Δήμος Πόρου: “Ντροπή στην παράταξη μειοψηφίας και στον Εμπορικό Σύλλογο για τα ψέματά τους για τους κοινόχρηστους χώρους”Με σκληρή γλώσσα απαντάει στο δελτίο τύπου της μειοψηφίας για τους κοινόχρηστους χώρους, η Δημοτική Αρχή Πόρου. Επίσης ο Δήμος Πόρου, δημοσιοποιεί την σχετική Απόφαση του Δ.Σ. Πόρου, τις προσφυγές της μειοψηφίας, του Ε.Ε.Σ.Π. και των επιχειρηματιών της οδού Μητροπόλεως, την Ακύρωση της Απόφασης του Δ.Σ. από την Αποκεντρωμένη και το πρακτικό της ΕΠΧΚΧ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση και τα επισυναπτόμενα αρχεία:

Ντροπή στην παράταξη μειοψηφίας και στον Εμπορικό Σύλλογο για τα ψέματά τους για τους κοινόχρηστους χώρους

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της μειοψηφίας και του ΕΕΣΠ για το ζήτημα των κ/χ χώρων, δείχνουν ότι το βαρέλι του ψέματος και της έλλειψης αυτοσεβασμού τους δεν έχει πάτο. Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους για την αλλοπρόσαλλη στάση τους, έχουν το θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες χωρίς καμία τεκμηρίωση κατηγορούν το Δήμο για «διαστρέβλωση της αλήθειας, έλλειψη ισονομίας, πολιτικό μίσος κτλ». Οι δημότες όμως γνωρίζουν ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί -καθώς πλέον και εκείνοι της βλακείας και της θρασύτητας- χαρακτηρίζουν τη στάση εκείνων που τις εκτοξεύουν.

Όπως έχει εξηγήσει υπεύθυνα ο Δήμος, οι νέες Αποφάσεις που αναγκάστηκε να ψηφίσει τον Μάιο το ΔΣ, μετά την προσφυγή που άσκησε η μειοψηφία κατά της Απόφασης του Δεκεμβρίου, έπρεπε να είναι κατακερματισμένες, επειδή έτσι επέβαλε το σκεπτικό της ακυρωτικής Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κατά την ψήφιση των νέων Αποφάσεων, η μειοψηφία φυσικά και είχε κάθε δικαίωμα να θέσει όποια διαφορετική πρόταση ήθελε, αλλά δεν το έκανε. Αντίθετα, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο ΕΕΣΠ, υπέβαλαν διαφορετικές προτάσεις, ενώ ούτε σήμερα εξηγούν πού διαφωνούν με τις Αποφάσεις και τελικά πού στηρίζουν τις ανεπίτρεπτες κατηγορίες τους. Σε ένα μόνο σημείο έχουν δίκιο: ότι μέχρι το 2014 το θέμα των κ/χ χώρων «δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα» τον Δήμο. Πράγματι, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς ποτέ η αντιπολίτευση να ασκεί προσφυγές εναντίον τους, διαχειρίζονταν τους κ/χ χώρους με αδιαφάνεια, παραβιάζοντας τη νομοθεσία και κάνοντας εξυπηρετήσεις στους συγγενείς τους.

Συνεχίζοντας την υπεύθυνη στάση του και επειδή η αλήθεια έχει μία μόνο όψη, ο Δήμος Πόρου, δημοσιοποιεί όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση:

 

Απόφαση ΔΣ για καθορισμό παραχωρούμενων Κ/Χ 2018 και εφ’ εξής

Προσφυγή παράταξης μειοψηφίας

Προσφυγή ΕΕΣΠ

Προσφυγή καταστηματαρχών οδού Μητροπόλεως

Ακύρωση Απόφασης ΔΣ από Αποκ. Διοίκηση

Πρακτικό ΕΠΧΚΧ
Σχολιάστε