Δήμαρχος Πόρου: Αναρτήθηκαν οι θεωρημένοι δασικοί χάρτες για τον Πόρο και τα νησιά της Αττικής


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο Δήμος Πόρου ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Πειραιά, ότι αναρτήθηκαν οι θεωρημένοι δασικοί χάρτες για τον Πόρο, όπως επίσης και για την Αίγινα, Αγκίστρι, Τροιζηνία-Μέθανα, Ύδρα Σπέτσες, αλλά και για τους Δήμους του Νότιου Τομέα Αθηνών και της Π.Ε. Πειραιά.
Οι νέοι χάρτες, μετά την ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της εξαίρεσης ανάρτησης των «οικιστικών πυκνώσεων» που είχαν οριοθετήσει οι Δήμοι το 2016, δημιουργούν πολλά προβλήματα στις εκτός σχεδίου περιοχές.
Ειδικά στον Πόρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις παρυφές των Οικισμών Νεωρίου, Ασκελίου, καθώς και στην Φούσα, Καραπολίτι και Περγάρι κ.α. θα πρέπει να δουν προσεκτικά τους νέους χάρτες και να ελέγξουν για τυχόν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους χάρτες που είχαν αναρτηθεί το 2017 (στους οποίους οι οικιστικές πυκνώσεις είχαν εξαιρεθεί από την ανάρτηση, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις).
Σύμφωνα με τη ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος μας, υπάρχει περίοδος υποβολής ενστάσεων 105 ημερών από την Παρασκευή 26.2.2020 έως την Πέμπτη 10.6.2021.
Οι χάρτες βρίσκονται αναρτημένοι στο ακόλουθο LINK:Σχολιάστε