Εμβολιασμοί στα νησιά: Στους “Αταίριαστους” στο ΣΚΑΙ ο Σ. Καλαμάκης και ο Γ. Δημητριάδης (βίντεο)Στην εκπομπή “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκαν, κατά σειρά, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας Σταύρος Καλαμάκης και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, οι οποίοι ερωτήθηκαν από τον δημοσιογράφο Χρήστο Κούτρα για τους εμβολιασμούς στα νησιά.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αίγινας κ. Καλαμάκης, επανέλαβε μέσες – άκρες την πρόταση που απέστειλε και εγγράφως προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με την οποία ζητούσε  να συμπεριληφθούν στο πλάνο εμβολιασμών και νησιά στα οποία κατοικούν λιγότεροι από 15.000 κάτοικοι και πιο συγκεκριμένα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού που καλύπτουν το παραπάνω πληθυσμιακό κριτήριο και λόγω της εγγύτητας με την Αττική και ιδιαίτερα η Αίγινα, καθώς αποτελούν βασικό τουριστικό πόλο έλξης μεγάλου όγκου επισκεπτών τόσο από την Αττική όσο και από το εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πόρου κ. Δημητριάδης δήλωσε καταρχήν πως είναι εύλογο το αίτημα για γρήγορο εμβολιασμό στο κάθε νησί και στον κάθε τουριστικό προορισμό. Σε ότι αφορά το αν αυτό πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε “Δεν είναι στο μυαλό μας να κλέψουμε τη σειρά κάποιου άλλου. Νομίζω πως η σειρά που έχει διαμορφωθεί λαμβάνει, ούτως ή άλλως το κριτήριο της νησιωτικότητας, ήδη βλέπουμε ότι τα μικρότερα νησιά εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα με μια άλλη ταχύτητα και σιγά σιγά το πληθυσμιακό κριτήριο μεγαλώνει. Δηλαδή εμείς σαν Δήμος Πόρου έχουμε ενημερωθεί ότι πολύ σύντομα θα γίνει ένας εμβολιασμός για τους 60 και πάνω κι αυτό είναι ικανοποιητικό. Είναι λογικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει μια προτεραιότητα στα νησιά”. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πόρου δήλωσε πως είναι αισιόδοξος σχετικά με τις εκτιμήσεις του για την φετινή τουριστική χρονιά.

Δείτε αναλυτικότερα το βίντεο:
Σχολιάστε