Ενημέρωση των απληροφόρητωνΓράφει ο Τάσος Γκούμας – 

 

Και ξάφνου, η κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών ανακαλύφθηκε ότι πρέπει να εφαρμοστεί και μάλιστα ‘’απαρέγκλιτα’’!!!

Θαύμα, θαύμα.

Στην προσκείμενη στη Ν.Δ. και στο Μητσοτακέικο ηλεκτρονική εφημερίδα iefimerida.gr. διαβάζουμε:

”Στο συνέδριο του ECONOMIST στο Λαγονήσι την προηγούμενη εβδομάδα δηλώσεις του (κ.) Παναγιωτόπουλου, υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη,:

(Στη φωτογραφία ο νυν Υπουργός, δίπλα στον παπά. Απόκοντα. Μεσαίωνας).

” Αν η συμφωνία των Πρεσπών τηρηθεί απαρέγκλιτα θα πάμε σε καλύτερο μέλλον”.

Δηλαδή θέλει ο (κ.) Παναγιωτόπουλος, και ο (κ.) Μητσοτάκης, να τηρηθεί η κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών απαρέγκλιτα!!!

«Δεν αμφισβητώ, συνεχίζει ο Παναγιωτόπουλος, την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές». Παρατήρησε, ωστόσο, ότι «για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (κ.) ΥΠΟΥΡΓΕ!!! Άλλα είπες πριν 6 μήνες στις 25 Ιανουαρίου από του βήματος της Βουλής.

Είπες:  «Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι’ αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλει την εθνική μου συνείδηση». Έλεγες ακόμη, ότι «οι βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν σήμερα υπέρ, δίνουν λευκή επιταγή στα Σκόπια. Παραχωρούν όνομα, εθνική ταυτότητα και γλώσσα έναντι ασαφών, και δίχως οριστική απόδειξη, ανταλλαγμάτων».

ΠΟΥ ΑΠΩΛΕΣΕΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (κ.) ΥΠΟΥΡΓΕ;

https://www.iefimerida.gr/politiki/panagiotopoylos-gia-tin-symfonia-ton-prespon

Επίσης στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ”τοποθετείται”:

Μ. Βαρβιτσιώτης: ‘’Η συμφωνία των Πρεσπών έλυσε σε μεγάλο βαθμό τα ζητήματα με τη Β. Μακεδονία!

https://tvxs.gr/news/ellada/m-barbitsiotis-ta-politika-zitimata-me-ti-boreia-makedonia-exoyn-epilythei-se-megalo-bat

 

 

Τετ, 17/07/2019 – 22:33

Συγκεκριμένα και όπως ακούγεται στο σχετικό βίντεο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης λέει χαρακτηριστικά:

«I may say one thing because there is great suspicion. Τhe two people are working together for years now. There is a great flow of tourism, and there is a great flow of exchange and products and also in investments. So the political issues that we have among us that have been dealt in great part in the Prespa agreement, leave us room for more and more to do in the economy. And therefore, in order to make these moves in the economy, I think that it should be clear to everybody how the product names are given and how to defend the greek companies that they have spent really time and money in order to invest in their title and the recognition of their products».

Η μετάφραση του αγγλικού κειμένου που διάβασε ο κ. Βαρβιτσιώτης, γιος του Ευπατρίδη Ιωάννη Βαρβιτσιώτη (καμία σχέση με τον πατέρα του), στο Συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι έχει ως εξής:

«Θα έλεγα ένα πράγμα διότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία. Οι δύο λαοί δουλεύουν μαζί εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια μεγάλη ροή τουρισμού, υπάρχει μεγάλη ροή ανταλλαγής προϊόντων και επίσης επενδύσεις. Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας. Και επομένως, προκειμένου να κάνουμε αυτές τις κινήσεις στην οικονομία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πώς  δίνονται τα ονόματα των προϊόντων και πώς να υπερασπιστούμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ξοδέψει πραγματικά χρόνο και χρήμα για να επενδύσουν στην ονομασία τους και στην αναγνώριση των προϊόντων τους».

