Δημοτικές εκλογές 2019: Κούρσα για έναν;Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στο τοπίο των δημοτικών εκλογών του 2019, ένα χρόνο μετά το δημοσίευμά μας με τίτλο «Δημοτικές Εκλογές 2019: Δημητριάδης VS ….?».

Σε ότι αφορά την παράταξη της πλειοψηφίας, όλα φαίνεται να πηγαίνουν πολύ καλά για τον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη, καθώς, εκτός από την παραίτηση της κ. Βαρβάρου, η οποία ωστόσο δεν είχε πολιτική διάσταση, με το πέρασμα του χρόνου η δημοτική αρχή παράγει όλο και περισσότερο έργο, ενώ είναι πλέον εμφανές ότι ο δήμαρχος παίζει μόνος του στο τοπικό πολιτικό παιχνίδι.
Από την άλλη, αν πριν ένα χρόνο γράφαμε ότι η παράταξη μειοψηφίας είχε μείνει πίσω στο παιχνίδι αυτό, πλέον δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η αναζήτηση αρχηγού όχι μόνο δεν έχει τελεσφορήσει, αλλά έχει προκαλέσει σοβαρές τριβές και δυσαρέσκειες στους κόλπους της.

Ο κ. Σπυρίδων πλέον κυκλοφορεί στην επαρχία Τροιζηνίας δηλώνοντας ανοικτά ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ενώ εδώ και καιρό δεν δίνει το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής στα μέλη της παράταξής του να ανοίξουν το θέμα της «διαδοχής», κρατώντας σε ομηρία την παράταξή του. Οι πιο καχύποπτοι θεωρούν μάλιστα ότι κρατάει επίτηδες δύο πόρτες ανοικτές, ώστε, αν τα βουλευτικά σχέδια δεν του πάνε καλά, να είναι διαθέσιμος να ανταποκριθεί στις φωνές που θα αρχίζουν και πάλι να του ζητούν να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, όταν πλέον κάθε άλλος υποψήφιος θα έχει καεί λόγω έλλειψης χρόνου.


Το παράδοξο με την αντιπολίτευση είναι ότι, ενώ όλοι αναζητούν το νέο αρχηγό, κανείς δεν αποφασίζει να βγει μπροστά.

Αντιθέτως, αν κάποιο από τα μέλη της έχει την κρυφή φιλοδοξία να ηγηθεί, φαίνεται πως θα την εκδήλωνε μόνο ως αποδοχή μιας σχετικής πρότασης από τους υπόλοιπους. Όμως, εκείνοι που κινούν τα νήματα, οι οποίοι είναι γνωστό ότι δεν βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά στο παρασκήνιο, δεν βλέπουν ανάμεσα στους σημερινούς συμβούλους της μειοψηφίας κάποιον με προοπτικές νίκης και αναζητούν υποψήφιο οπουδήποτε αλλού.

Είναι πλέον γνωστό ότι ο πυρήνας αυτός πιέζει ασφυκτικά τον Δημήτρη Στρατηγό να ηγηθεί και πάλι της παράταξης, ενώ σαν εναλλακτική λύση έχει αναπτυχθεί ένα παράλληλο φλερτ με τον Αντιπεριφερειάρχη Τάκη Χατζηπέρο. Από την μεριά του, ο κ. Στρατηγός ούτε αποδέχεται ούτε απορρίπτει τις προτάσεις, ενώ ο κ. Χατζηπέρος εκτιμάται ότι θα αποδεχόταν μια τέτοια πρόταση αν του υποβαλλόταν.
Οι ζυμώσεις αυτές έχουν χωρίσει όσους μπορούν να θεωρούνται «στελέχη» της αντιπολίτευσης σε δύο στρατόπεδα. Βασικό σημείο αιχμής μεταξύ τους αποτελεί η σκληρή καταγγελτική γραμμή που, με την καθοδήγηση του κ. Σπυρίδωνα και αιχμή τον Δημήτρη Γρίβα, ασκεί η αντιπολίτευση απέναντι στην δημοτική αρχή.

Η συνέχιση ή αποκήρυξη της γραμμής αυτής, ο ρόλος του κ. Γρίβα στο νέο συνδυασμό και το πρόσωπο του νέου αρχηγού αποτελούν τα τρία αλληλένδετα ζητήματα που έχουν χωρίσει τον πυρήνα της παράταξης στα δύο. Στην βάση αυτή, θα πρέπει να ερμηνευθεί η σαφής πλέον στήριξη της ιστοσελίδας mellon.gr στον Τάκη Χατζηπέρο και τα πρόσφατα δημοσίευματά της, που υποσκάπτουν την επιλογή Στρατηγού και προαναγγέλλουν ως υποψήφιο «μια δυνατή πολιτική προσωπικότητα».

