Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων: Ορκωμοσία Καραγιάννη και στο βάθος… εκλογές__________ 1 (1)Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα – παρά τα τελευταίες σοβαρές εξελίξεις που οδηγούν σε επανάληψη των εκλογών –  πραγματοποιήθηκε εχθές (29/8) βράδυ στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Τροιζηνίας – Μεθάνων, νικητή της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, κ. Κώστα Καραγιάννη και των συμβούλων του.

Απόντες από την τελετή ήταν οι επικεφαλείς των άλλων δυο συνδυασμών κ.κ. Αθανασίου και Δαρσινός.

«Είμαι ο Δήμαρχος όλων των πολιτών της Τροιζηνίας και των Μεθάνων, χωρίς διακρίσεις και διαχωριστικές γραμμές» δήλωσε ο κ. Καραγιάννης στον χαιρετισμό του, τονίζοντας πως η διοίκηση του θα χαρακτηρίζεται από ισονομία, ισοτιμία, αξιοκρατία. Με ήθος και αξιοπρέπεια, φώς παντού, διαφάνεια παντού, ενημέρωση παντού.

Ο κ. Καραγιάννης δήλωσε πως για τη νέα Δημοτική Αρχή, ο πολίτης θα είναι πρωταγωνιστής και πάντα στο επίκεντρο, ενώ υπογράμμισε πως η συνεχής επικοινωνία με τους πολίτες, αποτελεί προτεραιότητα του.

«Θα εργαστούμε συλλογικά, θέτοντας πάνω από όλα το κοινό καλό κι όχι το προσωπικό συμφέρον. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά» είπε ο κ. Καραγιάννης.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες των καιρών, ο Κώστας Καραγιάννης ανέφερε πως σε τέτοιες δύσκολες στιγμές,   ο Δήμος πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη, παρέχοντας υπηρεσίες και επιλύοντας όσο το δυνατόν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, δίνοντας την υπόσχεση ότι η διοίκηση του, θα κάνει πράξη τα παραπάνω με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα.

Τέλος ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στους κατ’ επιλογή απόντες από την τελετή ορκωμοσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά « Σήμερα δυστυχώς, κάποιοι δεν σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς, τους νόμους της πατρίδας μας. Αμαυρώνουν την τελετή ορκωμοσίας.

Είναι οι ίδιοι που αγνόησαν την πρόσφατη λαϊκή εντολή. Είναι ο ίδιοι που σύρουν το Δήμο σε εκλογές, με δική τους υπαιτιότητα. Είναι οι ίδιοι που ταλαιπωρούν μια κοινωνία «τιμωρητικά» επειδή δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας της.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως η χθεσινή τελετή ήταν καθόλα νόμιμη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Εσωτερικών. Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές στον Δήμο, δήλωσε πως τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του, έχουν εμπιστοσύνη στο αλάθητο κριτήριο του Λαού.

«Ο Λαός θα τιμωρήσει αυτούς που αισθάνονται υπεράνω της ετυμηγορίας του, των νόμων και των θεσμών».

Στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Καραγιάννη, θερμό χαιρετισμό απηύθυνε και ο απερχόμενος Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Γιάννης Σαμπάνης.  Ο κ. Σαμπάνης δήλωσε πως αφήνει ένα πλούσιο έργο παρακαταθήκη στον νέο Δήμαρχο, ενώ σημείωσε με νόημα,  πως η αλλαγή σκυτάλη ήταν “ελαφριά”.

Εκτός από τον απερχόμενο Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων, παρόντες στην τελετή ορκωμοσίας ήταν ο νέος Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης με πολλούς συμβούλους του, ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης και ο τέως Υφυπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Καλός.

 

 
Σχολιάστε