Ο πατέρας του, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ιστορικό στέλεχος της παράταξης καταγγέλλει στο βιβλίο του: ”Όπως έζησα 1981-1993” τον κ. Σαμαρά, ότι «έπαιζε το προσωπικό πολιτικό παιχνίδι του σε βάρος των εθνικών συμφερόντων»”.

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με ανακοίνωση της  Downing Street στην συνομιλία του με την Βρετανή πρωθυπουργό δεσμεύτηκε να τηρήσει στο ακέραιο την συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτή η ανακοίνωση λογοκρίθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων του οποίου προΐσταται πλέον ο κ. Μητσοτάκης και δεν μεταδόθηκε η δέσμευσή του.

Μήπως είναι fake news από τη Downing Street αυτό;

Σκοτάδι.

Ευτυχώς υπάρχει το Internet που ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να γίνει προϊστάμενος και έτσι δεν χρειάζεται να συντονιστούμε  στην Deutsche Welle, όπως χρειαζόταν τότε, με τη Χούντα.

Τώρα, Δικτατορία υπάρχει μόνο στα ΜΜΕ.

Τάσος Γκούμας.
Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Μητσος says:

  Ο Σόρος και η Ν.Τ.Π ζουν και βασιλεύουν και με Συριζα-Ανελ και με τη Νουδουλα. Δυστυχως άλλη μια κυβέρνηση πολύ πριν εκλεγεί έχει δείξει σημάδια υποταγής.Τα κατεχόμενα παραμένουν κατεχομενα.Μπραβο μας.

 2. Όχι μόνο για τους απληροφόρητους, αλλά και για όσους ζουν ακόμα με την ψευδαίσθηση ότι τα δύο αυτά κόμματα (και όχι μόνον αυτά) διαφέρουν ως προς τις επιδιώξεις, τους σχεδιασμούς, την τυφλή υπακοή στα όρντινα ξένων κέντρων εξουσίας, όπως και εξωθεσμικών παραγόντων, την έλλειψη ενδιαφέροντος για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

 3. Τάσος Γκούμας says:

  Η παραδοχή ότι όλοι είμαστε ίδιοι και διαφέρουν μόνο οι συνταγματάρχες δεν είναι ωφέλιμη.
  Για το παρόν θέμα θα υπογραμμίσω τη διαφορά.
  Το θέμα αυτό απασχολούσε τις Ελληνικές κυβερνήσεις από το 1959, που το διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού της τότε Δεξιάς κυβέρνησης Ευάγγελου Αβέρωφ στη Βουλή.
  Το θέμα δεν επελύετο λόγω ‘’πολιτικού κόστους’’ από τις μέχρι Τσίπρα κυβερνήσεις με εξαίρεση την κυβέρνηση του άρρωστου Ανδρέα Παπανδρέου που υπέργραψε την ‘’ενδιάμεση συμφωνία’’ το 1995.
  Η κυβέρνση Τσίπρα το έλυσε με τον τρόπο που μπορούσε και που διεθνώς έχει αναγνωριστεί ως μοντέλο επίλυσης παρόμοιων διαφορών χωρίς να υπολογίσει το σαφώς αναμενόμενο ‘’πολιτικό κόστος’’.
  Την ορθότητα της επιλυσης έχουν αναγκαστεί να παραδεχθούν ακόμα και οι μέχρι τώρα συκοφάντες του Τσίπρα που τον χαρακτήριζαν προδότη.
  Δεν βέπουμε κάποια διαφορά;
  Θα μπορούσα να γράψω καμμιά 10αριά σελίδες για τις ειδοποιές διαφορές της κυβέρνησης Τσίπρα και θα μου είναι πολύ ευχάριστο να το κάνω αφού προκληθώ.

