Ενημέρωση σχετικά με την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης στον ΠόροΟ Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι, από ώρα 03:10 της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019, η ηλεκτροδότηση του νησιού του Πόρου έχει επανέλθει πλήρως, μετά από 36 ώρες διακοπής, λόγω της πρόσκρουσης ελικοπτέρου στα εναέρια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ που συνδέουν τον Πόρο με την Πελοπόννησο. Παρά την εντυπωσιακά γρήγορη αποκατάσταση της σύνδεσης, η επιχείρηση συνάντησε σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της ανεπάρκειας σχεδιασμού και της έλλειψης ειλικρίνειας των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ απέναντι στις τοπικές και τις κεντρικές αρχές. Από την άλλη, βασίστηκε στην αυταπάρνηση και στη συγκλονιστική παρουσία του χαμηλόβαθμου προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, στη συνδρομή και στην άψογη συνεργασία όλων των υπόλοιπων Υπηρεσιών/Αρχών, του προσωπικού και της Διοίκησής τους, καθώς και στον άψογο και καθοριστικό συντονισμό από πλευράς του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά. Για τα ζητήματα αυτά, θα γίνει αναλυτικότερη ενημέρωση σε επόμενο χρόνο.
Προς το παρόν, θα πρέπει να σταθούμε στη σοβαρότερη συνέπεια της ανευθυνότητας του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία είναι ότι τα καλώδια τοποθετήθηκαν στο μισό περίπου ύψος από εκείνο που βρίσκονταν προηγουμένως (ελάχιστο σημερινό ύψος 26μ. έναντι 48μ. πριν τη βλάβη), με συνέπεια πλέον να υπάρχει σημαντική επικινδυνότητα, όχι μόνο για την αεροπλοΐα, αλλά και για τη ναυσιπλοΐα. Μάλιστα, κατά την ώρα της ολοκλήρωσης των εργασιών, οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Πόρου, την Πυροσβεστική, αλλά και εγγράφως το Λιμεναρχείο, ότι τα καλώδια βρίσκονται στο προγενέστερο ύψος. Για να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει να γίνει νέα πολύωρη προγραμματισμένη διακοπή, με πιθανότερη μέρα για αυτήν, την Τρίτη 27 Αυγούστου. Όπως αποδεικνύεται μάλιστα, ο αναγκαίος εξοπλισμός για την ανύψωση των καλωδίων (τάνυση) στο προβλεπόμενο ύψος δεν βρισκόταν στον Πόρο κατά τις εργασίες επανασύνδεσης, γεγονός που ο ΔΕΔΔΗΕ απέκρυψε από όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.
Η δημοτική αρχή Πόρου έχει απευθύνει κατεπείγον έγγραφο στην ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ, κοινοποιούμενο σε όλες τις συναρμόδιες αρχές, με το οποίο ζητάει αναλυτικά την κατάρτιση και έγγραφη γνωστοποίηση του σχετικού προγραμματισμού, ώστε μέχρι τότε να ληφθούν από όλους όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Παναγιώτης Γ. Ανδρέου says:

  Φίλες και φίλοι της POROSNEWS, καλημέρα.

  Μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης του νησιού, θα ήθελα να εκφράσω τους επαίνους και τα συγχαρητήρια που αξίζουν όλοι όσοι έφεραν σε πέρας το δύσκολο και επείγον αυτό έργο.

  Ειδικά οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ, οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Δήμου καθώς και τα στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας και των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που συντέλεσαν στην επιτυχή αντιμετώπιση του κρίσιμου, ειδικά στο χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε, προβλήματος.

  Επίσης, την παρέμβαση των πολιτικών φορέων (Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια, Δήμος) για τον συντονισμό και την αξιοποίηση των δυνάμεων.

  Τέλος, η αναντιστοιχία των ανακοινώσεων ενημέρωσης και της πραγματικής κατάστασης, ως προς τον χρόνο και τις περιοχές παροχής ρεύματος από τις γεννήτριες, δημιούργησε σύγχυση, ειδικά στις περιπτώσεις ασθενών και βρεφών (φάρμακα, διατροφή).

  Βέβαια, παραμένουν τα ανοιχτά ζητήματα της υποθαλάσσιας σύνδεσης και του ελέγχου προδιαγραφών του ελικοδρομίου. (Αλήθεια! Εφ’ όσον το ελικοδρόμιο δεν είχε άδεια λειτουργίας, πώς εγκρίθηκε το «Σχέδιο Πτήσης» που υποβλήθηκε;).

  Tέλος, αξιέπαινη είναι η στάση των επισκεπτών και κατοίκων για την ψυχραιμία που επέδειξαν.

  Τα όποια προβλήματα παραμένουν, είναι σίγουρο ότι, μέσα από ενέργειες συνεργασίας και υπευθυνότητας, θα λυθούν.

  Ευχαριστώ.

Σχολιάστε