Δήμος Πόρου: “Γενική καθαριότητα” μια φορά την εβδομάδα σε διαφορετική περιοχή του ΠόρουΤην καθαριότητα σε… βάθος, έβαλε ως στόχο ο Δήμος Πόρου, καθώς ξεκίνησε μια νέα καινοτομία στον τομέα καθαριότητας του νησιού, με τακτικό… spring cleaning σε όλες τις περιοχές του Πόρου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη:

 

Μια ακόμα καινοτόμα δράση στον τομέα της καθαριότητας ξεκίνησε από τον Δήμο Πόρου την εβδομάδα που πέρασε, στο πλαίσιο της νέας εργολαβίας (2+1 ετών) με την εταιρία ΑΠΑΝΑ. Ειδικότερα, από εδώ και στο εξής, μία μέρα κάθε βδομάδα θα αναστέλλεται το πάγιο πρόγραμμα καθαριότητας των κ/χ χώρων του Δήμου και όλο το συνεργείο της αναδόχου εταιρίας θα μεταβαίνει στην ίδια συνοικία, όπου θα γίνεται «γενική καθαριότητα». Με τον τρόπο αυτό, η «γενική καθαριότητα» θα επαναλαμβάνεται σε κάθε συνοικία περίπου ανά 2,5 μήνες, αφού οι περιοχές στις οποίες θα διενεργείται είναι περίπου 10.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα καθαριότητας του Δήμου, καθημερινά το προσωπικό της αναδόχου εταιρίας (9 άτομα τον χειμώνα και έως 13 το καλοκαίρι) διενεργεί κατανεμημένες εργασίες καθαριότητας στις περιοχές του Δήμου, οι οποίες διαφοροποιούνται ως προς την ένταση και την περιοδικότητά τους ανάλογα με την οικιστική πυκνότητα και την επισκεψιμότητά τους.
Με την εφαρμογή του προγράμματος της «γενικής καθαριότητας» μία φορά εβδομαδιαίως, εξασφαλίζεται ότι θα γίνεται πέρασμα από όλα τα σημεία της κάθε περιοχής, θα εντοπίζονται λεπτομέρειες που τυχόν διαφεύγουν της προσοχής των μεμονωμένων υπαλλήλων και θα γίνονται βαρύτερες εργασίες που δεν είναι δυνατές σε καθημερινή βάση. Η δράση θα συντονίζεται από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χρήστο Λίτσα και τον επόπτη της εταιρίας Γιώργο Κουτσουμπέλη, στους οποίους οι κάτοικοι των περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τυχόν παρατηρήσεις, αιτήματα και σχόλια.
Την πρώτη βδομάδα του προγράμματος έγινε «γενική καθαριότητα» στο εσωτερικό της Πούντας.Σχολιάστε