Δ. Συξέρης: “Γιατί να ασχοληθώ με το Επιμελητήριο;”Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανοικτή επιστολή του κ. Δημήτρη Συξέρη, αναφορικά με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κ. Γιάννη Βουτσινά, στις επικείμενες εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στις 10 & 11 Δεκεμβρίου. 

“ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ;

Αυτό το ερώτημα μου κάνουν αρκετοί φίλοι από τον Πόρο και την Τροιζηνία. Γιατί δηλαδή εγώ σαν Δημήτρης να μπω στη ταλαιπωρία της υποψηφιότητας και γιατί αυτοί σαν μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά να χάσουν το πολύτιμο χρόνο τους για να πάνε στον Πειραιά τη Κυριακή 10 ή τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου για να  ψηφίσουν εμένα και τους Ποριώτες συνυποψηφίους μου Παντελή Κουνέλη & Κώστα Αλεξόπουλο. Η απάντηση μου είναι απλή: αν δεν ασχοληθούμε εμείς, θα ασχοληθούν άλλοι και θα συνεχίζουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα περίπου 25.000 μέλη του Ε.Ε.Π., ψηφίζουν λίγο περισσότερα από 2.000 άτομα μόνο !

Είναι γεγονός πως στη σημερινή εποχή των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών, κάθε επαγγελματίας ανεβαίνει το δικό του καθημερινό γολγοθά: Μειωμένη αγοραστική δύναμη, μηδενική χρηματοδότηση, δυσβάσταχτη φορολογία, είναι λίγες μόνο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Ιδιαίτερα αυτή την χρονική στιγμή, είναι απαραίτητη η συλλογική δουλειά, οι σοβαρές και στοχευμένες δράσεις, οι δυναμικές διεκδικήσεις και πάνω από όλα η επαγγελματική Ηθική.

Το Επιμελητήριο μπορεί και πρέπει να βοηθά στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και ιδιαίτερα της περιοχής μας. Σαν θεσμικός φορέας έχει εκ του νόμου ως αντικείμενα:

  • Την διευθέτηση ζητημάτων και εμπορικών διαφορών που έχουν σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα των μελών του,
  • Την ενημέρωση των μελών του για νέες εξελίξεις στον τομέα τους,
  • Την επιμόρφωση των μελών του με σεμινάρια και ειδικές εκδηλώσεις,
  • Την στήριξη των μελών του, μέσω των διαφόρων Επιτροπών του Κράτους που συμμετέχει (Ασφαλιστικών, Εργασιακών κλπ) κ.α

Αντί να κατηγορώ απροσδιόριστα κάποιους «αρμόδιους» για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω, επέλεξα να αγωνιστώ μαζί με μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ του Γιάννη Βουτσινά. Για να πετύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα όμως χρειαζόμαστε την βοήθεια ΟΛΩΝ.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά το Επιμελητήριο δεν έβαλε κάλπη στην περιοχή μας, προφανώς θεωρώντας μας αμελητέα ποσότητα. Ας κάνουμε λοιπόν μια ημερήσια εκδρομή στον Πειραιά από τον Πόρο, τον Γαλατά και τα Μέθανα στις 10 & 11/12 και ας τους αποδείξουμε πως έστω και ένας μόνο επαγγελματίας είναι σημαντικός γιατί αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

Σας περιμένω στις εκλογές της 10ης & 11ης Δεκεμβρίου 2017 στο κτήριο του Ε.Ε.Π. από τις 8πμ έως τις 7μμ  για να αλλάξουμε τη σελίδα αυτή μαζί.

 

Δημήτρης Συξέρης

Κοσμητολόγος – Αισθητικός , Σύμβουλος Επιχειρήσεων Υγείας

Πρόεδρος Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου

Υποψήφιος για το Δ.Σ του Ε.Ε.Π. (Τμήμα Υπηρεσιών)”
Σχολιάστε