Γιάννης Δημητριάδης: Ορισμένα σχόλια για τους “υπερπατριώτες” του ΠόρουΜε ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σχολίασε τα όσα συνέβησαν και ελέχθησαν κατά τους εορτασμούς της 25η Μαρτίου στον Πόρο σχετικά με την μη εκτέλεση του εμβατηρίου “Μακεδονία ξακουστή”, από την φιλαρμονική του Δήμου Πόρου.

Στο σχόλιο του ο κ. Δημητριάδης καυτηρίασε με έντονο τρόπο συμπεριφορές που πλήγωσαν και εξόργισαν, ενώ εξέφρασε τη αμέριστη στήριξη του στην φιλαρμονική του δήμου και στον μαέστρο της κ. Διονύση Μανωλάτο.

Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Δημητριάδη: 

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Αφού πέρασαν λίγες μέρες από την 25η Μαρτίου, πρέπει να κάνω ορισμένα σχόλια αναφορικά με τις ενέργειες της αντιπολίτευσης που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ανύπαρκτο θέμα για να …«ενώσει» τον Πόρο.
Η Φιλαρμονική του Δήμου, λοιπόν, δεν έπαιξε το «Μακεδονία Ξακουστή»!!!
…όπως δεν το έχει παίξει ΠΟΤΕ σε καμία παρέλαση και σε καμία άλλη εκδήλωση, γιατί απλούστατα δεν ήταν ΠΟΤΕ στο ρεπερτόριό της.

Αυτή τη φορά, όμως, οι «υπερπατριώτες» της αντιπολίτευσης θίχτηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός αυτό (στις προηγούμενες παρελάσεις δεν θίγονταν) και αποφάσισαν να γιουχάρουν τον μαέστρο και τις/τους μουσικούς (μαθητές και απόφοιτους των σχολείων μας), φωνάζοντας «ντροπή» και «φτύνοντάς» τους. Αυτό έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Β. Ζεντέλης, ο οποίος μάλιστα με σχόλιά του στο facebook προσέφερε «αίμα» στο πλήθος της διαδικτυακής αρένας, «ενημερώνοντας» ότι το συγκεκριμένο εμβατήριο παιζόταν ΠΑΝΤΑ(!) επί δημαρχίας Σπυρίδωνα και Στρατηγού και ζήτησε από τον μαέστρο να «λογοδοτήσει», επειδή «πληρώνεται από τους δημότες» και δεν είχε δικαίωμα να το εξαιρέσει, ακόμα και αν του δόθηκε τέτοια εντολή από εμένα (εδώ, δηλαδή, έχουμε και απαίτηση ανυπακοής του μαέστρου στο όνομα του λαού!).
Ακριβώς με τη λήξη της παρέλασης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δ. Συξέρης, με ανάρτησή του, κατήγγειλε και εκείνος «τους προοδευτικούς πολιτικούς του Πόρου» (εμένα δηλαδή) που εξαιτίας τους δεν ακούστηκε το εμβατήριο και, ακολούθως, ο επίσης υποψήφιος της αντιπολίτευσης κ. Π. Ρούσσος, βρήκε ευκαιρία να με καταγγείλει ξανά, αυτή τη φορά όχι για την «χούντα που έχω επιβάλει», αλλά που «ξεφτίλισα» την παρέλαση, την κοινωνία του Πόρου ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο…

Καταγράφω τα σχόλιά μου για τα παραπάνω:

