Ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου για περιστατικό άφιξης και διαμονής στον Πόρο, τεχνικών κινητής τηλεφωνίαςΑπό τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με την άφιξη και διαμονή τεχνικών κινητής τηλεφωνίας σε κατάλυμα του Πόρου:

 

“Πρέπει να ενημερώσω για το εξής τους κατοίκους και κυρίως τους ξενοδόχους του νησιού μας: Την Πέμπτη αντιληφθήκαμε ότι ορισμένα άτομα (περίπου 10) που είχαν αφιχθεί νόμιμα στον Πόρο τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για να προβούν σε εργασίες σε κεραία κινητής τηλεφωνίας, είχαν καταλύσει εμφανέστατα σε κεντρικότατο κατάλυμα, το οποίο δεν επιτρέπεται να λειτουργεί. Μάλιστα, διαμερίσματα του ίδιου καταλύματος αποτελούν «οικίες» μόνιμων κατοίκων του νησιού μας και επομένως η διαμονή «ταξιδιωτών» δεν αποτελεί απλώς τυπική παράβαση, αλλά κραυγαλέα περίπτωση κινδύνου εισαγωγής-διάδοσης του ιού.
Αμέσως ενημέρωσα το Α.Τ. Πόρου, το οποίο μέχρι τότε δεν είχε ενεργήσει για το θέμα, και το οποίο στη συνέχεια προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες (σχηματισμός δικογραφίας και πρόστιμο 5.000€ στον ιδιοκτήτη του καταλύματος – αν πληροφορήθηκα σωστά). Παρόλα αυτά, το συνεργείο διανυκτέρευσε και την Πέμπτη στο κατάλυμα και εθεάθη εκ νέου εκεί μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα. Σημειώνω ότι υπάρχει ξενοδοχειακό κατάλυμα που λειτουργεί νόμιμα στο νησί με Απόφαση του Υπουργού Τουρισμού και αυτό είναι το ΡΩ στο Ασκέλι.
Μετά από αυτό το συμβάν, με επείγον ηλεκτρονικό έγγραφό μου παρακάλεσα το Λιμεναρχείο να ενημερώνει στο εξής τον Δήμο για όλα τα συνεργεία «κρίσιμων υποδομών» που εισέρχονται νόμιμα στο νησί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ώστε να ελέγχουμε εμείς αν και πού διανυκτερεύουν και να ενημερώνουμε το Α.Τ. για κάθε τυχόν παρέκκλιση από τα επιτρεπόμενα, αξιώνοντας την εφαρμογή του νόμου.

Πρόκειται για ζητήματα ύψιστης κρισιμότητας, για τα οποία η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση. Υπάρχει λόγος που απαγορεύεται να λειτουργούν τα καταλύματα και υπάρχει λόγος που το 99,9% των τουριστικών επιχειρηματιών του Πόρου τηρούν την απαγόρευση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία αδυναμία, όσο μικρή και αν φαίνεται, να θέσει σε κίνδυνο την κοινή προσπάθεια και τις θυσίες που γίνονται.”
Σχολιάστε