Δήμαρχος σταμάτησε τοπογράφηση προς αξιοποίηση περιοχής από το Δημόσιο!αρχείο λήψηςΤην εντονότατη αντίδραση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, προκάλεσε η επίσκεψη ιδιώτη Τοπογράφου – Μηχανικού, ο οποίος κατ’ εντολή της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) επισκέφθηκε, σήμερα, τη Νάξο, προκειμένου να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Προκοπίου, για τις χαρακτηρισμένες ως «καταπατημένες» εκτάσεις.

Εντονότατη ήταν και η αντίδραση του Προέδρου της Κοινότητας Αγίου Αρσενίου, αλλά και κατοίκων, που αντιλήφθηκαν την παρουσία του, εμποδίζοντας την διαδικασία.

Ο Τοπογράφος – Μηχανικός κλήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου και απαιτήθηκε να σταματήσει κάθε ενέργεια και να αποχωρήσει άμεσα.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης καθιστούν σαφές, ότι αντιτάσσονται σε κάθε ενέργεια κατά της δημόσιας περιουσίας από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, ειδικά την περίοδο αυτή που συζητείται το θέμα της αξιοποίησης εκτάσεων από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Ο τόπος μάς ανήκει και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες, Επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχουν επικεφαλής των Παρατάξεων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ» τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

http://www.epoli.gr/xamos-topografo-mixaniko-etad-naxo-a-72548.html
Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mακάρι οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να δρομολογήσουν συντονισμένες ενέργειες όλων των Δημάρχων που θέλουν να διαφυλάξουν τη δημόσια περιουσία από τις “αξιοποιήσεις” (= τα ξεπουλήματα) του ΤΑΙΠΕΔ.

 2. Aris Adanis says:

  Μακάρι το παράδειγμα του Δήμαρχου Νάξου να ακολουθήσουν όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδας και κυρίως των νησιών, που, χωρίς να ερευνήσουν το ποιόν, δέχονται τον κάθε περίεργο τύπο που δηλώνει κάποια υποτιθέμενη “ιδιότητα” και του παραχωρούν “γην και ύδωρ”, για να κάνει δ ή θ ε ν έρευνες, άλλοτε… αρχαιολογικές, άλλοτε… υποθαλάσσιες, άλλοτε… επιστημονικές, αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προσωπικών και ιδιωτικών συμφερόντων, παραδίδοντας, ελαφρά τη καρδία, τα “άγια τοις κυσίν”.
  Μπράβο αξιότιμε Δήμαρχε της ωραίας Νάξου. Σε παραδέχομαι!

 3. φ.τ. says:

  Τι “μπράβο” στο δήμαρχο; Διαβάσατε το άρθρο καθόλου;
  Ο δήμαρχος απλά απαγόρευσε στον τοπογράφο να κάνει τη δουλεια του. Στον ΙΔΙΩΤΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟ που πήγε για μια δουλεια, ισως έκανε κάποια έξοδα και δεν θα πληρωθει γι αυτα. Είτε διαφωνει κάποιος με την αξιοποίηση (ή ξεπουλημα αν θελετε) είτε όχι, η ουσία είναι οτι αυτό δεν σταματάει με το να μην επιτρέψεις το τοπογραφικο.

  Αν νομιζετε οτι με αυτη την ενέργεια-θέατρο θα σταματήσει τις διαδικασίες γελιέστε. Αλλα γι αυτο το έκανε το θέατρό του ο δήμαρχος, για να παραστήσει ανέξοδα τον σπουδαίο και να κερδίσει λίγο χειροκρότημα απ τους αδαείς.

 4. φ.τ.
  Όπως γράφει η είδηση, αυτός ο ιδιώτης τοπογράφος είχε την εντολή τοπογράφησης από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Ότι δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του εξ αιτίας άλλων παραγόντων για τους οποίους δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, δεν είναι λόγος να μην αποζημιωθεί.

