Επιπλέον ταλαιπωρία για τους νησιώτες, η μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στη ΘηβώνdikΑντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο της μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά, από την οδό Σκουζέ και Φίλωνος στο κτίριο «Κεράνη» στην οδό Θηβών στο Ρέντη.
Με δήλωση του, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας κ. Σάββας Αθανασίου, τονίζει «Μετά την κατάργηση της ΔΟΥ Πόρου. Μετά την μεταφορά της έδρας της ΔΕΗ στον Πύργο. Μετά την αναζήτηση υπευθύνου του ΟΤΕ στην Χίο. Μετά τον περιορισμό μεταφοράς ασθενών στο Άργος και στην Τρίπολη. Μετά την παραπομπή μας στο Ναύπλιο για την έκδοση κάρτας ανεργίας. Μετά την υποχρεωτική μεταφορά μας στον Πειραιά για τις φορολογικές μας διεκπεραιώσεις. Τώρα, θα μας υποχρεώνουν να μεταβαίνουμε στο Ρέντη για να παραστούμε στα Δικαστήρια του Πειραιά. Αισθανόμαστε πλέον ως πολίτες κυνηγημένοι και δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε πλέον οποαδήποτε άλλη οικονομική επιβάρυνση. Έλεος.».
Εκτός όμως από την ταλαιπωρία που θα υποστούμε, οι νησιώτες και οι τροιζήνιοι, σαν πολίτες, το θέμα χαρακτηρίζεται από μερίδα του τύπου, ως σκανδαλώδες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης γίνεται μεν σ’ ένα κτίριο του Δημοσίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, το οποίο όμως πολύ σύντομα πρόκειται να περάσει σε ιδιώτες, καθώς περιλαμβάνεται στα υπό ιδιωτικοποίηση ακίνητα που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Με λίγα λόγια, τα δικαστήρια μεταφέρονται σ’ ένα κτίριο του Δημοσίου -ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ)- το οποίο θα πουληθεί σε ιδιώτη για να το νοικιάσει στη συνέχεια στο Δημόσιο.
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφόρηση από τον κ. Αθανασίου , ο Δημήτρης Πάνου εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει στη γενική συνέλευση των Δικηγόρων Πειραιά τις αντιδράσεις, ώστε να μην μεταφερθούν τα Δικαστήρια του Πειραιά από την Σκουζέ στο Ρέντη.
Σχολιάστε