Είχα δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μουΓράφει ο Ορφέας Chiribim – 

Είχα δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μου, να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά με κάθε είδος φασισμού. Άλλα τι να κάνω και εγώ ο καψερός, άνθρωπος είμαι και όταν βλέπω αυτά τα παράσιτα να κάνουν ότι θέλουν νομίζοντας ότι είναι οι φασιστοαβέντζερς της Ελλάδος, τα λαμπάκια καίγονται.

«ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΦΙΛΟΙ, ΑΔΕΡΦΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ! ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 11ΧΡΟΝΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ!»

Κάπως έτσι πρέπει να χαίρονται μεταξύ τους. Oπότε έχετε και από μένα μπράβο. Δηλαδή τι καταφέρατε τώρα για να καταλάβω; Άσε ξέρω! Δεν θα κρατήσει ούτε την 25η την σημαία.

Από την μία το καταλαβαίνω να μην θέλετε να είναι ο αλλοδαπός ο καλύτερος στο σκατοσχολείο σας κύριε Διευθυντά, αλλά είναι ο καλύτερος. Και εντάξει, παρ’ του την σημαία, υποβάθμισέ τον, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Θα μεγαλώσει και θα είναι πάλι ο καλύτερος. Όχι επειδή σήκωνε το χέρι για να πει μάθημα στην δασκάλα του, ούτε επειδή πήρε 20 στα διαγωνίσματά του, αλλά επειδή όταν του την πέσατε στο σπίτι του, εκείνος μετά γελούσε, κάτι που εσείς αδυνατείτε να κάνετε.

 

Να είστε όλοι περήφανοι για την χώρα σας, για τα γονίδια σας, για την θρησκεία σας, στο σπίτι σας όμως. Με ανθρώπους που έχουν τα ίδια πιστεύω με εσάς. Το παιδάκι που διάβαζε δεν σας φταίει σε κάτι, να μάθετε και στα δικά σας παιδάκια να διαβάζουν να πάνε μπροστά στην ζωή τους και ίσως αν διαβάσουν αρκετά, μακριά και από εσάς.

 

Έχουμε γεμίσει την χώρα μίσος, όχι μόνο για τους «ξένους», για τον δίπλα μας. Υπάρχει παντού μίσος και δεν εξαφανίζεται με τίποτα. Για αυτό ανοίχτε κανένα βιβλίο, κάντε ένα ταξιδάκι, πείτε μια καλημέρα ένα ευχαριστώ γαμώ την τρέλα μου! Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την χώρα μας, για να την κάνουμε πιο όμορφη, να την γεμίσουμε χαμόγελα.

 

Υ.Γ.1 : Φασιστοαβέντζερς, είδαν οι δάσκαλοι το χαρτόνι που είχε κάτι γραμμένο πάνω σε γραμμική Β’. Θέλουν βοήθεια για να το μεταφράσουν.

 

Υ.Γ.2 : Το ίδιο ψέμα φτύνουμε απ’ το στόμα
κι αν φοβάστε δεν είναι αργά ακόμα
ο ήλιος θα σας φέρει τα πιο κακά μαντάτα
σε τούτη τη γωνιά θα `μαστε πρόσφυγες για πάντα.

Active Member – Κοσμογωνιά.

 
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ Π ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Υπάρχει η θεωρία “Σύνδρομο του Εκκρεμούς”
  Μελετήστε τη. Και μη γίνεστε κι εσείς ίδιοι με αυτούς που δίκαια κατηγορείτε.
  Σε ένα χαϊκού έχω γράψει:
  Αν ο Έλληνας
  μάθει σεβασμό δεν χρειάζεται
  να μάθει τίποτ’ αλλο.
  Κάπως έτσι. Τηρήστε το…
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 2. Ορφέας says:

  @ΑΡΙΣ Π ΑΝΤΑΝΗΣ

  Η αλήθεια είναι δεν την ξέρω την θεωρία αυτή. Ίδιος δεν γίνομαι την στίγμη που δεν ασκώ βία και δεν προσπαθώ να επιβάλλω την γνώμη μου με αυτή. Επίσης ωραίο αυτό που γράψατε για τον σεβασμό, αλλά νομίζω ότι αν αλλάξουμε το “Έλληνας” με το άνθρωπος θα έχει πιο γενικό νόημα. Α μη τι άλλο συμφωνώ.

 3. ΑΡΙΣ ΠΑΝ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Ευχαριστούμε για το ευγενικό σας σχόλιο.
  Αναφέρομαι στον Έλληνα γιατί αυτός μας νοιάζει και επειδή έχει όλα τα χαρίσματα του κόσμου και μια ονειρική πατρίδα, παραδεισένια. Εν τούτοις δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Μέσα στον μεγάλο κύκλο του σεβασμού κολυμπούν όλα τα άλλα ελαττώματά μας. Έτσι, αν λύσουμε αυτό το μεγάλο ελάττωμά μας τα άλλα θα εξαφανιστούν αυτομάτως.
  Να έχετε υγεία και οράματα
  ΑΝΤΑΝΗΣ

Σχολιάστε