Διοικητική ένωση με τον νομό Αργολίδας για τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων;Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της ιστοσελίδας parapolitikaargolida.gr το οποίο αναφέρει, πως στο περιθώριο των εορτασμών της επετείου της Α’ Εθνοσυνέλευσης Επιδαύρου – που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 –  “επισφραγίστηκε η συμφωνία για τη διοικητική ένωση του δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων στην Αργολίδα” [sic].

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα έχει ως εξής:

“Μια πολύ σημαντική είδηση “βγήκε” από τη σημερινή εκδήλωση εορτασμού της Α’ Εθνοσυνέλευσης Επιδαύρου ή Πρώτης Εθνικής Συνέλευσης της Επιδαύρου (20 Δεκεμβρίου 1821 – 16 Ιανουαρίου 1822).

Στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα με τον δήμαρχο Τροιζηνίας- Μεθάνων, Σπύρο Πολλάλη επισφραγίστηκε η συμφωνία για τη διοικητική ένωση του δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων στην Αργολίδα.

Μέχρι τώρα ο δήμος ανήκει στον Πειραιά.

Η χειραψία των δύο ανδρών, είναι ενδεικτική του κλίματος…”

 

Αντίδραση Κ. Καραγιάννη

 

Όπως ήταν φυσικό, το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση δημοτικών παραγόντων, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τροιζηνίας – Μεθάνων και τ. Δήμαρχο κ. Κώστα Καραγιάννη, να κάνει την ακόλουθη δήλωση από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

“Ρωτώ ευθέως τον δήμαρχο Τροιζηνιας-Μεθανων να μας απαντησει , εάν αληθεύει το δημοσίευμα της εφημερίδος “Παραπολιτικά Αργολιδος” περί ενεργειών του για ένταξη του δήμου μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη. Κ. Νικά στην Επίδαυρο.”

 

Πηγή φωτογραφίας http://www.parapolitikaargolida.gr/

 

 
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Σαββας Αθανασίου says:

  Στην περίοδο της Χούντας επισκέφθηκε ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός, τα Μέθανα. Ζήτησε από τον τότε δήμαρχο Θεόδωρο Μπαλόπουλο να συναινέσει στη μεταφορά των Μεθάνων στην Αργολίδα. Τότε, ο αείμνηστος Θ. Μπαλόπουλος παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας παρουσία κόσμου στον προβλήτα των Μεθάνων. Σήμερα, έχουμε – όπως αναφέρουν ιστοσελίδες της Αργολίδας – τον σημερινό δήμαρχο να ζητεί την ένταξη του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων στην Αργολίδα.
  Την ίδια ώρα, ο Δήμος Πόρου απαιτεί ένα χρηματικό ποσό για την διαχείριση του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων, διεκδικεί τα έσοδα από τις Ανεμογεννήτριες, με το επιχείρημα ότι οι Ανεμογεννήτριες είναι εγκατεστημένες στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Πόρου, παραμένουν κλειστά, για 4η χρονιά, οι εγκαταστάσεις των Ιαματικών Πηγών Μεθάνων, υπολειτουργεί ο Δενδροκομικός Σταθμός, είναι ανεκμετάλλευτα τα κρατικά ακίνητα, όπως η Κατασκήνωση του Γαλατά, η λίμνη της Ψήφτας και άλλα, δεν έχουμε επαρκείς θαλάσσιες και χερσαίες συγκοινωνίες, αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του κάμπου, μειώνεται ο πληθυσμός, συρρικνώνεται ο τουρισμός, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες έχουν σημαντική ανάκαμψη και εκείνος τρέχει στην Αργολίδα έχοντας ως πρότυπο την Πελεή και το Ράδο. Αντί ο Σπ. Πολλάλης να διεκδικήσει εργαλεία ανάπτυξης και διόρθωση όλων των νομικών στρεβλώσεων που εμποδίζουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην περιοχή, επιχειρεί ακροβατισμούς που το μόνο που κάνουν είναι να αλλοιώνουν τις πολιτιστικές και ιστορικές μνήμες αυτού του τόπου”.

 2. Τάσος Γκούμας says:

  Δεν πήραμε χαμπάρι εμείς οι Δημότες! Δεν μας αφορά το θεματάκι;

 3. Τάσος Γκούμας says:

  Κ.κ. Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων το θέμα είναι τόσο μικρό ώστε ο πλειοψηγούν συνδιασμός να μην καταδέχεται να απαντήσει;
  Μήπως βρίσκεται σε αδυναμία;

Σχολιάστε