Δεν πτοούνται οι ναυτεργάτες από τις ανακοινώσεις που καταδικάζουν τις κινητοποιήσεις τουςΜε συγκέντρωση στην πλατεία της Τερψιθέας, όπου βρίσκεται ο Οίκος Ναύτη και πορεία στους δρόμους γύρω από το λιμάνι και μέχρι το υπουργείο Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη Δραπετσώνα, απάντησαν οι ναυτεργάτες, στην γενικότερη επικοινωνιακή επίθεση που δέχθηκαν από παραγωγικούς και πολιτικούς φορείς.
Οι ναυτεργάτες απεργούν τη Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία, καταδικάζοντας την προσπάθεια της διάλυσης της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, που περνάει και μέσα από την κατάργηση του Οίκου Ναύτη και τη μεταφορά του στον ΕΟΠΥΥ. Απεργούν ενάντια στην απελευθέρωση της ακτοπλοΐας που προωθεί η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των εφοπλιστών, που έχει ως συνέπειες τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, τα νησιά να μην μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους και τα καράβια να ταξιδεύουν όποτε και αν συμφέρει τους εφοπλιστές και με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις.
Ολομέτωπη επίθεση κατά της ΠΝΟ από πολιτικούς και επιχειρηματίες
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ζήτησε από την κυβέρνηση «να διαφυλάξει την έννομη τάξη αποτρέποντας καταλήψεις πλοίων και να διασφαλίσει την ομαλότητα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες», ενώ δήλωσε, ότι «ο κόσμος του τουρισμού παρακολουθεί οργισμένος και απογοητευμένος και καλεί την συνδικαλιστική ηγεσία των ναυτεργατών να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες καταστρέφουν τη χώρα και φέρνουν την κοινωνία απέναντί τους». Οι επιχειρηματίες αναφέρουν επίσης ότι «στην παρούσα εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, όλοι πρέπει να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον από το προσωπικό, πολύ δε περισσότερο από το συντεχνιακό».
Τα περί «κοινωνικού αυτοματισμού» ανακινήθηκαν χτες το πρωί και από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη κάλεσε σε επανεξέταση της απεργίας και είπε ότι «το να πλήττεις αυτή τη στιγμή τον τουρισμό, δεν κάνει καλό σε κανένα και πραγματικά γυρνάει τον κόσμο εναντίον σου, διότι ο κόσμος ξέρει τι χάνει από αυτό». Χτες το πρωί η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου έστειλε επιστολή στην ΠΝΟ ζητώντας συνάντηση και επισημαίνοντας ότι: «οι επιπτώσεις της απεργίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες αλλά και τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε».
Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και στον Σαρωνικό εχθές, με τις ανακοινώσεις τόσο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Κατσικάρη οι οποίoι καταδικάζουν τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΣΠΥΡΟΣ says:

    ”Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και στον Σαρωνικό εχθές, με τις ανακοινώσεις τόσο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Κατσικάρη οι οποίoι καταδικάζουν τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ”.
    ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙς ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΒΟ(υ)ΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ Ο ΑΡΑΠΗΣ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΟΥΗΔΟΣ !!!!
    Συνειδητά οδηγήσατε την κοινωνία στην εξαθλίωση και έχετε το θράσσος να στρέφεσθε κατά των θαλασσοδαρμένων… Ντροπή σας, αν μη τι άλλο…

Σχολιάστε