Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων: “Στηρίζουμε ομόφωνα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων”Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, μετά από εισήγηση της Προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΤ, κας Μαρίας Μέλλου, συμμετέχει έμπρακτα στον κοινό αγώνα αυτιδιοικητικών και εργαζομένων διεκδικώντας από την Κυβέρνηση τη μονιμοποίηση του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων.

 

Ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Παπαχατζής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), χαιρέτισε την απόφαση με την παρακάτω δήλωση:

 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του, μετά από εισήγηση της Προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΤ, κας Μαρίας Μέλλου, στηρίζει απόλυτα τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων για μόνιμες Δομές, με εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση και μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό.

Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων (ΠΑΣΕΚΔΑΠ) και ως εκπαιδευτικός του ΚΔΑΠ Τροιζηνίας, είχα την ευκαιρία, την χαρά και την τιμή να παρουσιάσω ο ίδιος το κάλεσμά μας στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων εξέφρασαν με τις ψήφους τους την ανεπιφύλακτη στήριξη του Συμβουλίου στις προσπάθειες των εργαζομένων για τη διασφάλιση της βιώσιμης λειτουργίας τόσο των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πανελλαδικά, όσο και του ΚΔΑΠ Τροιζηνίας, το οποίο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από το 2008 εξυπηρετώντας τόσα χρόνια εκατοντάδες παιδιά και οικογένειες της περιοχής μας.

Μια λεπτομέρεια, με έντονο όμως συμβολισμό, είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση έλαβε τον αριθμό 1/2020. Η πρώτη απόφαση, λοιπόν, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας για το 2020, ένωσε αφενός όλες τις δημοτικές παρατάξεις και αφετέρου στηρίζει μία πετυχημένη Κοινωνική Δομή των ΟΤΑ, η οποία αποτελεί πυλώνα κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια.”
Σχολιάστε