Επείγουσα ανακοίνωση: Εμβολιάζονται όλοι οι κάτοικοι του Πόρου άνω των 60 ετών


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο Δήμος Πόρου, κατόπιν συνεννόησης με την Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας, καλεί όλους τους πολίτες που διαμένουν στην επικράτειά του με ηλικία άνω των 60 ετών (ετ. γεν. 1961) που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού covid-19, να υποβάλουν σχετικό αίτημα στον Δήμο μέχρι την Τρίτη 9.3.2021, με τους ακόλουθους τρόπους:
1. Συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στον Πίνακα που υπάρχει σε επεξεργάσιμη μορφή στην αρχική σελίδα του poros.gr και αποστέλλοντάς τον στο email emvolio@poros.gr.
2. Γνωστοποιώντας τα στοιχεία τους στα τηλέφωνα του Δήμου: 6940 6930 69 (ώρες 10:00π.μ. έως 20:00 κάθε μέρα, συμπ.Σ&Κ) και 22983 20512 (ώρες και μέρες γραφείου).
Διευκρινίσεις:
• Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση, οι εμβολιασμοί των κατοίκων του νησιού μας δεν θα συνεχιστούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανά ηλικιακή ομάδα, αλλά θα ολοκληρωθούν συνολικά για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών σε κοινές ημερομηνίες στο εμβολιαστικό κέντρο Πόρου (εμβόλιο pfizer).
• Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται αποκλειστικά σε πολίτες που βρίσκονται και κατοικούν στην επικράτεια του Δήμου Πόρου.
• Δεν έχει σημασία αν οι ενδιαφερόμενοι είναι δημότες Πόρου ή Έλληνες πολίτες.
• Αίτηση καλούνται να κάνουν και πολίτες τρίτων χωρίων που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, για τους οποίους αναμένεται λύση προκειμένου να εμβολιαστούν.
• Τυχόν αιτήσεις προσώπων που δεν διαμένουν σήμερα στον Δήμο Πόρου, θα συνιστούν ψευδή υπεύθυνη δήλωση και θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην διαδικασία. Σημειώνεται ότι ο Δήμος θα ελέγξει αν πράγματι οι αιτούντες διαμένουν στην επικράτειά του.
• Στους κατοίκους που έχουν ήδη υποβάλει αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού, η δημοτική αρχή συστήνει να ακυρώσουν το ραντεβού τους και να επιλέξουν την ένταξή τους στην λίστα.
• Η παραπάνω διαδικασία συλλογής στοιχείων αναλαμβάνεται ατύπως από τον Δήμο Πόρου κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων αρχών, παρότι η Πολιτεία δεν έχει αποδώσει επισήμως καμία αρμοδιότητα στους Δήμους για τα συγκεκριμένα ζητήματα και κρίνεται ως αναγκαία προκειμένου να θωρακιστεί υγειονομικά η τοπική μας κοινωνία, με δεδομένη την αδυναμία των αρμόδιων αρχών να την διεκπεραιώσουν οι ίδιες.Σχολιάστε