Δήμος Πόρου: Οδηγίες και μέτρα για επερχόμενη κακοκαιρίαΕν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν προγνωσθεί για τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Πόρου καλεί τους κατοίκους και επισκέπτες:
• Να μην κάνουν περιττές μετακινήσεις
• Να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από ψηλά δέντρα
• Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα (γλάστρες, ομπρέλες/τέντες, εξοπλισμούς καταστημάτων κτλ)
• Να περιορίσουν την απόρριψη σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων σε κάδους και καλάθια
• Να ελέγξουν τις απορροές υδάτων στα σπίτια μας και γύρω από αυτά
• Να ενημερώνουν το Δήμο, στο πενταψήφιο νούμερο εκτάκτου ανάγκης 15303, για κάθε συμβάν που απαιτεί την παρέμβασή του

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, ζήτησε από τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την περίπτωση εκδήλωσης καταστροφικών φαινομένων, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πρωτοφανή συγκέντρωση ιστιοπλοϊκών σκαφών στον Πόρο υπό τέτοιες συνθήκες.
Όπως φαίνεται από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο κυκλώνας που δημιουργείται νοτιοδυτικά της χώρας φαίνεται ότι μάλλον θα κινηθεί προς την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και όχι προς την περιοχή μας. Ακόμα και έτσι όμως, για την περιοχή μας προβλέπονται ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 9 μποφόρ, καθώς και ισχυρές βροχοπτώσεις. Επιπλέον, η πρόγνωση έχει αλλάξει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες και για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να υπάρχει η μέγιστη ετοιμότητα όλων για κάθε ενδεχόμενο.

Κάθε έκτακτη ενημέρωση που τυχόν απαιτηθεί να δοθεί σε πραγματικό χρόνο από τον Δήμο σε περίπτωση ακραίων φαινομένων, θα μεταδίδεται μέσω του λογαριασμού του Δημάρχου Πόρου στο facebook και εμείς με τη σειρά μας, θα σας κρατάμε ενήμερους.
Σχολιάστε