Διαμαρτυρία για προσβλητικό banner από ιστιοπλόουςΠριν λίγες μέρες, επισκέφθηκε και έδεσε στο λιμάνι του Πόρου μια φλοτίλα. Οι ιστιοπλόοι είχαν αναστήσει στα ιστιοπλοϊκά τα συνηθισμένα μπάνερς και σημαίες που χαρακτηρίζουν τους μικρούς στολίσκους των ιστιοπλοϊκών.

Ωστόσο, κάποια από τα banners των ιστιοπλόων είχαν ανάρμοστο περιεχόμενο κι αυτό ενόχλησε αρκετούς αγγλόφωνους κατοίκους του Πόρου.

Ο καλλιτέχνης και αγαπημένος φίλος Dennis McCallum μας έστειλε το ακόλουθο μειλ, με το οποίο διαμαρτύρεται για την αγένεια των ιστιοπλόων και το προσβλητικό περιεχόμενο των banner.

Ακολουθεί το μειλ του κ. McCallum μεταφρασμένο:

“Εγώ και αρκετοί άλλοι, σοκαριστίκαμε από την πρόσφατη φλοτίλα ιστιοπλοϊκών που επισκέφθηκαν τον Πόρο, με σημαίες που ανέγραφαν “Άλλος ένας γ…μένος αγώνας”. Είναι αυτή η ποιότητα επισκεπτών που το νησί επιθυμεί να καλωσορίζει;

Δεν είμαι Έλληνας αλλά Βρετανός και γνωρίζω πως αν αυτό είχε συμβεί στην Βρετανία ή κάπου αλλού στη Βόρεια Ευρώπη, θα είχε ζητηθεί (από τους επισκέπτες) να κατεβάσουν τις σημαίες, ή να πάνε κάπου αλλού και να μην ξαναγυρίσουν.

Ο Πόρος πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί ευγενικούς και χαρούμενους επισκέπτες, ή τα κατακάθια του κόσμου που δεν τους καλωσορίζουν πουθενά αλλού”.

Αναρτούμε την  επίμαχη φωτογραφία ανεστραμμένη,  έτσι ώστε να μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο των σημαιών.

 
Σχολιάστε