Εθελοντικό Πυροσβετικό Κλιμάκιο στην Ύδραethelontes2Μετά τον Πόρο, Εθελοντικό Πυροσβετικό Κλιμάκιο αποκτάει ο Δήμος Ύδρας καθώς με την 62747 οικ.Φ. 101.4 απόφασή του ο Υπουργός Δημόσια Τάξης κ. Νίκος Δένδιας η οποία δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ 56/Β/2014 ενέκρινε την ίδρυσή του.

Η μόνη διαφορά είναι ότι η απόφαση της ίδρυσης – σε αντίθεση με τον Πόρο –  ήταν το αποτέλεσμα προσπαθειών Δημάρχου Ύδρας  Άγγελου Κοτρώνη για την υλοποίησης της  69/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον Απρίλιο του 2013, ξέσπασε μία ακόμη φωτιά και λόγω των δυνατών ανέμων εξαπλώθηκε γρήγορα με κίνδυνο να καταστεί ανεξέλεγκτη. Τότε και με την βοήθεια  του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, Πύραρχου  κ. Δελογιάννη Γεώργιου, ο Δήμαρχος Ύδρας αποφάσισε πως η ίδρυση του κλιμακίου ήταν μια ανάγκη η οποία άμεσα  έπρεπε να πάρει σάρκα και οστά.

Έτσι στην 7η Συνεδρίαση της 16ης Μαίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση για την δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Από τότε και έως σήμερα  ακολούθησαν ένας Γολγοθάς συλλογής εγγράφων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και έτσι σήμερα μπορούμε να είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε ένας από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα ο οποίος διαθέτει Μόνιμο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο εγκατεστημένο στην έδρα του.

Ύστερα από την δημοσίευση του ΦΕΚ σειρά παίρνει τώρα η εκπαίδευση των Εθελοντών Πυροσβεστών, από εξειδικευμένο συνεργείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο θα εγκατασταθεί στο νησί μας γι αυτόν τον λόγο το διάστημα μεταξύ 3 έως 20 Φεβρουαρίου.

Με την ευκαιρία της δημοσίευση της ιδρυτικής πράξης, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Κοτρώνης μεταξύ άλλων δήλωσε:  «…Σήμερα  είναι ημέρα χαράς. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που επί των ημερών μας καταφέραμε να κάνουμε πράξη μιαν ανάγκη που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί πολλά χρόνια πριν. Αισθάνομαι υπερήφανος που οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν την ιδέα αυτή με αγάπη και ενθουσιασμό. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Πύραρχο κ. Δελογιάννη Γεώργιο, τον (σ.σ. ποριώτη) Πυραγό κ. Αστρινάκη Γεώργιο αλλά και όλο  το προσωπικό της υπηρεσίας, που μας συμπαραστάθηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν σε κάθε ευκαιρία και οι οποίοι  μόχθησαν μαζί μας για να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστώ τους 14 πρωτεργάτες εθελοντές συμπατριώτες μας. Είμαι σίγουρος πως όταν το Κλιμάκιο τεθεί σε λειτουργία το παράδειγμά τους θα μιμηθούν ακόμη περισσότεροι. Εμείς οι Υδραίοι πάντα στεκόμασταν αλληλέγγυοι στην ανάγκη του άλλου, το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, θα το επιβεβαιώσουμε άλλη μια φορά. Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο είναι ένα δημιούργημα που ανήκει  σε όλους εσάς.  Ανήκει στην Ύδρα μας και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις….»
Πηγή: Pireas2day.gr
Σχολιάστε