Επιστολή Ζ. Κεφαλληνού και Χ. Τζανετοπούλου σχετικά με το Σύλλογο “Η Ποριώτισσα”Από τις κυρίες Ζωή Κεφαλληνού και Χρύσα Τζανετοπούλου, λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις ενέργειες τους, σχετικά με τον Σύλλογο Γυναικών Πόρου “Η Ποριώτισσα”:

“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ»

Στις 5-3-2018 συμμετείχαμε ως υποψήφιες στις εκλογέςγια το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών «Η Ποριώτισσα», έχοντας τη διάθεση να προσφέρουμε στο Σύλλογο και
ανταποκρινόμενες σε σχετικό κάλεσμα που μάς απευθύνθηκε από μέλη του προηγούμενου Δ.Σ.Ωστόσο, κατά την εξέλιξη της διαδικασίας, με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι εκλογές διενεργούνταν με τρόπο ο οποίος δεν ήταν σύμφωνος με τις δημοκρατικές διαδικασίες και με το κύρος του Συλλόγου (π.χ. δεν υπήρχε εκλογικός κατάλογος, γίνονταν εγγραφές νέων μελών όσο οι εκλογές ήταν σε εξέλιξη, δεν συντάχθηκε πρακτικό εκλογών, 43 απόντα πρόσωπα ψήφισαν μέσω εξουσιοδοτήσεων κ.α.).

Σεβόμενες τον εαυτό μας, όσες μας ψήφισαν και πρωτίστως τον ίδιο το Σύλλογο, και αφού εξετάσαμε το καταστατικό του, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στην δικαιοσύνη και να ζητήσουμε την ακύρωση των αποτελεσμάτων, αναλαμβάνοντας με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο το βάρος της αποκατάστασης του κύρους του Συλλόγου.Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά πριν λίγες μέρες να κάνει δεκτή την αίτηση μας, καθώς και η δεύτερη απόφαση σήμερα, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του μη – νομιμοποιημένου Δ.Σ. για διατήρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δικαίωσαν απολύτως την στάση μας και το πώς αξιολογήσαμε τα όσα συνέβησαν στις εκλογές.Αντίστοιχα, απέδειξαν ότι όσοι ισχυρίζονταν το αντίθετο, είτε έσφαλαν, είτε το έκαναν από σκοπιμότητα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι σοβαρές παραβάσεις της εκλογικής διαδικασίας που(επιβεβαιωμένα πλέον)έλαβαν χώρα, οφείλονται σε εσφαλμένους χειρισμούς και όχι σε κακές προθέσεις.Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι(και κάποιες) στρέφονται ακόμα και σήμερα εναντίον μας, όχι επειδή είχαμε άδικο στα όσα διαπιστώσαμε, αλλά -απροκάλυπτα πλέον- επειδή τολμήσαμε να τα διαπιστώσουμε.Από την μεριά μας, επί τέσσερις μήνες δεν απαντήσαμε στις άδικες επιθέσεις, αλλά περιμέναμε με υπομονή τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, για τις οποίες ενημερώνουμε σήμερα, ώστε όποιος ενδιαφέρεται για τον Σύλλογο να πληροφορηθεί (για πρώτη φορά) την αλήθεια. Αντίστοιχες ενημερώσεις θα κάνουμε και για κάθε νέα απόφαση, δεδομένου ότι η δικαστική διαδικασία θα βρίσκεται σε εξέλιξη και το προσεχές διάστημα.

Με τιμή,

Ζωη Κεφαλληνού
Χρύσα Τζανετοπούλου
11-7-2018″
Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anna M. says:

  Επιτελους κοριτσια, μιλησατε! Καταρχην συγχαρητηρια για την υπομονη που δειξατε στα οσα ακουσατε αλλα περισσοτερα συγχαρητηρια για το θαρρος να μπειτε μπροστα για να γινει η καθαρση! Εμαθα απο γνωστους τα οσα σας εσουραν στο διαδικτυο και πραγματικα θαυμασα την υπομονη και την αξιοπρεπεια σας! Μπραβο για ολα!!!!! Ειστε πραγματικα ΚΥΡΙΕΣ!!!!!

 2. sferos says:

  Μια χαρά τα πάτε εκεί στο νησί μια ζωή τα ιδία ο ένας φτάνει ο άλλος χαλάσει

 3. Maximos says:

  There is a chair for everyone.Ελλας το μεγαλείο σου.

