Διαμαρτυρία του Δήμου Πόρου προς το Λιμεναρχείο για τη διαδικασία φόρτωσης οχημάτων στο πορθμείο ΠόρουΤην διαμαρτυρία προς το Λιμεναρχείο Πόρου του εξέφρασε με επιστολή του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, για το φαινόμενο που παρατηρείται τον τελευταίο μήνα στο πορθμείο Πόρου, όπου, πολύ συχνά, οχήματα που έχουν φτάσει εγκαίρως για αναχώρηση προς Γαλατά, έχουν κόψει εισιτήριο και βρίσκονται στην αναμονή για να φορτωθούν στο φέρρυ μποτ, εγκαταλείπονται από το φέρρυ μποτ επί του λιμανιού, προκειμένου αυτό να αναχωρήσει ακριβώς την προγραμματισμένη ώρα.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο δεν συνέβαινε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες στο γεγονός ότι το Λιμεναρχείο στέλνει σε κάθε ώρα αναχώρησης το περιπολικό όχημα για να εποπτεύει την ακριβή αναχώρηση των πλοίων, χωρίς να ανέχεται καθυστέρηση ούτε ελάχιστων λεπτών,ακόμα και αν αυτό προκαλεί την εγκατάλειψη οχημάτων που έχουν έρθει εγκαίρως επί του λιμένα.

Ο Δήμαρχος Πόρου επεσήμανε ότι ποτέ στα χρονικά δεν υπήρχε τέτοια αυστηρότητα από το Λιμεναρχείο και ότι κατά την άποψή του είναι πολύ περισσότερο παράνομο να εγκαταλείπονται οχήματα που έχουν έρθει εγκαίρως και έχουν εισιτήριο επί του λιμένα από το να υπάρχει μία εύλογη καθυστέρηση δύο-τριών λεπτών για την φόρτωση όλων των οχημάτων, εφόσον αυτό απαιτείται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια οδηγών,αλλά ακόμα και οργάνων του ίδιου του Λιμεναρχείου, οι οποίοι νιώθουν να υποτιμούνται με το να αποστέλλονται ανά μισή ώρα να εποπτεύουν μία τόσο συνηθισμένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία.
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ηλιας Κρικωνας says:

  …καλα κανει το Λιμεναρχειο και επιβλεπει την τηρηση των ανχωρησεων τις προβλεπομενες ωρες. Ετσι δεν πρεπει να λειτουργουν?
  Το ελα δεν πειραζει μωρε 5 λεπτα πρεπι να τελειωνει.Ετσι με το δεν πειραζει μωρε να περιμενει 5 λεπτα λειτουργει η Ευρωπη ,που θελουμε κι εμεις να λεγομαστε Ευρωπαιοι?
  Να μαθουν ολοι να προγραμματιζουν.Το ιδιο ισχυει και για τους Γαλατιωτες.

 2. aixmiros says:

  Να δω και το καλοκαίρι που θα είναι αυξημένη η κίνηση των αυτοκινήτων στο πορθμείο, πόσο θα κρατήσει η τήρηση του ωραρίου.

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΓΡΙΒΑΣ says:

  Κ. Κανατσίδη,
  Δεν γνωρίζω πως ακριβώς έχει διατυπωθεί το έγγραφο του Δημάρχου, αλλά δεν έχω λόγο να αμφισβητώ το δημοσίευμα σας.
  Αυτό που γνωρίζω εγώ από δική μου εμπειρία θα το περιγράψω και την αξιολόγηση την αφήνω στους αναγνώστες.
  Το καλοκαίρι 1-6-2017 ερχόμενος στον Πόρο με ευπαθή εμπορεύματα σε ημιφορτηγό ψυγείο, ζήτησα από την πράκτορα του Πόρου μια μικρή αναμονή λίγων λεπτών δεδομένου ότι ήταν το τελευταίο δρομολόγιο από Γαλατά προς Πόρο. Η παραμονή μου στον Γαλατά θα προκαλούσε την αλλοίωση των εμπορευμάτων. Πράγματι το ferryboat με περίμενε λίγα λεπτά αλλά με το ίδιο δρομολόγιο ταξίδευε ο κ. Δήμαρχος, που όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων από τους ανθρώπους που με εξυπηρέτησαν, υπέβαλλε καταγγελία στο Λιμεναρχείο για αυτήν την ολιγόλεπτη καθυστέρηση, αυτήν που σήμερα ζητά ο κ. Δήμαρχος..
  Ως εκ τούτου τι μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα κάνει η εκάστοτε Αστυνομική Αρχή;
  Η αξιολόγηση δική σας. Πάντως, η κατά το δοκούν εφαρμογή των Νόμων σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο δεν προβλέπεται.
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία
  Δημήτρης Ι. Γρίβας.

