Γ. Δημητριάδης στο “Παρασκήνιο”: “Ζητάμε από την Πολιτεία γενναία στήριξη”Συνέντευξη στην εφημερίδα “Παρασκήνιο” παραχώρησε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης στο τεύχος της 29ης Αυγούστου. 

Στην συνέντευξη του ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στις οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η διασπορά του κορωνοϊού, στις αρχές Αυγούστου, στον Πόρο που σε συνδυασμό με τα έκτακτα μέτρα που ακολούθησαν, προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην οικονομία του νησιού.

“Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του Πόρου, λόγω της κατάστασης στην οποία περιήλθε το νησί, έχασαν όλο τον Αύγουστο και έπαθαν αφόρητη οικονομική ζημιά. Δεν πρόκειται για την ίδια ζημιά που έπαθαν οι επιχειρήσεις άλλων περιοχών, στις οποίες τα έκτακτα μέτρα επιβλήθηκαν μετά τις 17 Αυγούστου.” δήλωσε ο κ. Δημητριάδης και πρόσθεσε πως με επιστολή του στον πρωθυπουργό, ζήτησε στήριξη της τοπικής οικονομίας. “Η ένταση, η διάρκεια και οι συνέπειες της κατάστασης που διαμορφώθηκε στον Πόρο, αν  είχαν προκύψει σε όλη τη χώρα, θα οδηγούσαν σε πανελλήνια οικονομική, πολιτική και ανθρωπιστική κρίση. Ευτυχώς, το μέγεθος του Πόρου είναι τέτοιο, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να λάβει γενναία μέτρα στήριξης που απαιτούνται για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης σε τοπικό επίπεδο και θέλω να ελπίζω ότι θα το πράξει” ανάφερε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως ανάμεσα στα αιτήματα που απέστειλε στον πρωθυπουργό ήταν και ο επανακαθορισμός του ρόλου της αστυνομίας στο νησί και η ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δημητριάδη ΕΔΩ
Σχολιάστε