 4. Τάσος Γκούμας says:

  Κα Στρατηγοπούλου απευθύνομαι σε σας επειδή σας εκτιμώ για να σας θυμίσω άλλη μια τεκτονική διαφορά ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
  Η αναφερθείσα συγκυβέρνηση παρέδωσε σαν προίκα στην κυβέρνηση Τσίπρα 2.5εκ. ανασφάλιστων Ελλήνων και Αλλοδαπών που δεν μπορούσαν λόγω Κρίσης να εκπληρώσουν τις υποχρώσεις τους στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι ασφαλίστηκαν το 2016 εν μέσω μνημονίων, οικονομική ασφυξίας (να θυμίσω εδώ την μη πραγματοποιηθείσα 3η αξιολόγηση που έπρεπε να κάνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και δεν την έκανε για να μην μπορεί η επερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα να εκταμιεύσει κεφάλαια από τους θεσμούς, αφού είχε προηγηθεί το κλείσιμο των τραπεζών το Καλοκαίρι του ‘15 κα αφού είχε δοθεί οδηγία στην COSCO να μην προχωρήσει στην συμφωνία ώστε να μην μπορεί η ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Κυβέρνηση να εισπράξει χρήματα από την παραχώρηση του λιμανιού).
  Παρ’ όλα αυτά ο Τσίπρας προχώρησε στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και των Ελλήνων και των ‘’ξένων’’.
  Τώρα ο Βρούτσης με ‘’μαξιλάρι’’ 37δις, έξω από τα μνημόνια, με επιλυμένη την διαφορά με τα Σκόπια, με υπογεγραμμενη τη συμφωνία για τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς – Βάρνα – Ρούσε που παρακάμτει τα Δαρδανέλια (!!!) την δημιουργία οδού ταχείας κυκλοφορίας Αλεξανδρούπολης Βουλγραριάς, τον αγωγό East med, το δρόμο Θεσσαλονίκης – Βουκουρεστίου τη συνεργασία Ρουμανίας – Βουλγραρίας-Σερβίας-Ελλάδας, τη συνεργασία Αιγύπτου – Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας με βοήθεια των Η.Π.Α. για τα γνωστά ζητήμάτα και για άλλα που μπορώ να αναφέρω στερεί τον ΑΜΚΑ από ανθρώπους που δουλεύουν στα χωράφια μας, έχουν γυναίκα και παιδιά που πάνε σχολείο και μερικοί απ’ αυτούς πάνε και Εκκλησία.
  Αν δεν βρίσκετε κάποια διαφορά και σ’ αυτά δεν βλέπω πως μπορούμε να συζητάμε.

 5. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Κατά τα διεθνώς και παγίως ισχύοντα,οι διεθνείς ή διακρατικές συμφωνίες και συμβάσεις τηρούνται από τα μέλη/κράτη που τις έχουν αποδεχθεί και προσυπογράψει.Ως παράδειγμα αναφέρω την συνθήκη της Λωζάνης την οποία επικαλούμεθα για να αντικρούσουμε τις Τουρκικές απαιτήσεις.Το εάν μία συνθήκη/σύμβαση ,όπως αυτή των Πρεσπών ,περιέχει όρους βλαπτικούς για έναν εκ των συμβαλομένων,δεν εξαιρείται του κανόνος.

 6. Μητσος says:

  Άρα τον αποδεχόμαστε με κλειστά τα μάτια και αμαχητι;όχι αξιοτιμε κύριε.φυσικα και όχι.αρκετα με την πατριδοκαπηλια σε αυτή τη χώρα.

 7. Τάσος Γκούμας says:

  Στην περίπτωση ότι η Κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να εφαρμόσει την συνθήκη τότε αυτό θα έλεγαν οι δύο υπουργοί ότι δηλ. η συμφωνία είναι κακή αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε και όχι ο ένας ότι:
  «Δεν αμφισβητώ, συνεχίζει ο Παναγιωτόπουλος, την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές». Και ότι Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
  Και ο Βαρβιτσιώτης ότι:
  «Οι δύο λαοί δουλεύουν μαζί εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια μεγάλη ροή τουρισμού, υπάρχει μεγάλη ροή ανταλλαγής προϊόντων και επίσης επενδύσεις. Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας».
  Αυτά που λέγονται περί καταναγκασμού απλώς εφευρίσκονται ως προφάσεις εν αμαρτίαις εκείνων που ψευδόμενοι ύβριζαν και συκοφαντούσαν τον Τσίπρα και ολόκληρο τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
  Να δω τώρα οι παπάδες που έκαναν συλλαλητήρια καταγγέλοντας τη συμφωνία τι θα κάνουν.
  Η συμφωνία εφαρμοζόταν και επί ‘’προδότη’’ Τσίπρα και εφαρμόζεται και τώρα επί ‘’πατριώτη’’ Μητσοτάκη.