 4. Γιάννης Δημητριάδης says:

  Κύριε Κανατσίδη,
  Δεν περίμενα ότι ο κ. Γρίβας θα συνδέσει το περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη τον Ιούνιο, με το θέμα για το οποίο διαμαρτυρήθηκα στο Λιμεναρχείο.
  Πράγματι, την 1η Ιουνίου, φέρρυ μποτ στο οποίο έτυχε να είμαι μέσα (ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ) καθυστέρησε να φύγει από τον Γαλατά δέκα ολόκληρα λεπτά (και άλλα τόσα λεπτά στην ακόλουθη αναχώρησή του από τον Πόρο). Το πλοίο ήταν σχεδόν γεμάτο και δεν αναχωρούσε, γιατί, όπως με ενημέρωσε το πλήρωμα, το Λ/Χ είχε δώσει εντολή να περιμένει κάποιο όχημα. Μαζί με τους υπόλοιπους οδηγούς και επιβάτες περιμέναμε υπομονετικά, νομίζοντας ότι επρόκειτο για το ασθενοφόρο, ωστόσο τελικά διαπιστώσαμε ότι περιμέναμε τον κ. Γρίβα. Διαμαρτυρήθηκα στο πλήρωμα και τον πλοιοκτήτη και με παρακάλεσαν να μην κάνω επίσημη καταγγελία. Πράγματι δεν έκανα, μέχρι την στιγμή που διαπίστωσα μερικές μέρες μετά ότι οι ίδιοι είχαν δώσει στην πραγματικότητα την εντολή για την καθυστέρηση και δεν μου είχαν πει την αλήθεια. Σημειώνω ότι το επίμαχο δρομολόγιο ΔΕΝ ήταν το τελευταίο, αλλά υπήρχε επόμενο στις 22:30.
  Για να συνδέει ο κ. Γρίβας το απαράδεκτο -από πολλές απόψεις- αυτό συμβάν (διαστρεβλώνοντάς το βέβαια), με το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό οχήματα ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ μένουν εκτός των φέρρυ λόγω της ξαφνικής αυστηρότητας του Λ/Χ, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ, κάτι θα ξέρει…
  Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για απαράδεκτους συσχετισμούς και απαράδεκτες καταστάσεις, τις οποίες ως Δήμαρχος οφείλω να στηλιτεύω μέχρι να εκλείψουν.
  Γιάννης Δημητριάδης
  Δήμαρχος Πόρου

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΓΡΙΒΑΣ says:

  Κ. Κανατσίδη,
  Ενημερώνω τον κ. Δήμαρχο ότι στο Porosnews.gr δημοσιεύτηκε στις 12-4-2017 ότι το τελευταίο δρομολόγιο των ferryboat από Γαλατά προς Πόρο για την περίοδο από 1-4-2017 και μετά, είναι στις 22.00.
  https://www.porosnews.gr/elections/%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf/#comments
  Συνεπώς την 1-6-2017 το δρομολόγιο των 22.00 από Γαλατά ήταν το τελευταίο. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από τις κοινοπραξίες και από το Λιμεναρχείο. Συνεπώς το 22.30 που αναφέρει ο κ. Δημητριάδης είναι ανακριβές.
  Θα μπορούσε όμως ο κ. Δημητριάδης να κάνει εισήγηση και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά , τα πλοία να φεύγουν στο περίπου για έτσι θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιβάτες.

Σχολιάστε