Διάσημες τοιχογραφίες στον Πόρο – Που κρύβεται ο Mimil του David SelorΟ Πόρος συνεχίζει να τραβάει σαν μαγνήτης τους διεθνείς καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιουργούν και εμπνέονται από τη φυσική ομορφιά, το μοναδικό φως και την αύρα που εκπέμπει το νησί.

Ένας από τους σημαντικότερους και ανερχόμενους Γάλλους street art καλλιτέχνες, ο David Selor δημιούργησε στο νησί του Πόρου, αθόρυβα, χωρίς φανφάρες, δυο έργα σε δύο υπέροχα σημεία του νησιού. Το πρώτο έργο, το μεγαλύτερο, μπορείτε να το θαυμάσετε στον τοίχο του σπιτιού στην παραλία του Μοναστηρίου. Το δεύτερο, μικρότερο αλλά αντιπροσωπευτικό (με το χαρακτηριστικό του αλεπουδάκι), βρίσκεται σε κολονάκι πίσω από το εκκλησάκι του Αη Θανάση στο Μύλο του Πόρου.

Αξίζει να δείτε τα έργα του από κοντά, άλλα μπορείτε να τα δείτε και στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Selor ζωγραφίζει σε τοίχους, τα τελευταία 10 χρόνια. Εκτός από τη Γαλλία, έχει φιλοτεχνήσει έργα στις Βρυξέλλες, το Μαρόκο, το Λονδίνο, τη Λισσαβόνα, την Νάπολη, το Πόρτο, τη Ρώμη, την Αθήνα και αλλού. Ο Σελόρ έχει εξελίξει την τεχνική του σύμφωνα με τις συναντήσεις και τα ταξίδια του και τις πρακτικές του σήμερα σε στυλ όπως η σύγχρονη ροκ ζωγραφική ή ακρυλικό. Τα έργα του, πολύ ζωηρά συνθέσεις , αναμιγνύουν φανταστικά ζώα με αφελή και παιδαριώδη χαρακτηριστικά και μερικές φορές συνοδεύονται από ένα μικρό ειρωνικό μύθο. Μέσα από αυτές τις λίγες λέξεις, τα οράματα του χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει και ονομάζεται “mimil” (σκύλος, λύκος ή αλεπού), για τα οποία η κοινωνική πτυχή της αστικής τέχνης φαίνεται να είναι θεμελιώδη και περισσότερο εμφανή.

Ο χαρακτήρας του Σελόρ, ο “mimil” δημιουργήθηκε στην Πορτογαλία, όπου ο καλλιτέχνης εργάστηκε με ανθρώπους με αυτισμό με ελάχιστη αυτονομία. Μέσα από αυτή την εμπειρία του, ο Σελόρ  γνώρισε ανθρώπους με ένστικτα πολύ κοντά σε εκείνα των ζώων. Αυτή η εμπειρία τον ενέπνευσε να δημιουργήσει ένα χαρακτήρα με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ζώου.
Σχολιάστε