 8. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Οχι κ.Μήτσο.Οπως δήλωσε επανειλημμένα ο Πρωθυπουργός ,η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αμβλύνει τις προβληματικές για μας διατάξεις.Δυστυχώς δεν είναι δυνατή η απόρριψη της συνθήκης.

 9. Aris Adanis says:

  εκεί είναι…

  Για τα καλοκαίρια που έρχονται,
  για όσα μας υπόσχονται από τώρα
  και μας φτιάχνουν τη μέρα,
  δεν χρειάζεται να περιμένουμε.
  Ας κοιταχτούμε μόνο στα μάτια,
  όχι βιαστικά κι επιπόλαια
  όπως συνήθως συμβαίνει,
  (μ΄ εκείνη την ευπρέπεια της συνήθειας
  και της παρακμής αυτών των καιρών),
  αλλά κρατώντας ο ένας τα χέρια του άλλου,
  απερίσπαστοι, με αφοσίωση, επιτέλους,
  και ας μείνουμε, βαθιά
  μέσα στο βλέμμα το συντροφικό,
  γιατί απλούστατα εκεί, με υπομονή,
  με πίστη ακλόνητη,
  μας περιμένουν όλα τα καλοκαίρια,
  από δω και πέρα. []
  (Ποίηση: Γιώργου Βέη)

 10. Τάσος Γκούμας says:

  Άρι έχεις την ασφάλεια εκείνου που δεν του απαντώ αν προηγουμένως δεν απαντά και αυτός στα δικά μου ερωτήματα ή τοποθετήσεις.
  Για να σου υπενθυμίσω στο τελευταίο μου άρθρο μου, είχα θέσει 5 θέσεις – ερωτήματα. Επιμένω για τις απαντήσεις σου για να συνεχίσουμε να συδιαλεγόμαστε.

