Ενημέρωση για τα εβδομαδιαία ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Πόρου


Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Πόρου: 
“Από τις 21.12.2020 όλοι οι Δήμοι της χώρας λαμβάνουν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάθε Δευτέρα «Εμπιστευτική Ενημέρωση» για τον αριθμό εβδομαδιαίων ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στην επικράτειά τους (χωρίς στοιχεία ταυτότητας των προσώπων).
Οι συγκεκριμένες ενημερώσεις μέχρι πρόσφατα δεν δημοσιοποιούνταν και οι Δήμαρχοι αναγκάζονταν να διαχειρίζονται τις πληροφορίες που λαμβάνουν χωρίς να μπορούν να τις αναμεταδώσουν. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική αρχή Πόρου, όποτε οι εν λόγω ενημερώσεις γνωστοποιούσαν την ύπαρξη ενεργών κρουσμάτων στο νησί, αναλάμβανε επικοινωνιακές πρωτοβουλίες ή συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο και ενημέρωσε συγκεκριμένα όλες τις τοπικές αρχές. Η διακύμανση, δε, των εβδομαδιαίων ενεργών κρουσμάτων στον Πόρο όλη αυτή την περίοδο ήταν από 0 έως 9 κρούσματα.
Με δεδομένο ότι την Παρασκευή 5.3.2021 όλα τα σχετικά στοιχεία για όλους τους Δήμους της Ελλάδας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, προφανώς από διαρροή της Γεν. Γραμματείας Πολ. Προστασίας, η δημοτική αρχή Πόρου αποφάσισε στο εξής να δημοσιοποιεί αυτούσια κάθε Δευτέρα την ενημέρωση που λαμβάνει, όπως ήδη πράττουν ορισμένοι Δήμοι τις τελευταίες βδομάδες.
Για την τρέχουσα βδομάδα, η ενημέρωση που λάβαμε χθες 8.3.2021 γνωστοποιεί την ύπαρξη 8 ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο μας, αριθμός που είναι αρκετά υψηλός, και επιτάσσει την εγρήγορση της τοπικής κοινωνίας και την τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων στον μέγιστο βαθμό.”Σχολιάστε