Δίχως γιατρούς οι δομές Υγείας Πόρου – Επιστολή Δούνια προς Υπουργό ΥγείαςΗ Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ Νόνη Δούνια, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, για τις ελλείψεις τοπικών δομών Υγείας στην περιοχή του Πόρου, με αφορμή σχετική επιστολή του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη.

Στην επιστολή της κας Δούνια, αλλά και στην αντίστοιχη του κ. Δημητριάδη, επισημαίνονται οι σοβαρές ελλείψεις ιατρών στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου. Παράλληλα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς καθίσταται πολύ πιθανή η αδυναμία παροχής πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά, καθώς και η διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών.

 

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Δούνια:

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε Κύριε Κικίλια,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις σοβαρές ελλείψεις των τοπικών δομών υγείας στον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας.
Σύμφωνα με επιστολή του Δημάρχου Πόρου, κυρίου Ιωάννη Δημητριάδη, στο Κ.Υ. Γαλατά, από τον Ιούνιο 2021 θα υπάρχουν τουλάχιστον δέκα ημέρες, κατά τις οποίες το Κ.Υ. ενδέχεται να μην έχει καθόλου ιατρό για εφημερία, ενώ στο Π.Π.Ι. Πόρου η αγροτική ιατρός βρίσκεται σε άδεια εγκυμοσύνης και η μόνιμη παθολόγος έχει τον τελευταίο καιρό πρόβλημα υγείας, με συνέπεια να λαμβάνει σχετικές άδειες.
Δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην εν λόγω περιοχή κατά την θερινή περίοδο, αλλά και της ταυτόχρονης διαχείρισης των αναγκών της πανδημίας, καθίσταται πολύ πιθανή η αδυναμία παροχής πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά, καθώς και η διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών.
Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλώ να φροντίσετε για τη στελέχωση των ανωτέρω δομών, έστω για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια
Σχολιάστε