• Ο κ. Ζεντέλης διέδωσε συνειδητά και επίμονα ότι το εμβατήριο παιζόταν ΠΑΝΤΑ, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν έχει παιχτεί ΠΟΤΕ και αυτό ήταν που έδωσε στο ζήτημα πολιτική διάσταση. Επίσης, διέδωσε ΨΕΥΔΩΣ ότι ο μαέστρος πληρώνεται. Όμως, ο μαέστρος, όπως και όλοι οι μουσικοί είναι εθελοντές, και ΔΕΝ πληρώνονται! Επισημαίνω ότι κ. Ζεντέλης δεν είναι ένας τυχαίος «ακροατής», αλλά είναι δημοτικός σύμβουλος 13 συνεχή χρόνια (μεταξύ των οποίων το 2011-2014 Αντιδήμαρχος) και επομένως ό,τι γράφει υποτίθεται πως έχει εγκυρότητα. Τα τελευταία 5 χρόνια βέβαια έρχεται ελάχιστα στα δημοτικά συμβούλια και σχεδόν ποτέ στις παρελάσεις και θεωρώ πιθανότατο να μην έχει καμία ιδέα τι παιζόταν και τι όχι, είναι βέβαιο δε ότι δεν έχει καμία ιδέα για το αν πληρώνεται ο μαέστρος (και γενικότερα για τη σημερινή λειτουργία του Δήμου). Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την «αγανάκτησή» του που «για πρώτη φορά» δεν άκουσε το …αγαπημένο του εμβατήριο και να μην σπιλώσει ανθρώπους για θέματα που δεν γνωρίζει. Τι συμπεραίνουμε;
Ή ότι ήταν μια στημένη υποκριτική αντίδραση ή ότι έχει πάθει αμνησία και πρέπει να πάει άμεσα να το κοιτάξει!
Παρότι ο κ. Ζεντέλης διαψεύστηκε δημοσίως, δεν είχε το σθένος να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη επί της ουσίας, αλλά (όταν η υπόθεση γύρισε επικοινωνιακά εναντίον του) ζήτησε συγνώμη από τον μαέστρο ΜΟΝΟ για την λέξη «ντροπή».
ΔΕΝ ζήτησε συγνώμη, δηλαδή, ούτε για το άδικο των καταγγελιών του, ούτε για τα ΨΕΜΑΤΑ που διέδωσε. Αυτά ΔΕΝ τα έχει πάρει πίσω! Σημειώνω τέλος, γιατί και αυτό έχει κάποια σημασία, ότι ο κ. Ζεντέλης, ως συνήθως, δεν τίμησε με την παρουσία του τους εορτασμούς και το επίσημο τελετουργικό του Δήμου, αλλά έριξε τα φτυσίματά του από κάποιο άλλο σημείο του κοινού απέναντι από κάποια καφετέρια.

• Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι το εμβατήριο δεν παιζόταν ποτέ, και άρα ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για να μην παιχτεί, ας θέσουμε το ζήτημα στην σωστή βάση: Έπρεπε ο Δήμαρχος να δώσει έγκαιρα «εντολή» στον μαέστρο να παιχτεί το εμβατήριο και τα παιδιά να το διδαχθούν (αν μπορούσαν) μόνο για την προχθεσινή παρέλαση;
Για ποιο λόγο άραγε θα έπρεπε να κάνω κάτι τέτοιο; Για να τιμήσουμε την Μακεδονία; Δηλαδή τόσα χρόνια που κάνουμε παρελάσεις χωρίς το εμβατήριο δεν τιμάμε την Μακεδονία μας; Δεν τιμάμε την πατρίδα μας; Πώς γλιτώσαμε τα φτυσίματα του κ. Ζεντέλη και πώς ο κ. Συξέρης άντεχε να μην μας καταγγέλλει; Και με τις άλλες ακριτικές περιοχές τι γίνεται; Μήπως να εντάξουμε και ένα εμβατήριο για την Θράκη ή για την Κύπρο; Η μεγαλοπρέπεια και το τελετουργικό της παρέλασης δεν ενσωματώνουν έτσι κι αλλιώς κάθε τέτοια εθνική αναγκαιότητα με απόλυτο τρόπο;
Για να μην κοροϊδευόμαστε, λοιπόν, το θέμα ήταν να παίξουμε το εμβατήριο λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών (η οποία έχει υπογραφεί και δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει). Άρα, καταλήγουμε ότι το άκουσμα του εμβατηρίου θα είχε κάποια εργαλειακή χρήση. Με ποιο σκοπό άραγε; Να αλλάξει η συμφωνία; Να πέσει η κυβέρνηση; Μήπως να διχαστούμε για ένα μάταιο πλέον θέμα (τη συμφωνία εννοώ φυσικά και όχι την Μακεδονία); Κατά την γνώμη μου η παρέλαση είναι κάτι πολύ σοβαρό για να το χρησιμοποιεί κανείς (Δήμος, πολίτης, δημοτική παράταξη) για οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα, όσο σημαντική και αν την θεωρεί ή για να κάνει παραγγελίες τραγουδιών λες και βρίσκεται στα μπουζούκια. Και, καλώς ή κακώς, εγώ έχω την ευθύνη να φροντίζω για τη σοβαρότητα της παρέλασης και του Δήμου γενικότερα.

