Διάλογοι με… βιολί στην πλατεία του Άι ΓιώργηΔύο νέες ταλαντούχες καλλιτέχνιδες – σολίστ βιολιού έρχονται από τη Ρωσία στον Πόρο για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο μουσικό πρόγραμμα για δύο βιολιά με τίτλο ” Violin dialogues “.
H Elena Ivanova και Katja Kaminskaya είναι σολίστ της πασίγνωστης ορχήστρας ” Music Aeterna” υπό τη διεύθυνση του Διεθνούς φήμης μαέστρο Θόδωρο Κουρεντζή ( Teodor Currentzis ) που έχει την έδρα της στη Ρωσία.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Αυγούστου του 2019 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου του Πόρου στις 21.30.
Ένα μουσικό ταξίδι που αρχίζει από την εποχή Baroque και φτάνει στην σημερινή εποχή μέσα από τα κομμάτια κλασικής μουσικής εναρμονισμένα για δύο βιολιά και έχουν επιρροή από το γερμανικό, γαλλικό, σλάβικο, ισπανικό και ελληνικό φολκλόρ.
Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου στα πλαίσια του Poros Art Festival 2019 με την ευγενική χορηγία του καταστήματος Artichaut και του Regatta Cocktail Bar.
Mόυσικη πρόταση της Λαρίσας Ιασωνίδου ( S.O.L.I.)
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aris Adanis says:

  Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του έργου “Γένεσις” του Μουσικοσυνθέτη Κου Γιώργου Βολίκα, καθώς και την ειδική σύνθεσή του με τίτλο “Πόρος”, η μετάκληση των δύο κυριών σολίστ βιολιού, στον ίδιο χώρο, φαίνεται, μαζί και με άλλες εκδηλώσεις, που έχουν γίνει, πως έχουν καταξιώσει την Πλατεία Αγίου Γεωγρίου, σε χώρο πολύ ποιοτικού, και -γιατί όχι- ποιητικού επιπέδου.
  Όταν είμαστε μικροί και παίζαμε “το τόπι”, όπως έλεγε ο παππούλης, που φοβόταν μην κάνοπυμε καμιά ζημιά, εμείς είχαμε κάνει και κάποιες παραστασούλες “καραγκιόζη”, αλλά και πολλές φορές διαβάζαμε και κάποιο εξωσχολικό βιβλίο, 3-4 φίλοι μαζί
  (Κλασικά εικονογραφημένα) ενώ κάποιος -ονόματα δεν λέμε- μάζευε 5-6 και τους έλεγε από το μυαλό του ¨εργάκια” με καου-μπόϊδες, που πάντα είχαν αίσιο τέλος.
  Η πλατεία Αγίου Γεωργίου αποτελεί αίσιο χώρο, αλλά χωρίς τέλος.
  ΑΑ

Σχολιάστε