 11. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Στα έχω πει όλα, Τασούλη, με άρθρα μου. Και το περί φασισμού, άρθρο μου- πες του Μπάμπη να στο βρει – που ως θανάσιμο μειονέκτημα του ανθρώπου, είναι πρώτος ξάδερφος του άκρατου φανατισμού, έχει όλες τις απαντήσεις που θέλεις, όχι μόνο στις 5 θέσεις που αναφέρεις, αλλά και στις 50+1 θέσεις πάνω σε όποιες διαφωνίες μας.
  Η μία θέση που σου δίνω έξτρα εδώ και τώρα είναι ένα μυστικό που το λέω μόνο σε εσένα. Δεν το έχω πει σε κανέναν άλλον. Τώρα βέβαια επειδή το Porosnews είναι δημοφιλής ιστοσελίδα θα το μάθουν κι άλλοι, αλλά ίσως έχει έρθει η ώρα των αποκαλύψεων κάποιων μυστηρίων, μυστικών και εκμυστηρεύσεων. Άκοι λοιπόν:
  “Το μυστικό ενός σύγχρονου κράτους είναι η αξία της μειοψηφίας.” (Αυτό ισχύει 100% και στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να μη σου πω ότι από εκεί ξεκινάει). Θυμήσου το αυτό και με ευχαριστείς αργότερα.
  <<>>
  Και δυο φράσεις ακόμα για να δεις τη διαφορά σκέψεων και να μη ζητάς απαντήσεις σε άσχετες ανθυποερωτήσεις, από αυτές που κυκλοφορούν μυριάδες, όταν οι άνθρωποι ξεμένουν από σοβαρά επιχειρήματα, και πρέπει σώνει και καλά να βρουν κάτι, για να μη θιγεί ο εγωισμός τους.
  Δυστυχώς Θα χρησιμοποιήσω την προσωπική αντωνυμία που απεχθάνομαι,το “ΕΓΩ”, δηλαδή, που όμως είναι απαραίτητη, όσο και η σύνταξή μου για να επιζήσω.
  1/Εγώ, λοιπόν, έχω απαιτήσεις μόνο από αυτούς που ψηφίζω. Από αυτούς που δεν ψηφίζω δεν έχω καμία απαίτηση.
  2/Επειδή πολλοί φίλοι μου που χάσανε στις εκλογές, νομίζουν ότι έχασε η ομάδα που υποστηρίζουν στο ποδόσφαιρο, εγώ θα σου πω τι έπαθα δύο φορές, επειδή μου αρέσει παρα πολύ το ποδόσφαιρο.
  >Υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, αλλά:
  α) Πριν από χρόνια είχαν έλθει στο σπίτι μου ο Ξενούλης (Βάζελος) και ο Μπουλντούμης (γαύρος), να παρακολουθήσουμε τον Παναθηναϊκό που έπαιζε με ξένη ομάδα. Όταν έβαλε γκολ ο Παναθηναϊκός, από τους πανηγυρισμούς του Σωτήρη και τους δικούς μου, (όχι του Ξενούλη του Βάζελου) έσπασε ο καναπές μου. (εννιά κατοστάρικα ζημιά).
  >Υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, θυμίζω, από παιδάκι.
  β) Προχτές που αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ, στο Champion league, παίζοντας μάλιστα πολύ καλή μπάλα, δεν μπορώ να σου περιγράψω τη στενοχώρια μου, και ειδικά από την καταφανέστατη αδικία του Αγγλάκια διαιτητή. Έχω 7 επισκέπτες Άγγλους αυτό τον καιρό στην Ερέτρια. Βλέπαμε το ματς όλοι μαζί. Και τα ακούσανε χοντρά. Ότι αν τα έπιανε όλα τα πέναλτι ο Πασχαλάκης, θα έδινε κι άλλα. Και το ερώτημα είναι “γιατί”;Και το άλλο ερώτημα είναι: Εμένα τι με νοιάζει; Αν δεν χαίρομαι που έχασε ο ΠΑΟΚ, γιατί να λυπάμαι; Και με τα μπιστόλια τους και με τις δικές τους αδικίες στο περσινό πρωτάθλημα; Όχι μόνο δεν χαίρομαι αλλά θυμώνω κιόλας, γιατί είναι Ελληνική ομάδα. Κατάλαβες, Τασούλη μου ποια είναι η διαφορά της σκέψης μας;
  Μπορεί να μη σημαίνουν τίποτα για σένα όλα αυτά γιατί δεν έπαιζες μπάλα. Αλλά, πρώτον, τώρα είναι πολύ αργά για να μάθεις και δεύτερον η πολιτική δεν είναι μπάλα, να σου κάνω φιλική καζούρα, να γελάσουμε.
  Τέλος μη ξεχνάς ότι “ο λαϊκισμός δείχνει πάντα- επαναλαμβάνω πάντα- έναν εχθρό, αλλά πίσω από τα πράγματα υπάρχουν πάντα οι ψυχές.
  Με πατριωτικούς χαιρετισμούς και με σεβασμό
  Άρις Αντάνης
  Πάντα φίλος
  ΥΓ Διάβασε τον “Φασίστα”. Θα πάρεις απαντήσεις σε όλες τις θέσεις σου. Επίσης διάβασε κι ένα πιο παλιό άρθρο με τίτλο: “Μόνο για μια τετραετία, βρεεεεεεεεεε”
  Σου έχω πει να διαβάζεις …Αντάνη, δεν στο έχω πει. Εσύ πας και διαβάζεις Μπουλντούμη. Τι να σου κάνω!
  (Πάντως από Μαντά και Δημουλίδου, καλύτερος είναι ακόμα κι ο Μπουλντούμης- Αστειάκια!)

Σχολιάστε