Ενημέρωση του Ε.Ε.Σ.Π. για τις λαϊκές αγορές στον Πόρο


Από τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Πόρου: 
“Με αφορμή ορισμένα σχόλια που ακούστηκαν σήμερα στον Πόρο, μετά από έλεγχο του Αστυνομικού Τμήματος στη Λαϊκή Αγορά Πόρου, ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου διευκρινίζει τα εξής:
1. Κάθε άτομο που πουλάει προϊόντα σε Λαϊκή Αγορά πρέπει να έχει ανάλογη  άδεια σε ισχύ (παραγωγού ή εμπόρου) και να το αναγράφει δημοσίως.
2. Κάθε παραγωγός μπορεί να πουλά ΜΟΝΟ όσα είδη παράγει ο ίδιος και τα  οποία οφείλει να δηλώνει (είδη-ποσότητες), αλλιώς πρέπει να γίνει έμπορος.
3. Από το 2016 είχαμε ειδοποιήσει εγγράφως τις Αρχές για το ζήτημα με τις Λαϊκές Αγορές και μέσω του Α.Τ Πόρου είχαν ενημερωθεί ΟΛΟΙ πως έπρεπε να βγάλουν τις σχετικές άδειες. Ομως ΜΟΝΟ 2 (δύο) ανταποκρίθηκαν και έβγαλαν τη νόμιμη άδεια (παραγωγού ή εμπόρου).
4. Ο Ε.Ε.Σ.Π. και τα μέλη του επιθυμούν σαφώς την ύπαρξη των Λαϊκών Αγορών,  μιας και προσφέρουν τη δυνατότητα σε παραγωγούς να διαθέτουν στους καταναλωτές τα προϊόντα που αυτοί παράγουν ευνοώντας τον υγιή
ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το Νόμο, όπως ισχύει και για τα εμπορικά μαγαζιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.”Σχολιάστε