• Επόμενο ερώτημα: «Γιατί δεν παίχτηκε το εμβατήριο από CD;». Απάντηση: Αμέσως μετά την παρέλαση, όπως κάθε χρόνο, τα μικρά παιδιά του Πόρου χόρεψαν στην πλατεία Ηρώων ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. Εκεί ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και από την Μακεδονία. Όποιος χρειαζόταν λοιπόν οπωσδήποτε να ακούσει ένα τραγούδι για την Μακεδονία για να ικανοποιηθεί ως Έλληνας, το άκουσε.
Τελικά, διαπιστώνουμε ότι μόνο το «Μακεδονία Ξακουστή» είναι το τραγούδι που έπρεπε να παιχτεί ντε και καλά στην παρέλαση του Πόρου! Ποιος το όρισε αυτό όμως; Ο λεβέντης αλεξιπτωτιστής από την Κρήτη; Ο κ. Αυτιάς στο πρωινάδικό του; Οι κ. Ζεντέλης, Συξέρης και Ρούσσος; Υπάρχει, πιο επικίνδυνη και φασιστική νοοτροπία από το να περνάει κανείς όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες του από κόσκινο εθνικοφροσύνης και μάλιστα με τόσο περιοριστικό περιεχόμενο; Αλλά, ξέχασα, είπαμε «Δύναμη Ενότητας» απέναντι στην χούντα!

• Θέλω να προσθέσω παρεμπιπτόντως ότι το «Μακεδονία Ξακουστή» μου αρέσει, με συγκινεί και, αν το γνώριζε η Φιλαρμονική, θα χαιρόμουν να το ακούω στις παρελάσεις. Από την άλλη, δεν έχω φυσικά κανένα απολύτως πρόβλημα που δεν το ακούω. Επίσης, να θυμίσω ότι πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στο πρόγραμμα της οποίας δεν υπάρχουν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, παίχτηκε από τα μεγάφωνα CD με διάφορα τραγούδια, μεταξύ των οποίων έτυχε να είναι και το συγκεκριμένο εμβατήριο. Όμως, τότε οι «υπερεθνικόφρονες» του Πόρου ούτε που το παρατήρησαν και φυσικά τότε δεν έκαναν καμία δήλωση επιδοκιμασίας (βρε παιδιά, είναι δυνατόν η αναζήτηση αφορμών τοπικής διχόνοιας να υποδαυλίζει την αγνή σας αγάπη για την πατρίδα;;;)

• Κλείνοντας, αφού τελειώσαμε με την παρέλαση και τα εμβατήρια, ευκαιρία να πω ότι βρήκαν το λάθος άτομο για να τού αποδώσουν κατηγορίες περί έλλειψης πατριωτισμού, γιατί ξέχασαν ότι το γνωστικό μου αντικείμενο είναι οι διεθνείς σχέσεις και η στρατηγική. Αν θέλουν λοιπόν να συζητήσουμε για εξωτερική πολιτική, για την έννοια του έθνους–κράτους κ.α. μπορώ ευχαρίστως να τους κατατοπίσω ή να τους παραπέμψω στον Παναγιώτη Κονδύλη και στον δάσκαλό μου Παναγιώτη Ήφαιστο. Ευχαρίστως, επίσης, να συζητήσουμε και για τη συμφωνία των Πρεσπών και να τους εξηγήσω (με ακαδημαϊκή και όχι με μικροκομματική προσέγγιση) για ποιους λόγους ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Υ.Γ. Ο μαέστρος κ. Διονύσης Μανωλάτος πράγματι είναι πολύ πικραμένος από τα παραπάνω και επίσης είναι φοβισμένος, γιατί δέχτηκε και βραδινή επίσκεψη από αγνώστους στο χώρο της Φιλαρμονικής, οι οποίοι του φώναξαν «Προδότη». Τον έχω διαβεβαιώσει και γνωρίζει ότι χαίρει της εκτίμησης του Δήμου και όλης της ΥΓΙΟΥΣ κοινωνίας του Πόρου και συμφωνήσαμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει άτομα που αποτελούν ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ για την κοινωνία μας να ορίσουν το μέλλον του ίδιου και της Φιλαρμονικής.
Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Παναγιώτης Τσελεπης says:

  Καπετάν Γιάννη και Καπετάν Μήτσο τή μέρα των εκλογών δεν θά ψηφίσω για τά τραγούδια σας αλλά για τά έργα σας

 2. Τάσος Γκούμας says:

  Το θέμα του εμβατηρίου αυτού έχει πάρει δυστυχώς κομματικά χαρακτηριστικά.
  Αυτό επιβεβαιώνεται από τη δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου πριν 4 μέρες που είπε μεταξύ άλλων συγκεκριμένα :
  « Σε κάθε περίπτωση, ήδη, για τον ελληνικό λαό το συγκεκριμένο εμβατήριο κατέστη σύμβολο αντίθεσης εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών».
  Πηγή: iefimerida 26.03.2019
  Προφανώς με την τοποθέτηση αυτή ο κ. Χαρακόπουλους προσδιορίζει ότι το εμβατήριο αυτό είναι παραταξιακό και άρα παιανιζόμενο σε Εθνική επέτειο δεν απολαμβάνει της αποδοχής ολόκληρου του Ελληνικού Λαού και άρα διχαστικό.

  Αλλά ας δούμε και μια άλλη τοποθέτηση ενός όχι ασήμαντου στελέχους της Ν.Δ. που διετέλεσε και κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός,του Άρη Σπηλιωτόπουλου.
  Δήλωση Άρη Σπηλιωτόπουλου την 16 Μαρ. 2019 http://www.enikos.gr/politics/633551/aris-spiliotopoulos-o-tsipras-echei-deixei-antoches-kai-eyelixia-
  «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιδείξει σημαντικές αντοχές και ευελιξία, που θα ήταν λάθος να διαγράψουμε την πολιτική του παρουσία με την αλαζονική ανάγνωση της φωτογραφικής απεικόνισης των δημοσκοπικών απεικονίσεων της στιγμής» τονίζει σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός, Άρης Σπηλιωτόπουλος, και προσθέτει «Και ακόμη μεγαλύτερο λάθος να αφήσουμε τις Πρέσπες να μας διχάσουν σε πατριώτες και μειοδότες».

 3. ΑΝΤΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ says:

  Αμάν, ρε Τασούλη, η ιδεοληψία σου ξεπέρασε και τον Χαρακόπουλο…
  Χαλάρωσε, φίλε μου καλέ… Χαλάρωσε λίγο… Θα πάθεις τίποτα! Κυκλοφορεί και υπέρταση… Αμάν, που λέμε και στα Μακεδονικά!
  Βάλε και την ημίγυμνη φωτο του Σπηλιωτόπουλου με την πετσέτα από την μέση και κάτω, μέσα στο ΙΧ σου, να τη βλέπεις όταν οδηγείς, μαζί με τα επαινετικά του λόγια, ως λεζάντα και τίτλο: “Τάσο μην τρέχεις”.
  ΑΑ
  ΥΓ Ποια φωτογραφία; Εκείνη που τον κοροιδεύατε όταν ήσαστε στο άλλο το κόμμα, εκείνο που συνεδριάζει σήμερα.
  Τα υπόλοιπα που έχω να αντιτάξω στα λεγόμενά σου, δεν είναι αναρτήσιμα γιατί είναι… αρτύσιμα κι έχουμε σαρακοστή. Αν δεν μου περάσει ο θυμός-σε προλαβαίνω: ήπια ξίδι- Θα στα γράψω κατ’ ιδίαν στο -e-mail σου – γιατί είσαι φίλος μου και σ΄αγαπάω πολύ, αλλά και σε σέβομαι.
  Αριστείδης

 4. Τάσος Γκούμας says:

  Αριστείδη, η ιδεοληψία μου προκάλεσε τις δηλώσεις Χαρακόπουλου και Σπηλιωτόπουλου;
  Σχολίασε, σου προτείνω, τις δηλώσεις των που είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ και άσε την επίθεση εναντίον μου επειδή σε ενημερώνω.
  Ήξερες αυτές τις δηλώσεις ή ενημερώνεσαι μόνο από τον Πορτοσάλτε;
  Φοβάμαι ότι αν συνεχίσεις την αποφυγή σου να τοποθετήσαι σε γεγονότα θα σου στερήσω την ευκαιρία να συνδιαλέγεσαι μαζί μου.
  Και αυτό θα το τηρήσω εκτός και αν θιχτώ σε ανεπίτρεπτα όρια, όπως αυτά του ‘’δικαιώματος’’ συγκεκριμένης παράταξης να εκδίδει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και το ανιστόρητο δικαίωμα να χαρακτηρίζει άλλες παρατάξεις ως πατριωτικές ή μειωμένης Εθνικής ευαισθησίας.

 5. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Ναι κάνε κι εσύ τώρα, εμπάργκο σε μένα.
  Όχι χωρίς εκρίμηση
  ΑΑ

 6. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Δηλαδή: Μετ’ εκτιμήσεως, αλλά άνευ φόβου και πάθους.
  ΑΑ

 7. Ότι από δημοτική αντιπολίτευση τέθηκε ανύπαρκτο θέμα δεν είναι πρωτοφανές, και η σχετική απάντηση του κ.Δημάρχου πρέπει να κάλυψε όσους δημότες βρέθηκαν σε αμφιβολία. Άλλωστε το παιάνισμα του εν λόγω εμβατηρίου είχε απασχολήσει επί ημέρες τα μίντια με δήθεν πληροφορίες ότι έχει απαγορευθεί από την κεντρική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκμετάλλευσης ενός θέματος που επί ημέρες προπαγάνδιζαν όσοι πιστεύουν ότι ένα εθνικό ζήτημα αντιμετωπίζεται με γελοιότητες.

  Ωστόσο, έστω κι αν βρίσκεται μέσα σε σχόλιο προσωπικού λογαριασμού, νομίζω πως δεν έχει θέση μέσα στο κείμενο του δημάρχου η κακή χρήση της λέξης πατριώτης – μέσα σε εισαγωγικά, μετά συνδέσμου ή όχι. Η λέξη έχει μόνον θετική έννοια, σημαίνει φιλόπατρις και μόνον έτσι πρέπει να εκφέρεται, να γράφεται και να εννοείται. Αυτό, χωρίς να αποδίδω καμμμία πρόθεση στον κύριο Δημητριάδη, το έργο του οποίου για την πρόοδο του Πόρου, εκτιμώ.
  – – – – –

  Κύριε Τάσο Γκούμα,
  το τι λέει ο Χ πολιτικός -εν ενεργεία ή όχι- σε μία συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει καμμία σημασία. Τρανό παράδειγμα οι πρόσφατες μετεγγραφές, υπουργοποιήσεις και υφυπουργοποιήσεις στις οποίες προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ολόκληρο ανθολόγιο συμπληρώνεις με το τι έλεγαν οι μεν για τον δε, και οι του δε για τους μεν. Γιατί να σπουδαιολογούμε τα λόγια τους;

 8. Γιάννης Γκούμας says:

  [* Shield plugin marked this comment as “0”. Reason: Human SPAM filter found “wiki/%” in “comment_content” *]
  Το κακό με τις Πρέσπες είναι ότι στο 99% του δημόσιου διαλόγου δεν γίνεται καμία αναφορά στο περιεχόμενο της συμφωνίας.

  Ουσιαστικά θεωρούμε κακό ότι:
  1) Κελιδωσαν τα σύνορά μας εκεί που είναι
  2) Η γλώσσα τους λέγεται Μακεδονική και ανήκει στην ομάδα των Σλαβόφωνων
  3) Πρόκειται για ΚΡΑΤΟΣ της Βόρειας Μακεδονίας και ΟΧΙ ΕΘΝΟΣ
  4) Οι γείτονες ΔΕΝ κατάγονται από τους αρχαίους Μακεδόνες (ναι, διαφωνούμε και για αυτό, γιατί δεν κάτσαμε να διαβάσουμε την συμφωνία)
  5) Η ιστορία γράφεται από κοινού
  6) Όλα τα αρχαιο-μακεδονικά σύμβολα αφαιρούνται από παντού εντός 6μήνου
  7) Για 3 χρόνια δεν αλλάζει τίποτα σε συσκευασίες, διαφημίσεις κλπ σε προϊόντα, μέχρι να αποφασίσει κοινή επιτροπήη πώς θα είναι εμφανώς διακριτή η προέλευση των προϊόντων από τις δύο περιοχές.