 4. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ “ΚΟΡΚΟΤΣΑΝΙΑ” ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΗΔΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ‘ΑΝΑ-Μ’Ι-ΛΗΣΕ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΔΙΚΑ. Ο,ΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ, ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΕΙΠΑ. ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑΣ. ΚΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ, ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ (!!!) ΤΗΝ…”ΠΑΤΗΣΑ”, ΠΟΥ ΛΕΜΕ.
  άΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΙ άΛΛΑ ΒΛΕΠΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛά ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩ, ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΡΙΩΤΕΣ, ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΟΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ “ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ”. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ “ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ”.
  ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑ “ΦΙΛΟ” ΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ:

  Ε, σεις, στεριές και θάλασσες,
  τα πεύκα κι οι χρυσές ελιές,
  ακούτε τα χαμπέρια μου,
  μέσα στα μεσημέρια μου:
  Σ’ όσους τόπους κι αν γυρνώ
  μόνον ετούτον αγαπώ! (Οδυσσέας Ελύτης)

  ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ “ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ”, ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ:
  >Οι παρεμβολές και παρεμβάσεις μου,
  >Οι υπερβολές και υπερβάσεις μου.
  ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ “ΠΑΡΑ” ΚΑΙ ΤΑ “ΥΠΕΡ” ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ, ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΙΣΩΣ ΕΘΙΞΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΩ
  ΣΤΟΝ… “ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ”, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗ ΛΥ(ΤΡΩ)ΣΗ, ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ, ΩΣ ΔΙΔΑΓΜΑ ΚΑΙ ΩΣ “ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ”, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ “ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ”, ΙΣΧΥΕΙ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΞ ΙΣΟΥ ΙΚΑΝΟΣ ή ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΜΑΣ.
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΛΥΤΗΣ)

 5. Αξίζουν συγχαρητήρια στις κυρίες για τα κότσια τους, την επιμονή και την αποφασιστικότητά τους. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν άλλες μεθοδεύσεις σε εκλογές του Συλλόγου.

  Δυστυχώς το φαινόμενο παρατηρείται συχνά και έχοντας η ίδια όμοια εμπειρία σε εκλογές δευτεροβάθμιου και τριτοβάθμιου οργάνου, ξέρω πόσο κουράγιο χρειάζεται για όλη αυτή τη διαδικασία που ακολούθησαν.

 6. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Για όσους τυχόν δεν είναι εξοικειομένοι με τη ντοπιολαλιά του νησιού οφείλου μια ερμηνεία της λέξης “κορκοτσάνια”
  Η πιο κάτω στιχοποιημένη επεξήγηση ίσως προσδώσει και κάποιο λυρισμό στο θέμα. (Ίσως, λέω. Τίποτα δεν είναι βέβαιο. Όλα εξαρτώντα από το μάτι του παρατηρητή.)

  Κορκοτσάνια*

  Τα ’ δες πώς κουνάνε πέρα – δώθε τα σπαγκάτα φύλλα τους;
  Κάνουν πως αφήνονται έρμαια στα θαλάσσια ρεύματα…
  Θαρρείς χορεύουν, δίχως βήματα, καθώς, κιτρινοπράσινες
  λικνίζουν τις παράσιτες κεραίες τους- έλα- σε προκαλούν.
  Στα βότσαλα προσκολλημένοι θύσανοι, φούντες θαλασσινές
  και από πάνω να πλασάρει την πολυχρωμία της μια πέρκα.

  Τα’ δες πώς κινούν τα νήματά τους; Κι όλου του βυθού,
  θαρρείς, τα νήματα, αφού ανάγυρω κυκλοφορούν οι χάνοι,
  με τα ορθάνοιχτά τους στόματα, από βουλιμία και έκπληξη,
  ενώ ένας γύλος αλαζόνας δοκιμάζει τη λιγνή απερισκεψία του,
  και ναρκισσεύεται στον κίνδυνο να τυλιχτεί στα οξέα εκκρίματα
  των φύλλων, για να πληρώσει ο αφελής τα κρίματα των φίλων.