Μάλιστα, το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, το οποίο χαρακτήριζε τον κ. Στρατηγό «λαγό του Γιάννη Δημητριάδη» αναρτήθηκε λίγες μέρες μετά τις διαδόσεις από «παπαγαλάκια» της «αντι-γριβικής» γραμμής, τα οποία απέδιδαν δημοσίως στον κ. Σπυρίδωνα την ίδια ακριβώς «κατηγορία», δηλαδή ότι δεν αποδεσμεύει την παράταξή του επειδή έχει κάνει συμφωνία με τον Γιάννη Δημητριάδη.
Έξω από τους παραπάνω εκλογικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι είναι λογικό ότι τον έχουν απογοητεύσει, βρίσκεται ο Δημήτρης Μωρόπουλος, ο οποίος θεσμικά κρατάει μόνος του την παράταξη μειοψηφίας εδώ και δύο χρόνια, χωρίς οι συνοδοιπόροι του να τον αντιλαμβάνονται ως εν δυνάμει ηγέτη τους. Αντίστοιχες αποστάσεις έχει αναπτύξει φαινομενικά και ο Δημήτρης Συξέρης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό ασκεί έντονη πολιτική δραστηριοποίηση εκτός Πόρου, ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, και πλέον δηλώνει στο περιβάλλον του ότι δεν θα μετέχει στις επόμενες εκλογές.

M.K.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Δημήτρης Ι. Γρίβας says:

  Πόρος, 11 Μαρτίου 2018
  Προς
  Porosnews
  Κο Μπάμπη Κανατσίδη

  ΚΟΙΝ: mellon.gr
  Κο Βασίλη Λαζαρίδη
  που αναδημοσίευσε το κείμενο

  Κύριε Κανατσίδη,
  Σχετικά με το άρθρο σας της 23/02/2018 με θέμα « Δημοτικές εκλογές 2019: Κούρσα για έναν;» έχω να επισημάνω τα εξής:
  Ξεχνάτε και σας υπενθυμίζω οτι εκτός από την κα. Βαρβάρου, τον κ. Δημητριάδη και την παράταξή του, έχει εγκαταλείψει η κα. Μακρή πρώην Αντιδήμαρχος, η κα. Ανούκ Μπρινκερινκ – Κουβαρά αλλά και άλλοι στενοί του συνεργάτες. Η αγωνία λοιπόν θα πρέπει να είναι στην παράταξη του κ. Δημητριάδη ο οποίος θα κληθεί να δώσει λόγο στους Ποριώτες για τα έργα που έταξε και δεν υλοποίησε. Αλήθεια που είναι η ασφάλιση όλων των κατοίκων για επείγουσα αεροδιακομιδή και τηλεφωνικής πρόσβασης σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων; Πού είναι το ελικόπτερο; Που είναι το ασθενοφόρο που θα ερχόταν από την Κόρινθο;
  Σημείωνε ο κ. Δημητριάδης προεκλογικά « Αξίζει της προσοχή σας: Αποτελεί δέσμευση του Γιάννη Δημητριάδη οτι το συμβόλαιο ασφάλισης για την επείγουσα διακομιδή θα υπογραφεί εντός των πρώτων μηνών της θητείας του (2014) και οτι αν ανακύψει οποιοδήποτε απρόβλεπτο κώλυμα αναφορικά με την χρηματοδότηση του, το κόστος θα καλυφθεί ιδιωτικά από τον ίδιο».
  Πού είναι το καταμαράν που θα είχε έδρα τον Πόρο και πληρώματα από τον Πόρο και δύο δρομολόγια την ημέρα; Μάλλον ξεχάσε η παράταξη του κ. Δημητριάδη να πληροφορήσει τον κ. Κωνσταντινίδη οτι εκλέχτηκε Δήμαρχος ο κ. Δημητριάδης καθώς σύμφωνα με την επιστολή του κ. Κωνσταντινίδη ήταν βασική προϋπόθεση η εκλογή του κ. Δημητριάδη για να δρομολογηθεί το καταμαράν.
  Γιατί «πετάχτηκε» το έργο ανάπλασης της Πόυντας; Έργο της τάξεως του 1 εκ. Ευρώ έτοιμο για υλοποίηση; Τι θα πείτε προεκλογικά στους κατοίκους της Πούντας; Τι θα πει στους Ποριώτες η παράταξη του κ. Δημητριάδη για το φεστιβάλ σκαφών; Τι θα πει για την γενικότερη υποβάθμιση του Πόρου σε όλα τα επίπεδα;
  Ένα έργο έκανε: Τον 15 μέτρων μήκους αγωγό ομβρίων μπροστά στο κτήριο Συγγρού ο οποίος εδώ και κοντά δύο μήνες δεν έχει ολοκληρωθεί. Μην μιλήσουμε για την πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου που και αυτή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ( φωτισμός, φύτευση, αποκατάσταση) αν και ήταν έργο που η μελέτη υπήρχε στα συρτάρια του Δημαρχείου από την εποχή του κ. Σπυρίδωνα, όπως υπάρχουν για τις πλατείες στον Χριστό και στο Ρολόϊ.
  Ακόμα και για την αφαλάτωση για την οποία είχε γίνει τόση διαφήμιση με τον πομπώδη τίτλο «στροφή στην αφαλάτωση», η παράταξη του κ. Δημητριάδη δεν καταφέρε να φτιάξει ούτε τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εμπρόθεσμα και να τον υποβάλλει έγκαιρα με αποτέλεσμα να χαθεί το έργο.
  Αντίθετα έχει ομολογουμένως να παρουσιάσει μεγάλο έργο σε διωγμούς σε οτι κινείται. Έχει αρχίσει διωγμούς με μηνύσεις και άλλα στον πρώην Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Λιακόπουλο, στον πρώην Νομάρχη κ. Μίχα, στον πρώην Δήμαρχο κ. Δ. Στρατηγό ( γύρω στις δέκα πέντε), στον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Β. Ζεντέλη (άλλες τόσες περίπου), σε καμιά δεκαριά υπαλλήλους της Πολεοδομίας και της πρώην Νομαρχίας, στον νυν Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο, στον Λιμενάρχη Πόρου και σε επιχειρηματίες μεταξύ αυτών και εμένα. Όλοι αθωώθηκαν. Αυτό είναι το έργο του κ. Δημητριάδη και με το έργο αυτό θα ξαναζητήσει την ψήφο των Ποριωτών.
  Αυτή να είναι η αγωνία της παράταξης του κ. Δημητριάδη και όχι ποιος θα είναι ο Επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης.
  Μην αναφέρετε ως έργο το γεφυράκι στο νεκροταφείο γιατί αυτό είναι έργο της Περιφέρειας εντασσόμενο στα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας.
  Αυτά που αναφέρω είναι μερικά παραδείγματα από έργα που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα γιατί η λίστα είναι πάρα πολύ μεγάλη.
  Βέβαια να επισημάνω οτι το μεγαλύτερο «έργο» του κ. Δημητριάδη, έργο που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος Δήμαρχος στο παρελθόν, είναι να διχάσει την κοινωνία του Πόρου αποσκοπώντας στο «Διαίρει και Βασίλευε».
  Όλα τα ανωτέρω, δείγμα των οποίων σας παρουσίασα, πρέπει να απασχολούν την παράταξη του κ. Δημητριάδη.