  Και τα ξεπουλήματα, όπως και όποιες άλλες ενέργειες υπέρ ανόμων συμφερόντων, μπορούν να σταματούν όταν αντιδρούν οργανωμένα και έντονα οι τοπικές κοινωνίες και όταν δεν έχουν ξεπουλημένους τοπικούς άρχοντες.

 5. φ.τ. says:

  “δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του εξ αιτίας άλλων παραγόντων για τους οποίους δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, δεν είναι λόγος να μην αποζημιωθεί. ”
  Προφανως αγνοείς εντελώς πως λειτουργεί η πιάτσα αλλα αυτό ειναι το λιγότερο.

  Ρωταω ευθέως λοιπον: το ότι δεν ολοκληρώθηκε το τοπογραφικό σημαίνει οτι ακυρώθηκε το ξεπουλημα; (μιλαω στη γλώσσα σου)

  Κοιτα την ουσία. Θεωρείς οτι αυτή ειναι η οργανωμένη αντίδραση που λες; Μπορει να πουλησε μαγκια ο δήμαρχος και να το έχαψες, όμως απο ΟΥΣΙΑ, πέτυχε κάτι; Σταμάτησε το ξεπουλημα;

  Μ αρεσει η σιγουρια πάντως οτι ο συγκεκριμένος δήμαρχος αποκλείεται κατ εσε να ειναι “ξεπουλημένος”. Δεν μπορει δηλαδη να έχει συμφωνησει κατω απ το τραπέζι αλλά να κανει κανα σόου για το θεαθήναι γνωριζοντας οτι αυτο δεν εχει πρακτικες επιπτώσεις στο “ξεπουλημα”, και ετσι να μείνουν ολοι ευχαριστημένοι.

  Να μην αναφέρω τις νομικές προεκτάσεις σε περίπτωση που όντως υπήρχε θέληση να ολοκληρωθει η τοπογράφιση. Σου φαινεται λογικό να απαγορευτει στον τοπογραφο να κάνει τη δουλειά του σε “δημόσια κοινόχρηστη έκταση” όπως λέει το άρθρο; Σου φαίνεται λογικό ο δήμαρχος να σου λέει “φυγε απο κοινόχρηστη έκταση” κι εσυ να πεις “οκ, καλη καρδια”; Δεν σου βρωμάει τίποτα δηλαδη; Και αποκλείεις μάλιστα να ξανακατέβει ο τοπογράφος με συνδομή της αστυνομίας ή με δικαστική απόφαση για παράδειγμα. Για ρώτα και κανα νομικό να δεις πόσο επιτυχημένη ήταν η “παρεμβαση” του “ηρωικού” δημάρχου.

 6. Πάνος Θεοχάρης says:

  ο οποίος κατ’ εντολή της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) επισκέφθηκε, σήμερα, τη Νάξο, προκειμένου να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Προκοπίου, για τις χαρακτηρισμένες ως «ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΕΣ» εκτάσεις.

  Μάλλον άλλα συμφέροντα ήθελε να υπερασπιστεί ο δήμαρχος, συμφέροντα που μετριούνται με τα τοπικά ψηφαλάκια.

  Βέβαια όπως οι περισσότεροι διαβάσατε ένα πασάλημα, ξύπνησε μέσα σας ο αντιμνημονιακός οίστρος, και απαντήσατε…

 7. Ιωάννης Γκούμας says:

  Προφανώς ο δήμαρχος υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του. Σωστά έπραξε και για αυτό εκλέχτηκε. Και εδώ λογικά το ίδιο θα γίνει εφόσον η πλειοψηφία των πολιτών υποστήριξε την δημοκρατική (όχι Δημοκρατική) παράταξη.
  Δεν πα να λένε ότι θέλουν μερικά φερέφωνα των Τροϊκανών και της Μέρκελ, δεν θα τους περάσει.

Σχολιάστε