Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 17 εκτελεσθέντες στον Καρατζά ΤροιζηνίαςΟ Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου και την Περιφέρεια Αττικής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των 17 εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944 και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του μαρτυρικού χωριού. Την εκδήλωση οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Όπως δήλωσε στον χαιρετισμό του, οι πράξεις αυτές αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία δεν παραγράφονται. Πέραν των ανώδυνων πρόσφατα δηλώσεων Γερμανών αξιωματούχων περί «ηθικής ευθύνης»,  απαιτείται και η έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης για τα φρικτά αυτά εγκλήματα και η αποκατάσταση των οικογενειών των θυμάτων όλων των εκτελεσθέντων είναι επιτακτική.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος επανέλαβε την πρόταση του για την «Καθιέρωση Ημέρας Μνήμης των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Μέχρι τότε εμείς θα είμαστε εδώ να τιμάμε τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας. Είναι καθήκον και υποχρέωση, αλλά κι ελάχιστος φόρος τιμής για τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας.

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης πρέπει να στέλνει το μήνυμα «Ποτέ πια Ναζισμός – Φασισμός».
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Νίκος says:

  ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
  Αυτό είναι το μήνυμα (και μάλιστα πολύ ορθό) του κου Αντιπερειάρχη.
  Δεν ρώτησε όμως και τους κατοίκους του Καρατζά αν συμφωνούν με το μήνυμα αυτό ο κος Χατζηπέρος.

  Αν δε λάβει κανείς υπ΄ όψη του ,τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, εύλογα θα καταλάβει ότι οι Καρατζιώτες δεν συμφωνούν με το μήνυμα του κου Αντιπεριφερειάρχη, αφού με το απόλυτο ποσοστό του 100% ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ.
  Επαληθεύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο βιαζιόμενος ερωτεύεται τον βιαστή του.

 2. xrhstos koulhs says:

  syndromo stokholmhs….

 3. Νικλ says:

  Συμφωνώ απολύτως με τις απόψεις του κ.Χατζηπέρου.Επειδή την περίοδο των γεγονότων του Καρατζά,ήμουν αγέννητος,οι δε πληροφορίες που προσπάθησα να συγκεντρώσω για τα τότε γεγονότα είναι θολές και αλληλοσυγκρουόμενες,θα παρακαλούσα κάποιον ο οποίος έζησε τα γεγονότα ή τουλάχιστον έχει διαβάσει ή γνωρίζει από αντικειμενικούς γνώστες,το τι ακριβώς και γιατί συνέβη τότε,να τα εκθέσει δια των στηλών της εφημερίδος σας.

Σχολιάστε