  Τα’ δες πώς ζούνε αργόσχολα, κινούνται ακίνητα, έλκουν
  την προσοχή και στήνουν ξόβεργες, για να σ’ αρπάξουν,
  γαριδούλα, στις γλιδερές πλεξούδες τους και να σε πιουν,
  του βύθους τα παράσιτα, να χαρούνε δωρεάν τη χάρη σου
  και να σου κλέψουν την τιμή σου, με ατιμία και δηλητήριο,
  πώς και δεν βλέπεις τον αδαή αστερία που σαγηνεύτηκε;

  Τα’ δες και μη ξεχνάς τι σού ‘λεγε η μάννα σου, παιδί,
  σαν έβγαινες με τσούξιμο και κλάματα απ ΄ τη θάλασσα,
  ν’ αλείψει με λαδάκι τ’ αναιμικό κορμάκι, να ξεκολλήσει
  τις βδελυρές τους πλοκαμίδες: « παιδί μου, του αχινού
  τα μαύρα αγκάθια μη σε σκιάζουν, γιατί βλέπεις πού πατάς.
  Μα ν’ αποφεύγεις, της ζωής, τ’ αθώα κορκοτσάνια… []

  Άρις Αντάνης
  (Από την ποιητική συλλογή του « Η κόρη του νησιού»
  Εκδόσεις… ΧΩΡΙΣ- Αθήνα 2013)

  *Σημείωση: Τα κορκοτσάνια είναι ένα μικρό ποώδες φυτό της θάλασσας, με κιτρινοπράσινα, κολλώδη νηματοειδή φύλλα, που παράγουν οξύ και «κολλάνε» σε ό,τι τα αγγίξει. Στο ανθρώπινο δέρμα δημιουργούν ερεθισμό και τσούξιμο, που δεν περνάει εύκολα. Αν πέσει κανείς σε δάσος από κορκοτσάνια και δεν γνωρίζει γι’ αυτά κινδυνεύει ακόμα και σοβαρά.
  Η λέξη δεν υπάρχει στα λεξικά και πρέπει να προέρχεται από τη «ντοπιολαλιά» του Πόρου. Μέχρι σήμερα δεν κατάφερα να βρω τον επιστημονικό όρο. Έχω συναντήσει όμως πολλά … κορκοτσάνια στη ζωή μου. Από παιδί μέχρι σήμερα. Ευτυχώς την έχω γλυτώσει με μερικά μόνο σημάδια, λίγη… φαγούρα και ένα αίσθημα αηδίας. Προφανώς, από τα πολλά τσιμπήματα έχω πάθε ανοσία. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Άρις.-

 7. Aris Adanis says:

  ΠΑΡΟΡΑΜΑΤΑ:
  Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ο γνωστός “δαίμων του τυπογραφείου”, έχει βρει … θαλπωρή στο Ίντερνετ, θα βρείτε κάποια παροράματα, κυρίως λόγω βιασύνης και δακτυλογράφησης.
  Η βιασύνη επιτείνεται, βλέπεις, και από το εντελώς αψυχολόγητο σύστημα που εφαρμόζεται εδώ και κανα χρόνο. Ενώ σου λένε “σχολιάστε”, δεν σε αφήνουν να σχολιάσεις, γιατί αυτόματα “σε κόβουν” στη μέση. Ίσως για να μη πλατειάζουμε, όπως πχ κάνω εγώ. Αλλά αυτή δεν είναι λύση.
  Εν προκειμένω, λοιπόν, το μυστικό της “τυχόν άγνοιας”, της ανορθογραφίας ή της ασυνταξίας βρίσκεται:
  α/Στην επανάληψη του ίδιου λάθους
  β/Στην μη διόρθωση, από τον σχολιαστή, σε πρώτη ευκαιρία.
  Επειδή τα σχόλια μπορεί ακόμα και να… διαβάζονται- στη σημερινή Ελλάδα, όλα είναι πιθανά, ακόμα και η Αλήθεια- γι’ αυτό επανέρχομαι για να διορθώσω:
  >Εξοικειωμένοι αντί εξοικειομένοι
  >οφείλω αντί… οφείλου.
  Ίσως βρεθούνε κι άλλα συναφή παροράματα. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτά.
  Όποιος, λοιπόν, επισημαίνει τα παροράματά μας, και κυρίως το Porosnews, ας τα διορθώνει. Όποια μορφή και να έχουν: Γραμματική, συντακτική, ετυμολογική, σκέτη λογική, ηθική, πραγματική. Τυχόν παραταξιακή, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Αυτά ας τα βρούνε μεταξύ τους οι παρατάξεις. Οι λοιπές παρεμβάσεις καλό θα μας κάνουν. Σε όλους. Ουδείς …άσφαλτος!
  Εξ άλλου έτσι δείχνουμε ότι διαβάζουμε και τα σχόλια και δεν τα περνάμε ξώφαλτσα.
  AA

Σχολιάστε