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%A0%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8E%CE%BD

  Όλως περιέργως, οι “βιαστηκοί πατριώτες” διαφωνούν με όλα αυτά.

  ΈΛΕΟΣ. Αν είναι να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε σε κάτι, ας είναι για κάτι που έγινε και όχι για μυθοπλασίες!

 9. Τάσος Γκούμας says:

  Ένα γράμμα λάθος. Επανάληψη.
  Κα Στρατηγοπούλου οι δηλώσεις πολιτικών που εξ’ αντικειμένου απηχούν και τις θέσεις κομμάτων που είτε κυβερνούν είτε διεκδικούν να κυβερνήσουν και ζητούν την ψήφο του Λαού δεν έχουν αξία;

 10. Τάσος Γκούμας says:

  Αριστείδη,
  με συγχωρείς που άργησα να απαντήσω αλλά συνέβησαν τα εξής δύο:
  Πρώτον, η διακοπή ρεύμάτος εχτές στην Τροιζηνία λόγω συντήρησης κάποιων μετασχηματιστών οπότε οι υπολογιστές ήταν εκτός ενέργειας και δεύτερον, η παρακολούθηση των εξελίξεων στην Βόρεια Μακεδονία, όπου 120 προδότες επιχειρηματίες και επιχειρήσεις συντροφεύουν τον προδότη πρωθυπουργό της Ελλάδας εκεί.
  Μεταξύ των προδοτών σύμφωνα με το ΑΠΕ συγκαταλέγονται:
  Ο πρόεδρος του ομίλου «Μυτιληναίου», Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Μιχάλης Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο πρόεδρος του ομίλου «Κοπελούζου», Δημήτρης Κοπελούζος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γεώργιος Περιστέρης, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Apivita, Νίκος Κουτσιανάς, ο πρόεδρος του ομίλου «Intracom Constructions SA» Δημήτρης Κούτρας, ο πρόεδρος της «Alumil SA», Γιώργος Μυλωνάς, ο General Manager της «Motor Oil Hellas» Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του «Alpha Digital SA» Δημήτρης Κοντομηνάς και πολλά άλλα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας. 
  Κλείνω αυτό το σχόλιο για να είναι αναγνώσιμο και προχωρώ στο επόμενο για το ”δάκρυ του Καραμανλή”.

 11. Τάσος Γκούμας says:

  Αριστείδη
  στα προηγούμενα που αναφέρθηκες ήτοι, ατην ”παράλειψη” του άσματος και το ”δάκρυ του Καραμανλή” τοποθετήθηκα σε αντιθεση με σένα που δεν τοποθετήθηκες σε κανένα από τα γεγονότα που εξέθεσα.
  Θα κάνω μια εκτίμηση που βέβαια μπορείς να μην την δεχτείς.
  Η αναφορά σου στο δάκρυ είχε σκοπό να ισχυροποιήσει τη θέση ότι ”Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική”. Μια θέση που είναι ταυτόσημη με τη θέση της Χρυσής Αυγής, του Σαμαρά , του Βορίδη, του Γεωργιάδη και του Μητσοτάκη, ασθμαίνοντος.

  Έκανες όμως ένα λάθος.
  Αυτά συνέβησαν όχι μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά το 1992 όταν πρόεδρος Δημοκρατίας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο και Εθνάρχης χρισθείς, πρωθυπουργός ο Κωνστανίνος Μητσοτάκης και υπουργός Εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς.
  Τα ερωτηματικά:
  1. Ποιο ήταν το συνταρακτικό γεγονός που συνέβη τέλος του 1991 – αρχές του 1992, που ανάγκασε τον σκληροτράχηλο Κ. Καραμανλή να δακρύσει και να προφέρει την γνωστή δήλωση;
  2. Γιατί αυτήν την περίοδο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης απέπεμψε από υπουργό Εξωτερικών τον Α. Σαμαρά;
  3. Γιατί στο περιβόητο συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών την Άνοιξη του 1992, υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή αναγκάστηκε σε αποχώρηση ο Α. Σαμαράς και από ποιον;

  Έλα Αριστείδη, θάρρος και αυτοεκτίμηση.

