Εντυπωσιακό το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προγραμματισμός του Δήμου Πόρου για το 2018Ιδιαίτερα περήφανος για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το συνολικό Πρόγραμμα του 2018 δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, κατά την παρουσίαση τους στο Συμβούλιο της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2017.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, το Τεχνικό Πρόγραμμα σύμφωνα με το Νόμο πρέπει να περιλαμβάνει μόνο Μελέτες και έργα που εκπονούνται από τον Δήμο και μάλιστα μόνον όσα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, μέχρι το 2014 το Τ.Π. του Δήμου παραβίαζε τις αρχές αυτές και επιπλέον αποτελούσε ευχολόγιο ή μαγική εικόνα, σε σύγκριση με τα έργα και Μελέτες που διενεργούνταν στη συνέχεια, τα οποία ειδικά την περίοδο 2007 – 2014 ήταν σχεδόν μηδενικά.

Έτσι, η νέα δημοτική αρχή από το 2015 ξεκίνησε να καταρτίζει το Τ.Π. σε ρεαλιστική βάση, πετυχαίνοντας παρ’ όλα αυτά την μεγέθυνσή του χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα το 2018 ο προϋπολογισμός του να αγγίζει περίπου το ύψος που είχε όλος ο Προϋπολογισμός του Δήμου το 2014 (περίπου 4 εκ. €) και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2018 να έχει διπλασιαστεί (περίπου 8 εκ. €).

Έτσι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 έχει προϋπολογισμό 3.100.000 ευρώ, στον οποίο θα πρέπει να προστεθεί και το έργο της αλλαγής του αγωγού ύδρευσης από τον Κάμπο στον Πόρο, προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ, στο οποίο είναι δικαιούχοι οι δήμου του Πόρου και της Τροιζηνίας – Μεθάνων, ωστόσο η προγραμματική σύμβαση έχει γίνει από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και συμπεριλαμβάνεται στο Τ.Π. του όμορου Δήμου. Συνεπώς – όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης – το πραγματικό κόστος του Τ.Π. του Δήμου Πόρου αγγίζει τα 4,8 εκ. ευρώ.

Εκτός από το Τ.Π. που ψηφίστηκε, ο Δήμαρχος Πόρου παρουσίασε και τον συνολικό προγραμματισμό δράσεων του 2018, στον οποίο περιλαμβάνονται νέες δράσεις για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Αττικής., ή χρηματοδότησή τους θα εξασφαλισθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, LEADER κλπ).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μελέτες που προγραμματίζονται να εκπονηθούν, με χρηματοδότηση από διαφορετικές πηγές, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία της εξεύρεσης χρηματοδότησης για μια σειρά έργων.

Μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά τη λίστα του Τ.Π. του Δήμου Πόρου για το 2018, στο 1o βίντεο στο λεπτό 58.00 και στην αρχή του 2ου βίντεο, που ακολουθεί πιο κάτω:
Σχολιάστε