Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την ίδρυση του Πολυδύναμου Ιατρείου στον ΠόροΣτα πλαίσια των ανακοινώσεων, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, ο Δήμαρχος Πόρου ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ για την ίδρυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον Πόρο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Δημητριάδης, η αναμενόμενη αυτή εξέλιξη πέρασε από τα απαιτούμενα γραφειοκρατικά στάδια, και πλέον με την έκδοση του ΦΕΚ, περνάει στο στάδιο της υλοποίησης με τις διαδικασίες της πρόσληψης των ιατρών και του προσωπικού.

“Μένουμε σε αυτό το πολύ ευχάριστο νέο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε το ιατρείο αύριο, πρέπει να περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα, γιατί πάντα μας εκπλήσσει η δημόσια διοίκηση με κάποιες καθυστερήσεις” δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

Από την πλευρά της η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Υγείας Μαρία Βαρβάρου, δήλωσε πως είναι ευχαριστημένη από το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ.

Με το υπ. αριθμ. Φύλλου 3830 ΦΕΚ της 2ας Νοεμβρίου 2017, χαρακτηρίζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου ως Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Πόρου, το οποίο αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Γαλατά, αρμοδιότητας 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Το ΦΕΚ προβλέπει θέσεις Ιατρικού Προσωπικού με ειδικότητα  Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας,  Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής καθώς και βοηθούς Νοσηλευτικής και Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων.

Επιτυχημένη και η 3η επιστημονική διημερίδα «Πρόληψη Παθήσεων της Γυναίκας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, για 3η συνεχόμενη χρονιά, η επιστημονική διημερίδα «Πρόληψη Παθήσεων της Γυναίκας». Η διημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της Κύησης» και το Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κ. Βαρβάρου, η διημερίδα περιελάμβανε ενημερωτική διάλεξη σε μαθητές σχολείων και δωρεάν προληπτικούς ελέγχους στους οποίους εξετάστηκαν δεκάδες γυναίκες από τον Πόρο.

Η κ. Βαρβάρου ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις- χορηγούς της εκδήλωσης και τις υπαλλήλους από το “Βοήθεια στο σπίτι”, που εργάστηκαν εκτός ωραρίου για να πετύχει η διημερίδα. Τέλος δήλωσε, ότι η διημερίδα θα επαναληφθεί και του χρόνου καθώς οι φορείς που συμμετέχουν είναι ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία και τη συνεργασία.

 

 

 

 
Σχολιάστε