Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 13.286.350€ για τα έργα αποκατάστασης του Βιολογικού του Πόρου από το Πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”


Ιστορικής σημασίας εξέλιξη για τον Δήμο Πόρου αποτελεί η ένταξη του έργου «Αναβάθμιση υποδομών διαχείρισης λυμάτων» στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με Απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα που δημοσιεύτηκε στις 25.10.2021.
Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης 26 Οκτωβρίου 2021, με την εν λόγω Απόφαση, ο Δήμος Πόρου ενισχύεται με το ποσό των 13.286.350€ για την εκτέλεση όλων των έργων που είχε προτείνει στο πλαίσιο του Προγράμματος, προκειμένου να δώσει οριστική λύση στις δυσλειτουργίες του Βιολογικού Καθαρισμού, οι οποίες είναι συνεχείς από την έναρξη λειτουργίας του έργου το 2008 και αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος τις τελευταίες δεκαετίες.
Τα υποέργα, τα οποία πρέπει να δημοπρατηθούν εντός 6 μηνών, αφορούν στην επανακατασκευή του δικτύου μεταφοράς λυμάτων της Σφαιρίας, στην επανακατασκευή και αναβάθμιση των αντλιοστασίων της Καλαυρίας, στην αποκατάσταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και την αναβάθμισή της σε Γ΄βάθμιας επεξεργασίας, στην επέκταση του δικτύου συλλογής μέχρι το Σιρόκο και το Σιρένε και στην δημιουργία δικτύου επαναχρησιμοποίησης για σκοπούς άρδευσης και πυρασφάλειας. Επίσης, προβλέπονται δαπάνες 215.550€ για την επίβλεψη και την τεχνική και διοικητική υποστήριξη των έργων από το «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής», καθώς και 100.000€ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου – μελετητή.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο και για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία του Δήμου Πόρου, η οποία ισοδυναμεί με τον ετήσιο προϋπολογισμό του για το 2021.Σχολιάστε