησουμε δανειο απο την στιγμη που δεν παραγουμε/εξαγουμε τιποτα.

 6. Προσυπογράφοντας το πρώτο σχόλιο, φοβάμαι πως το δεύτερο δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε.

Σχολιάστε