Για πραξικοπηματικές τακτικές καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑΗ υπαγωγή του λιμανιού του Πόρου στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ), έφερε αυτόν τον νέο φορέα στο κέντρο του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας του νησιού μας, αφού πλέον το εν λόγω ταμείο θα διαχειριστεί το μέλλον του λιμανιού.
Με το «καλημέρα» ωστόσο, ξεκίνησαν οι καταγγελίες για τον διορισμό της διοίκησης του Ταμείου, από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε τον διορισμό της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, ως «νομοθετικά πραξικοπήματα προκειμένου να βρει τρόπους να ξεπουλήσει τη χώρα και το μέλλον της».
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι «μετά την ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο διορισμός των κ.κ. Αθανασόπουλου και Εμίρη στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι παράνομος, αφού δεν συγκέντρωσαν τα 2/3 της Επιτροπής που προβλέπει ο νόμος. Η απόπειρα να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων, ερήμην της Βουλής, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ, όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά γίνεται και καταγέλαστη».
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Λαφαζάνη μείζον πραξικόπημα συνιστά, επίσης, και η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε μια σειρά από κρίσιμες ΔΕΚΟ, και μάλιστα ξανά ερήμην της Βουλής με νέα αυθαίρετη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
«Ο ελληνικός λαός θα υπερασπίσει τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, τη δημόσια περιουσία και το μέλλον του απέναντι σε μια αυταρχική κυβέρνηση που επιχειρεί να αφυδατώσει από κάθε ουσία, την ίδια τη δημοκρατία», καταλήγει στη δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Για απαράδεκτες πρακτικές καταστρατήγησης της Κοινοβουλευτικής Διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κάνουν λόγο με κοινή δήλωση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Θοδωρής Δρίτσας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Η κοινή δήλωση αναφέρει:

«Ως μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία είναι επιφορτισμένη με την κορυφαία θεσμική αποστολή του ελέγχου της λειτουργίας των θεσμών και της εξασφάλισης διαφάνειας στο δημόσιο βίο, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας για τον ευτελισμό και την υποβάθμιση της Επιτροπής αυτής, μέσα από πρακτικές τις οποίες επιχειρούν να επιβάλλουν τα συναινούντα και συμπράττοντα κόμματα της τρικομματικής κυβερνητικής κοινοπραξίας. Πρακτικές που, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής, εφάρμοσαν χθες σε όλες τις Επιτροπές στις οποίες ο Κανονισμός προβλέπει υποχρεωτική συμμετοχή των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στο Προεδρείο. Έτσι, αφού, στις Διαρκείς Επιτροπές, συμπράττοντας, διαμοίρασαν θώκους μεταξύ τους, επιχείρησαν να…εξασφαλίσουν στο ΠΑΣΟΚ ορισμένες επιπλέον θέσεις, εμφανίζοντάς το ως …κόμμα της Αντιπολίτευσης.

Σήμερα, με πραξικοπηματικό τρόπο, αρνούμενη την μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, όπως γίνεται σε όλες τις συνεδριάσεις των Επιτροπών, η Τρικομματική Κοινοπραξία επέμεινε να εκλέξει δεύτερους Αντιπροέδρους από το ΠΑΣΟΚ, ως δήθεν Κόμμα της αντιπολίτευσης, ακόμη και ελλείψει υποψηφιότητας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντιτάχθηκε ευθέως σε αυτήν την πρακτική, σε όλες τις Επιτροπές όπου ανέκυψε το θέμα.

Διαμαρτυρόμενοι για αυτήν την πρακτική, και αφού υποβάλαμε ένσταση για την παραβίαση του κανονισμού, αποχωρήσαμε από τη διαδικασία, την οποία αμφισβητούμε ευθέως, ως αντικοινοβουλευτική, αντισυνταγματική και προσβλητική για την νοημοσύνη όλων, κυρίως όμως ως απάδουσα στην συμπεριφορά και την ευθύνη που πρέπει να επιδεικνύουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην κοινοβουλευτική τους στάση και δράση.

Δεν θα συμπράξουμε και δε θα ανεχθούμε ενέργειες και πρακτικές που υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ευτελίζουν τους θεσμούς και αναδεικνύουν άλλον ένα τομέα σύμπραξης των κυβερνητικών συνεταίρων: την πολιτική υποκρισία. Την ίδια ώρα που σφικτά εναγκαλιζόμενα τα κόμματα της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ΔΗΜ.ΑΡ. συμπράττουν σε όλα, διακωμωδούν την ίδια τους τη θέση και λειτουργία, παριστάνοντας τα δήθεν αντιπολιτευόμενα μεταξύ τους κόμματα».

Πηγή: Λαφαζάνης: Νομοθετικό πραξικόπημα της κυβέρνησης για να ξεπουλήσει τη χώρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/66705#ixzz25mEmrKhV
Σχολιάστε