Διακοπές στην Costa Corona – Μια ματιά του Spiegel στον τουρισμό στην εποχή του κορωνοϊούΑφιέρωμα του «der Spiegel» στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού για τον τουρισμό.

 

Γράφει ο Κώστας Αργυρός – 

Oι διακοπές στο μυαλό του μέσου Γερμανού είναι συνδεδεμένες «με αυτό που μπορούμε και όχι με αυτό που μας επιτρέπεται». Η ευκαιρία να βρεθούμε κάπου αλλού, να ζήσουμε το διαφορετικό, να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα.
Φέτος όμως οι διακοπές θα εξαρτηθούν από αυτό που μας επιτρέπεται υπογραμμίζει στο κεντρικό του θέμα το τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού «der Spiegel».
Το άρθρο ξεκινά με την φράση του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας: «Οι διακοπές όπως τις γνωρίζαμε δεν θα υπάρξουν φέτος». Σημειώνει ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους και οι Γερμανοί δε μπορούν να φτάσουν ούτε σε αγαπημένους προορισμούς σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελβετία.
Η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα μια ισχυρή σύσταση για αποφυγή ταξιδιών προς το εξωτερικό μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιουνίου. Αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για όσους θα ζητήσουν να αποζημιωθούν για κρατήσεις που είχαν ήδη γίνει. Συνεπάγεται όμως ότι το γερμανικό κράτος δεν θα έχει καμιά ευθύνη επαναπατρισμού για όσους τυχόν αψηφήσουν αυτή τη σύσταση και αποφασίσουν να το ρισκάρουν.

Αλλά τι θα συμβεί μετά τις 14 Ιουνίου;

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο saronicmagazine.gr
Σχολιάστε