Εκδήλωση στις Βρυξέλλες για τον θαλάσσιο τουρισμό με συμμετοχή από τον ΠόροΤο Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Βέλγιο-Λουξεμβούργο, σε συνεργασία με τις εταιρείες Sail Aegean, Greek Sails (Κουβαράς) και Cata Sailing διοργάνωσαν παρουσίαση για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 στις Βρυξέλλες, και παρευρέθηκαν Βέλγοι δημοσιογράφοι που ειδικεύονται στον τουρισμό, ταξιδιωτικοί πράκτορες αλλά κυρίως λάτρεις της ιστιοπλοΐας και μέλη ιστιοπλοϊκών ομίλων από όλο το Βέλγιο.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τοποθετήσει την Ελλάδα ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του βελγικού κοινού για θαλάσσιο τουρισμό και ειδικά για διακοπές με ιστιοπλοϊκό, θυμίζοντας τη ναυτική παράδοση της χώρας μας αλλά και τον σύγχρονο ρόλο της στη ναυτιλία.
Στο πλαίσιο διοργάνωσης εκδηλώσεων για την ανάδειξη λιγότερο γνωστών περιοχών της Ελλάδας από το Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου, η παρουσίαση εστιάστηκε στις Σποράδες, τον Πόρο και την Λευκάδα, σε συνδυασμό με ιστιοπλοϊκές διαδρομές. Στόχος να προσελκυσθούν οι έμπειροι ιστιοπλόοι αλλά και να αναδειχθεί η ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα ως ένας προσφιλής τρόπος διακοπών, ακόμα και για οικογένειες με μικρά παιδιά, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Greek Sails, κ. Cecile Geeurickx.
Η διευθύντρια του ΕΟΤ Βελγίου κ. Ελένη Σκαρβέλη ενημέρωσε για την εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι του Βόλου με απευθείας πτήση από το Βέλγιο, και αναφέρθηκε στο Charter Yacht Show που διοργανώνεται κάθε χρόνο στoν Πόρο καθώς και στις υποδομές της νέας σύγχρονης μαρίνας της Λευκάδας.
Η δυνατότητα εξερεύνησης περιοχών απομακρυσμένων από τον μαζικό τουρισμό, σε συνδυασμό με τις πολλές νησιωτικές επιλογές που προσφέρει η Ελλάδα, ήταν τα βασικά στοιχεία εκδήλωσης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από το κοινό. Την προοπτική του island hopping στις Σποράδες παρουσίασε η εκπρόσωπος του Sail Aegean κ. Χριστίνα Μπλέτσα, ενώ την επιλογή διακοπών με άνεση και πολυτέλεια, παρουσίασε η εκπρόσωπος του Cata Sailing, κ. Daisy De Troetsel.

Ακόμη περισσότερο ελληνικό άρωμα έδωσε στην εκδήλωση η γνωριμία με την ελληνική γαστρονομία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικούς νησιωτικούς μεζέδες και ελληνικό κρασί, προσφορά του κτήματος ΣΚΟΥΡΑΣ.
Σχολιάστε