Δρίτσας εναντίον Βενιζέλου για τα απόρρητα έγγραφα ΥΕΘΑΔΡΙΤΣΑΣΤις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, προκάλεσε η δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ότι διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο αντίγραφα απόρρητων εγγράφων του ΥΕΘΑ.
Από την ώρα, που έγινε η δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Αρχικά την πρώτη ανακοίνωση έκανε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας βουλευτής Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας, ο οποίος ζήτησε την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Δρίτσα ήταν η εξής:
«Με μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο τα μέλη του Κοινοβουλίου, όσο και ο ελληνικός Λαός, ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με περισσή άνεση να δηλώνει κατά την σημερινή (17/1/2013) συζήτηση στη Βουλή ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο αρχείο του φωτοτυπίες από άκρως απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

Οι δηλώσεις αυτές γεννούν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την νομιμότητα και σκοπιμότητα διατήρησής τους στο προσωπικό αρχείο απελθόντων Υπουργών Εθνικής Άμυνας και τους κινδύνους, που ενδέχεται να προέλθουν από την διατήρηση εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών σε ιδιωτικά αρχεία.
Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ευαίσθητο ζήτημα των άκρως απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητα των κυβερνητικών πρακτικών του δικομματισμού και γεννά ανησυχία, γιατί αναδεικνύει καθ΄έξιν συμπεριφορά και νοοτροπία που θεωρεί το κράτος ως λάφυρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δηλώνει ότι αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, την παραβίαση του οποίου ο κ. Βενιζέλος θεώρησε σήμερα πρόσφορη για περίεργο χιούμορ».

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Είναι πραγματικά για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που απαντώντας στον οχετό των άθλιων συκοφαντιών που εκτοξεύονταν από το ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες για τη «λίστα Λαγκάρντ», είπε ότι και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης λαμβάνει άτυπα αντίγραφα εγγράφων της αρμοδιότητάς του που τα διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο για να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ!
Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί το χιούμορ αυτό περίεργο, προφανώς διότι η θεσμική αυστηρότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η προσήλωσή του στη νομιμότητα δεν του επιτρέπει να έχει κανενός είδους χιούμορ ως κόμμα. Χρειάζεται άλλωστε απόλυτη σοβαρότητα για να οργανώσεις μια τέτοια επαγγελματική σκευωρία για την υπόθεση της λίστας.
Ως προς το πώς λειτουργεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχούν. Η διακίνηση της αλληλογραφίας των Γενικών Επιτελείων και Γενικών Διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται σύμφωνα με πολύ σαφείς κανόνες.
Αν διάβαζαν άλλωστε την απάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή θα έβλεπαν σε τι είδους άτυπα αντίγραφα αναφερόταν ο κ. Βενιζέλος.
Ίσως χρειάζεται να ξεκουραστούν λίγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν συνεχίσουν στον καμβά των επιθέσεων τους κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του. Δεν τους βγαίνει.

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» !

Αυτή είναι η ανταπάντηση του Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., στο σημερινό (18/3/2013) σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη διατήρηση στο προσωπικό αρχείο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου άκρως απόρρητων εγγράφων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συμπληρώνει ο Θοδωρής Δρίτσας :

«Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, όταν βρίσκονται στα δύσκολα, συνηθίζουν να επιστρατεύουν ευρήματα ειρωνικής κακότητας για να καλύψουν τις αμαρτίες τους και την αμηχανία τους. Δεν φταίμε εμείς που εξαιτίας του βουλιμικού παρορμητισμού του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτέθηκε τόσο πολύ χτες το βράδυ στη Βουλή.

Όμως, άλλο το χιούμορ και άλλο η πονηριά.

Ας τα αφήσουν, λοιπόν, αυτά και ας ξεκαθαρίσουν δυο πράγματα:

-ποιος νόμος τους δίνει το ελεύθερο να κρατούν στο σπίτι τους απόρρητα έγγραφα υψηλής διαβάθμισης, έστω και σε φωτοτυπίες;

-θα εξηγήσουν στην ελληνική κοινωνία από ποιόν πήραν την άδεια να ασκούν εξουσία επί δεκαετίες εντελώς αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα;»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/1/2013
Σχολιάστε