Δόθηκε σε κυκλοφορία η γέφυρα της λιμνοθάλασσας της ΨήφταςΑπό τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων Μεθάνων, Τακτικούπολης Μεταμόρφωσης κυρίως, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής  και ειδικά του υδροβιότοπου, γίνεται πραγματικότητα. Ένα έργο που καρκινοβατούσε για πολλά χρόνια, επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά. Οι εργασίες είχαν ανασταλεί για πάνω από 15 χρόνια για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους. Το έργο θα  ολοκληρωθεί μετά και την τοποθέτηση του θυροφράγματος, το οποίο θα ρυθμίζει τη στάθμη του νερού της λίμνης ώστε να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά θα προστατεύσει τον Υδροβιότοπο της Ψήφτας.

Η επικοινωνία μεταξύ Μεθάνων Μεταμόρφωσης και Καλλονής θα βελτιωθεί σημαντικά με κύριο γνώμονα την ασφάλη διέλευση οχημάτων και πεζών. Παράλληλα, με το πεζοδρόμιο που δημιουργείται, οι επισκέπτες και οι επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να μελετήσουν, αντίστοιχα, τη λιμνοθάλασσα χωρίς να κινδυνεύουν από τα διερχόμενα οχήματα.

Η Περιφέρεια Αττικής  και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με το βλέμμα στραμμένο στην ουσία και όχι στη βιτρίνα, έχει χρηματοδοτήσει και κατασκευάζει στοχευμένα πολύ σημαντικά αναπτυξιακά έργα υποδομών με περιβαλλοντική ευαισθησία, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη, την βασική οικονομική δραστηριότητα αλλά και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.”
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Αυτή η γέφυρα θυμίζει περισσότερο εθνικές αρτηρίες όπως τον Ισθμό της Κορίνθου. Αν δεν συνοδεύονταν οι φωτογραφίες από το κείμενο δεν θα καταλάβαινε κανείς ότι αυτή είναι η Ψήφτα που ξέρουμε.

    Καταλαβαίνει κανείς γιατί καθυστερούσαν οι εγκρίσεις και πόσες πιέσεις χρειάστηκαν.
    Οι πραγματικές ανάγκες των οχημάτων καλύπτονταν από τους ήδη εγκεκριμένους από τις Νομαρχίες δρόμους, ενώ οι πεζοί, οι τουρίστες και οι παραθεριστές χρησιμοποιούσαν τον ήσυχο δρόμο της Ψήφτας για την αναψυχή τους.

  2. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Συμφωνώ με τον κ.Γκούμα

Σχολιάστε