Δράσεις θαλάσσιων καθαρισμών το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου στον ΠόροΟ Δήμος Πόρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, η εθελοντική ομάδα δυτών «Aegean Rebreath» και το «The Yacht Week» διοργανώνουν το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 δράσεις καθαρισμού βυθών και ακτών στο νησί του Πόρου. Στο πλαίσιο των δράσεων:

• Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, θα διενεργηθούν υποβρύχιοι καθαρισμοί στο λιμάνι του Πόρου στην περιοχή της Πούντας.
• Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, θα διενεργηθούν (1) καθαρισμοί βόρειων ακτών του νησιού από τα πληρώματα και επιβάτες του «The Yacht Week», (2) απομάκρυνση κολλημένων διχτυών από βυθούς του νησιού από τους δύτες της «Aegean Rebreath» και (2) η έναρξη λειτουργίας «Σταθμού ανακύκλωσης υλικών για τους αλιείς του Πόρου» στην περιοχή της Πούντας.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή εθελοντών, καθώς και υπαλλήλων του Δήμου και της δημοτικής εργολαβίας καθαριότητας, ενώ θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη από διεθνή ΜΜΕ.
Ο Δήμος Πόρου καλεί κάθε εθελοντή που επιθυμεί να συμμετέχει στην δράση του Σαββάτου (δύτες αυτόνομης ή ελεύθερης κατάδυσης και πεζοί εθελοντές) να επικοινωνήσει με το Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 2298320512 ή στο email dimarhos@poros.gr, ή να βρίσκεται στην πλατεία Σολομωνίδη στην Πούντα το Σάββατο στις 10:00π.μ.
Σχολιάστε