 12. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Και εμπάργκο και χρυσή αυγή…
  Άλλοι πάλι με αποκάλεσαν επιτιμητικά…αριστερό και μερικοί με βρίσανε και δεξιό, ενώ πέρσι νομίζω ήταν που με είχαν απειλήσει ότι θα με πετάξουν στη θάλασσα, αν με έβλεπαν στον Πόρο. Γι αυτό κι εγώ μέχρι το Γαλατά πάω, παίρνω λίγο λαδάκι από την πατρίδα και κανα λεμονάκι μυρωδάτο, λίγες πατάτες από τον Καρατζά, λίγο τυράκι από το Κολιάκι αλλά και κανα “μπαστούνι” ψωμιού που προορίζεται για παξιμάδι, μαλακό- πριν το βάλουνε στο φούρνο, έχεις δοκιμάσει; Όνειρο, σου λέω!- και μετά σιγά-σιγά, γυρίζω στην άχαρη Αθήνα.
  ΑΛΛά… μη νομίζεις ότι φοβάμαι μη με πετάξουν στη θάλασσα. Αυτοί που μου το είπαν ούτε κολύμπι δεν ξέρουν. Εγώ τουλάχιστον έχω κι ένα κύπελο πρωτιάς στο κολύμπι, “ελεύθερο”, Γαλατά- Πόρο, σε Ναυτική Εβδομάδα.
  Ο βασικός λόγος που έρχομαι ινκογκνίτο είναι ότι δεν θέλω να σας κλέψω την παράσταση. Δεν είδες τι γίνεται στο Porosnews; Όπου σχολιάζω, δεκάδες τα σχόλια που ακολουθούν. Όπου απέχω … μηδέν από μηδέν = μηδέν.
  <<>>
  Τελικά, Τασούλη, είναι ωραίο να αισθάνεται κανείς ότι λείπει από κάποιους ανθρώπους. Εγώ όπου εμφανίζομαι -και με όποιο τρόπο- όλοι μου λένε:
  “Μόνο εσύ μας έλειπες, τώρα!”.
  Πολλά φιλιά- φυλαχτά
  Με πολλή αγάπη, αγνή και γνήσια. (Αν θες το πιστεύεις. Η Πρωταπριλιά ήταν χθες.*)
  Άρις
  (Αντάνης)
  arimari@otenet.gr
  *ΥΓ Να σου πω κι εγώ ένα ψέμα; Έκανα μια πρόταση στην Unesco και έγινε άμεσα αποδεκτή. Έτσι, εφεξής θα εορτάζεται η Πρωταπριλιά ως παγκόσμια ημέρα της Αλήθειας. Δεν χρειάστηκα πολύ για να τους πείσω.Τους είπα μόνο ότι, στην Ελλάδα, όλα είναι πιθανά. Ακόμα και η Αλήθεια.
  Τασούλη, σου άρεσε το ψέμα μου; Δεν θέλω χάρες. Θέλω να μου πεις την αλήθεια αν σου άρεσε το ψέμα μου.

 13. —-Τάσος Γκούμας says: οι δηλώσεις πολιτικών που εξ’ αντικειμένου απηχούν και τις θέσεις κομμάτων που είτε κυβερνούν είτε διεκδικούν να κυβερνήσουν και ζητούν την ψήφο του Λαού δεν έχουν αξία;—-

  Να μην τις σπουδαιολογούμε έγραψα, όχι να μην τις αξιολογούμε, ήμουν σαφής νομίζω. Ο προσδιορισμός της αξίας των λόγων του κάθε πολιτικού -συνεπώς και η δική του αξία και αξιοπιστία- εκτιμάται από το έργο του, όχι από τις δηλώσεις του.

  Προσωπικώς τις αξιολογώ, δεν τις σπουδαιολογώ, και το παράδειγμα που σας έδωσα, είναι χαρακτηριστικό του επουσιώδους των δηλώσεων και των λόγων τους.
  Πού διαφωνείτε;

Σχολιάστε