Διοργάνωση 3ων επετειακών εκδηλώσεων “Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας”Ο Δήμος Πόρου, για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», με τις οποίες εορτάζεται η επέτειος των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν στον καθορισμό των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους. Οι φετινές εκδηλώσεις, στην επέτειο των 190 χρόνων από τα εν λόγω ιστορικά γεγονότα, θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2018, ενώ κατόπιν ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, αποτελούν από φέτος επίσημη τοπική γιορτή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

• Πέμπτη 30 Αυγούστου
20:00, πλ. Αγ. Γιώργη: Θεματική βραδιά «Ασύνορες Θρησκείες – ο Οικουμενικός Χριστιανισμός», παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Καλού «Εγώ, ο Παύλος»

• Παρασκευή 31 Αυγούστου
19:45, πλ. Καραμάνου Υποδοχή επισήμων στο Δημαρχείο
20:45, πλ. Ηρώων Επίσημη έναρξη εκδηλώσεων – Χαιρετισμός Δημάρχου
21:00, πλ. Ηρώων Συναυλία Μπάντας Π.Ν. με τη συμμετοχή της Αγγελικής Μαρινάκη

• Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου
10:30, Κ.Ν. Αγ. Γεωργίου Δοξολογία
11:00, Δυτική Παραλία Επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια
20:30, Ρώσικος Ναύσταθμος Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου

* Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, της Hellenic Seaways, της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού και δεκάδων τοπικών χορηγών που θα ανακοινωθούν αναλυτικά με την ολοκλήρωσή τους.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Να κάνω κι εδώ ένα σχόλιο; Είναι μια ιδέα και μια πρόταση για του χρόνου πια, μια κι εφέτος έχουν ήδη γίνει τα προγράμματα και βρίσκονται και προς το τέλος τους.
  Όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και 8 χρόνια δυο μεγάλες πληγές μαστίζουν την οικονομία της πατρίδας μας. Η φοροδιαφυγή και η ανεργία. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουμε ότι η φοροδιαφυγή είναι σαν τη Λερναία ΄Υδρα: Ένα κεφάλι έκοβε ο Ηρακλής, δύο φυτρώνανε. Και τότε σκέφτηκε μετά το κόψιμο κάθε κεφαλιού να ακουμπάει ένα πυρσό στο κόψιμο και να καίει το λαιμό. Κι έτσι ψόφησε η σαρκοβόρα Λερναία Ύδρα.
  Για να ψοφήσει και η σαρκοβόρα οικονομική κρίση της Ελλάδας, ας καλέσουμε τον… Οδυσσέα που βαυκαλίζεται στην Ιθάκη του, και ας τον μεταλλάξουμε σε Ηρακλή, για να κόψει και κάψει το λαιμό της φοροδιαφυγής.
  Χωρίς άλλους μύθους και παραβολές, ρωτήστε όποιον οικονομολόγο θέλετε και εύκολα θα σας πει ότι . Δηλαδή μια δουλειά έχει να κάνει ο κάθε …Ηρακλής της Εξουσίας. Πάταξη της Φοροδιαφυγής. και τέλος. Το πώς δεν ξέρω να σας το πω. Γιατί εγώ δεν έχω την εξουσία στα χέρια μου.
  Το γιατί δεν το λύνουν, αφού ένα είναι το πρόβλημα, αυτό θα σας το απαντήσω με μια ερώτηση, που είναι συναφής με το θέμα αυτής εδώ της ανάρτησης και επίσης με την άλλη μάστιγα που είναι η ανεργία: Ρωτώ λοιπόν: Αφού ανάμεσα στους ανέργους είναι και πολλοί καλλιτέχνες που δεν βρίσκουν δουλειά, και παίρνουν επίδομα ανεργίας. Γιατί οι αρμόδιοι φορείς δεν δίνουν σε αυτούς δουλειά, δηλαδή να κάνουν αυτοί τα καλοκαίρια συναυλίες, αντί των φτασμένων και… κονομημένων μεγάλων καλλιτεχνών; Γιατί δεν τους στέλνουν σε όλη την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι, να κάνουν συναυλίες, να παίζουν θεατρικές παραστάσεις, να κάνουν εκθέσεις έργων τους, να εργαστούν κι αυτοί σαν άνθρωποι, από τα προβλεπόμενα κονδύλια;
  Από αυτό το παράδειγμα μπορούν να προκληθούν και άλλες πολλές απορίες, που αν τις μελετήσει κανείς και βαλθεί να δώσει εφαρμοσμένες απαντήσεις, θα δει μια εμφανή μετατροπή του αμφιβόλου αποτελεσματικότητας κρατικού μηχανισμού σε μηχανισμό κράτους κανονικού.
  Με τιμή
  Άρις Αντάνης

Σχολιάστε