Ενημέρωση σχετικά με την αποτροπή διάδοσης κορονοϊού στον ΠόροΑπό τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

 

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊου:
1. Με Απόφαση που έλαβε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει στο εξής την εισήγηση και τον συντονισμό των ενεργειών για τον χειρισμό του ζητήματος.
2. Εκτός από την διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία, η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, δεν λειτουργούν επίσης οι δημοτικές δομές του Παιδικού Σταθμού, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και του Δημοτικού Φυσιοθεραπευτηρίου.
3. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για το κλείσιμο των Παιδικών Χαρών και για την αναστολή χρήσης σχολικών χώρων για απογευματινές δραστηριότητες. Είναι δεδομένο, βέβαια, ότι κάθε πολίτης που υποψιάζεται ότι ο ίδιος (ή τα παιδιά του) μπορεί να ασθενεί, πρέπει να απομονώνεται αυτοβούλως από το κοινωνικό σύνολο και να ζητάει ιατρική συνδρομή σύμφωνα με τις οδηγίες που ανακοινώνονται σε κεντρικό επίπεδο.
4. Με απόφαση του Δημάρχου Πόρου, κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου θα γίνεται στο εξής δια περιφοράς, όπως επιτρέπει ο νόμος.
5. Σε επίπεδο λειτουργίας του Δήμου, υποδεικνύεται σε όλους τους υπαλλήλους που το δικαιούνται (γονείς παιδιών Παιδικού Σταθμού έως Γυμνασίου) να λάβουν την προβλεπόμενη 15νθήμερη άδεια ειδικού σκοπού, ενώ θα δοθούν ειδικές υπηρεσιακές εντολές που θα ευνοήσουν την επιπλέον αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών του Δήμου.
6. Με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς και λοιπούς φορείς, ο Δήμαρχος Πόρου Ι.Δημητριάδης ζήτησε την άμεση διακοπή της διενέργειας ημερήσιας κρουαζιέρας προς τον Πόρο, μέσω της οποίας δεκάδες αλλοδαποί ταξιδιώτες διαφόρων εθνικοτήτων εξακολουθούν να επισκέπτονται καθημερινά το νησί.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έχει λάβει ο Δήμος μας, στον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας δεν υπάρχει έως σήμερα κανένα επιβεβαιωμένο ή έστω ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού.
Σχολιάστε