  Σας ευχαριστώ
  Δημήτρης Ι. Γρίβας

 2. Γιάννης Δημητριάδης says:

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΙΒΑ

  Στις 11.3.2018, ο κ. Δ. Γρίβας σε δημοσίευσή του σε ηλεκτρονικά μέσα, μεταξύ άλλων, ανέφερε για εμένα σωρεία ψευδών – συκοφαντικών αναφορών, σύμφωνα με τις οποίες δήθεν κάνω «διωγμούς σε ότι κινείται» και δήθεν έχω υποβάλει δεκάδες «μηνύσεις και άλλα» κατά διάφορων προσώπων.
  Όπως πάρα πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Γρίβας, εκτός από την περίπτωση της Πολεοδομίας, η οποία και αφορούσε προσωπική μου υπόθεση του 2010, ποτέ δεν έχω υποβάλλει μήνυση σε κανέναν από όσους κατονομάζει και ποτέ δεν έχω κάνει διωγμό κατά κανενός. Αντίθετα, σε όλες τις υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται (οι οποίες αφορούν στα αντικείμενα του Βιολογικού και των Ιχθυοτροφείων την περίοδο 2008 – 2013), είχα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και όχι μήνυση. Οι αρμόδιοι Εισαγγελείς -και όχι εγώ- ήταν εκείνοι που προσδιόρισαν τους κατηγορούμενους και άσκησαν ποινικές διώξεις εναντίον τους, ενώ στις δίκες τους εγώ κλήθηκα ως μάρτυρας. Σημειώνω επίσης, ότι ποτέ δεν έχω υποβάλλει μήνυση κατά του κ. Π. Χατζηπέρου, ούτε κατά του Λιμενάρχη, ούτε κατά κανενός «επιχειρηματία», ενώ μήνυση κατά του κ. Γρίβα υπέβαλα ως Δήμαρχος Πόρου, όπως ήμουν υποχρεωμένος, μόνον όταν διενήργησε χωρίς άδεια εργασίες σε κοινόχρηστο χώρο.
  Επειδή, ούτε και τώρα θέλω να στραφώ νομικά κατά του κ. Γρίβα, καθώς αφιερώνω όλο τον χρόνο μου στην επίλυση των προβλημάτων του Πόρου και όχι στις δικαστικές αίθουσες, όπως επιχειρεί να παρουσιάσει, τον καλώ να ανασκευάσει άμεσα όλες τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του. Σε ό,τι αφορά, τα υπόλοιπα που αναφέρει στη δημοσίευσή του, έχω να σχολιάσω μόνο ότι ειλικρινά χαίρομαι που ο κ. Γρίβας δεν εκφράζεται με θετικά λόγια για εμένα και το έργο μου.

Σχολιάστε